Jump to content


SPEC Real-Sound Processor, RSP-901EX


džonibigud

Recommended Posts

Otvaram ovu temu sa željom da i druge kolege sa foruma iznesu svoje iskustvo pri korišćenju dodataka koji su osetno unapredili zvuk njihovih audio sistema. Ovaj, u osnovi Zobel-ov filter kod mene je muzičku prezentaciju podigao na veoma visok nivo.

Funkcija RSP-901-EX je da impedansu zvučnika drži konstantnom u odnosu na pojačalo i da kontra elektromotornu silu ( struju) spreči da se vraća u pojačalo.

Najbolji efekat se ostvaruje kod već dobro uklopljenih sistema. Ne čini prosečan sistem odličnim, već odličan još boljim.

Efekti su:

1. Prirodan ton instrumenta i duže trajanje istog.

2. Dublji, utegnutiji, mnogo kvalitetniji duboki tonovi.

3. Stereo slika koja se širi, dosta van granica zvučnika, a zvučnici nestaju u prostoru. Dobija se prava 3D stereo slika izuzetnog kvaliteta.

901 EX duže vremena koristim pri reprodukciji različitih muzičkih žanrova. Ispoban je efekat, u kraćem vremenskom periodu i na potpuno drugačijem audio sistemu, efekti su naravno odlični. Planiram probu na još par audio sistema, mislim 901-EX da je univerzalano primenljiv. Zvučnici moraju biti do 10 ohma, impedanse. Pojačala i na bazi tranzistora i sa lampama ( kakvo ja inače koristim).

Fotografije koje sam priložio su sa neta. Fotografija Egbertovog albuma je priložena jer sam po priključivanju RSP-a slučajno izabrao i čuo taj album. Prva numera počinje zvukom ptica. Dočaran je efekat ne samo ptica u amazonskoj džungli, već je slušaoc "prebačen" u taj ambijent. Jedno predivno slušalačko iskustvo.

download.jpg

images.jpg

image.png

47-Leben-SPEC-amps-on-Harbeths.jpg

danc3a7a-das-cabec3a7as1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Do sada isproban SPEC 901EX na Spendor A6, Spendor 2/3, Audience 1+1 V2, Dynaudio SE 25. Pojačala Leben CS600- Naim NAP200- Karan integralac. Na svakom sistemu i u svakoj kombinaciji neverovatno koliko unapredi zvuk ovaj par malih drvenih kutija. Da li spadaju u domen magije, ne znam, ali sam siguran da ih treba probati u svom sistemu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...