Jump to content


Test strujnih konektora - iskustva


jager

Recommended Posts

Ja nisam cuo zvucnu razliku novih IEC viljuski u odnosu na stari model. Ove nove dobro/glatko nalezu, nema sile prilikom ubadanja, i prilikom skidanja (vise puta), uradjena je precizna masinska obrada, koliko je to bilo moguce, s obzirom na nezgodna svojstva za obradu ovog bakra. Ja na mojim uredjajima imam sasijske konektore Furutech FI-06 NCF i Oyaide PP (platinum + palladium), i nemam tu niч zamerke po pitanju fleksibilnosti. 

Link to comment
Share on other sites

Rano je za komentar o zvuku al mogu reći ovako na prvu da je balans prilično dobar i da obećava . Andrej ipak savjetuje da nema potrebe za teflonom zbog promjene dielektričke konstante pa proizvodjača ipak moramo ispoštovat :) . Naravno bitno je i vrijeme usviravanja koje je 200 sati .

Link to comment
Share on other sites

Ovo :) 

Razlika u izolatorima mora da postoji, jednostavno i pamuk da kompresujes da bi bio cvrsci i napravio kuciste od njega, promenio si mu dielektricku permeabilnost. Slobodno koristi teflon ako ce ti uciniti konektor stabilnijim, sigurno ima bolju iliti nizu permeabilnost nego ta plastika kucista :) 

Link to comment
Share on other sites

On 21.8.2020. at 12:21, jager said:

Ajd da se i ja upišem ;) Završna obrada nije loša al bi mogla bit i bolja . Primjetio sam da ima malo lufta kad se ubaci u kućište konektora pa sam namotao teflon trake da se taj luft kolko tolko smanji a da ostane fleksibilan .

 

20200821_112507.jpg

 

20200821_114458.jpg

ti @jager pišeš postove kao da si najveći protivnik uspeha proizvođača ovih bakarnih konektora. Ovo si zaista mogao čoveku da pošalješ na privatnu poruku da razjasniš zašto se konektori klimaju u njegovom kućištu od štekera? Ovako se stiče utisak da je u pitanju Grunf-inženjering bez obzira na zvučni rezultat/napredak.

Asocira sa ovim teflonom na vodoinstalaterski team building sa javnim pucanjem u nogu proizvođaču bez fer evaluacije da li je standardna mera bakra ili kućišta omanula. Šta god, nemojte kritiku uzeti za zlo, ona je iz pozicije korisnika puno hajfaja i malo zdravog razuma.

Sugestija proizvođaču: napravi sa 3D printerom ili sličnom napravom i kućišta za bakarni deo po tvom nahođenju pa se onda ovakvi teflonski botoks neće javiti u perspektivi.

Uzdravlje i puno sreće!

Link to comment
Share on other sites

Nisam nikakav protivnik bilo čega i ja što mislim kažem u lice svidjelo se to kome ili ne  . Jeli prodaja javna ? Nek vide svi o čemu se radi kad se već ide u sitna crevca . Uostalom čovjek svoj rad naplaćuje i treba da je spreman na sugestije pa i na kritike. Ja sam za ovo dao pare i mogu da kažem šta hoću a Andreju svaka čast .

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, zflazar said:

Sugestija proizvođaču: napravi sa 3D printerom ili sličnom napravom i kućišta za bakarni deo po tvom nahođenju pa se onda ovakvi teflonski botoks neće javiti u perspektivi.

Ovo se cini kao odlican predlog, mada lako je meni da pricam, na pravim ih ja, vec samo :listen

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, zflazar said:

Voleo bih Andrejev komentar da čujem na ovo sa klimavim konektorima.

Konektori su napravljeni tako da kada uleti pin  šasijskog iec konektora u prorez, oni se malo iskrenu unutar plastike i tako prilagode pinovima , kako bi se ostvarilo bolje naleganje i kontakt. Tako je jedino bilo moguće a da to funkcioniše. Drugi razlog je da imaju minimalno naleganje na plastiku. Sve u svemu, kada se sklopi kabal, to funkcioniše bez problema, nista nije klimavo već je sve stabilno.Ovo sam isprobao na više modela plastika, i nigde nisam primetio neki problem, tako da nema potrebe za nekim dodatnim intervencijama tipa fiksiranja trakom i slično.

 

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, Andrej Sokic said:

Ovo sam isprobao na više modela plastika, i nigde nisam primetio neki problem, tako da nema potrebe za nekim dodatnim intervencijama tipa fiksiranja trakom i slično.

Одлично.

Зашто онда не понудити комплетни конектор како би се минимизирали проблеми упаривања?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...