Jump to content


Test strujnih konektora - iskustva


jager

Recommended Posts

25 minuta ranije, jagermaister said:

Tražim drugaru za denon mrežni player ( da ne bude neka hi-end cijena ) :D Ovaj iz m-kabel-a je kolega dobio gratis ( vidio sam ga uživo ) , i nije nešto ...

Kanibal bi mogao da nabavi FURUTECH FI-8N (G) ili (R) (50e, 60e)

Adiophile Sohp bi mogao da nabavi ili zna cenu za WATTGATE 370 Au EVO (pozlata) ili 370 RH EVO (rodium)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

A koji je  rezultat ?, ja procitah test strujnih kablova al nista nema tamo , neki tekst, 
Brojka nista , kaze zvuci Otvorenije i Realnije  ,hm. Ja bi isto rekao da prodajem te kablove , mozda i jeste .
 
KAblovi su vidim po uzoru na  Visokofrekventne kablove sa Prigusnicama , tj tako izgledaju a da li su ne znam , izgledaju mocno  .
 Al sto ne bi to stavili na test , pa da znamo .
Ja sam nesto u poslednje vreme merio , sa ovom opremom mogu da izmerim do teorijskih 120dB , tj 24bit  , (npr CD kvalitet je dosta manje 16bit 44khz) , tako da prilicno precizno merenje , 
Naravno treba ukljuciti nesto kablom a trenutno najbolje sto imam je ,  Pioneer , mnogi ne bi rekli za Pioneer da je najbolje sto ima, mozda i nije , al od nekih 10ak pojacala najbolje se pokazalo sa shumom od ,  negde  -100,-110db , sto je rezolucija od 20bit ,  sto je bolje od CD-a i svakako online media .
Dakle  u mogucnosti smo danas da izmerimo shum do - 110db ,  ako bi neko bio rad da ustupi iste na Test VS Kineski .
Moguce je izmeriti i druge stavke , 
ali mislim da je za kabal , ili konekciju , najbitnija stavka shum.
Shuma svakako ima , nisam to znao ali i klasican Otpornik ima sum , i to merljiv sa najboljom opremom, tako da se i kabal moze izmeriti sigurno i ima sum , ali kolika je ta razlika to bi me bas interesovalo .
Dok se sam ne odlucim za tu investiciju  jedino da pozajmim od nekoga na test , a ako ima negde  na internetu uradjen pravi test , molim link. 
Zahvaljujem unapred ako takvo nesto ima .

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, jagermaister said:

Moguće da je EVO u tvom primeru i konkretnom slučaju za mikronsku nijansu otvoreniji u zvuku. Nemam direktnih iskustava sa tim modelima. Pretpostavku iznosim na osnovu iskustva sa serijom 390i AU i 390 AU EVO.

Glavna razlika je u debljini žice koju prihvata viljuška i nešto širem zadnjem otvoru za prihvat debljeg kabla kod EVO serije. Kontaktni materijal je identičan. Moguće da se u razlici u materijalu prednjeg tela u kome je viljuška krije blago otvoreniji zvuk EVO serije. EVO serija ima kompletno telo od Polikarbonata, a Classic serija ima prednji deo gde je viljuška izliven od (Glass filled high temperature nylon front housing) dok je zadnje kućište od Polikarbonata. Razlika je jedva primetna i moguće da je moj prelazak na EVO u sistemu i ta neka zanemarljiva razlika koju sam doživeo čisto subjektivna. EVO serija je daleko atraktivnja u izgledu i deluje robusnije od Classic. Zvučno su zaista nianse u pitanju sada nakon punih 4 meseca u sistemu.

http://www.wattgate.com/products/

http://www.wattgate.com/ecovsaudio/

360 EVO

  • Accepts 8 to 14 awg wire - od 8mm2 do 2mm2
  • Accepts 19mm cable diameter

360i

  • Accepts 10 to 16 awg wire - od 5mm2 do 1.5mm2
  • Accepts 16mm cable diameter
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Prije izvjesnog vremena sam kontaktirao administratora francuskog sajta audiophonics da ubaci i crnu goru kao destinaciju isporuke što je lik uradio isti dan .. te sam poručio jednu kombinaciju strujnog kabela koji ne košta puno a zvučno je odličan :thumbsup2 Konektori su bals šuko , iec wattgate 320 i i strujni wm-audio tornado .

 

https://www.audiophonics.fr/en/fiches-secteur-connecteurs-schucko/bals-connector-schuko-250v-16a-o-15mm-black-p-3164.html

https://www.audiophonics.fr/en/fiches-secteur-connecteurs-iec/wattgate-320i-iec-c15-connector-cryo-treatment-perma-lock-o-16mm-black-p-2880.html

https://www.audiophonics.fr/en/cable-metre-cables-secteur/wm-audio-tornado-double-shielded-cable-3x4mm-o-129mm-p-3297.html

46860510_2254759524598081_7840257641145171968_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

@jagermaister

Čestitam na kupovini.

Samo odmah obeleži mesto koji pin na viljušci ti je faza i uživaj.

Na slici dole ti je zvezdicom obeležena pozicija kontakta sa fazom po standardu gde je predviđeno da uđe u uređaj. Pištalicom vidi koji je odgovarajući pin viljuške i obeleži da ne znaš za uvek kako da orjentišeš kabl.

 

wattgate-350i-rh-rhodium-iec-black-power

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, Father said:

@jagermaister

Čestitam na kupovini.

Samo odmah obeleži mesto koji pin na viljušci ti je faza i uživaj.

Na slici dole ti je zvezdicom obeležena pozicija kontakta sa fazom po standardu gde je predviđeno da uđe u uređaj. Pištalicom vidi koji je odgovarajući pin viljuške i obeleži da ne znaš za uvek kako da orjentišeš kabl.

 

wattgate-350i-rh-rhodium-iec-black-power

Hvala kolega ... već sam to uradio :D:thumbsup2  bals -wattgate ispade totalni cool :listen

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Danas sam imao prilike da čujem Wireworld strujne konektore koji se stavljaju na njihov Platinum model. Konektori su stavljeni na strujni kabal Ansuz P serija (srebro unutra).

Konektori su bez daljneg high end. Veliki procenat srebra otvara sve. Zvuk koji daje konektor, njegova fizička strana, je izuzetna, dok o umetničkoj strani je stvar ukusa. Dinamika, masa zvuka, meso instrumenta, brzina, širina i dubina,.... sve sa fizičke strane zvuka je impresivno.

Upoređivan je sa i originalnim konektorima od Ansuz P kabla i sa najboljim Hi Fi tuning konektorima, ultimate model. Ostavio ih je debelo iza sebe što se tiče fizičke strane zvuka.

Takođe sam opet u ovim testovima probao i Wireworld Platinum kabal (probao ga ranije više puta). On je tu bez premca što se tiče fizičke strane zvuka. Masa zvuka je neviđena. Bukvalno zvučni Amazon.

E sad po meni nije sve u fizici. Kolegi se najviše dopao Wireworld Platinum kabal, dok meni Ansuz P kabl + konektori od Platinuma. Ovde je stvar ukusa u pitanju. Meni je bolja umetnička strana prevagnula.

Opet sam probao i promene strujnog kabla na linearnom napajanju od laptopa. Još jednom sam dobio informaciju da i to mesto može da bude ključno. Recimo da mi tu svira neki drugi kabl umesto postojećeg - opet bi tražio slabu tačku negde a ne bi znao da je tu.

Uglavnom Platinum konektori mogu biti interesantni nekom kome fali dinamika i da se muzička scena otvori. I da, cena konektora, pa i ona je high end.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gledam na KP ove kineske kopije Oyaide P-037 + C-037. Pa me interesuje da li ih je neko slušao? Iskustva? Ima li nešto bolje za slične pare?

Treba jednom mom drugaru.

----------------------------------

Inače sam ovih dana poslušao upgrade Ansuz P kabla + konektori od Wireworld Platinuma (gore ga spominjao). U same konektore su ubačeni slični filteri kakvi idu u Ansuz A kabl. To je nešto izuzetno. Još melodičnije, još veći mrak između instrumeneta, a dinamično.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...