Jump to content


Test strujnih konektora - iskustva


jager

Recommended Posts

3 sati ranije, ab said:

To me podseti da bi mogao Toza da se zahvali ZoranZu sa vec javno poznatom idejom upotrebe sapa creva koju Toza sada primenjuje na svojim kablovima, a pre toga nije koliko sam ispratio njegovu temu koristio.

Mogli bi mnogi da se zahvale @Toza -i ... npr za zvučničke kablove.

@Father & @impuls

probao sam lapp 110 uradjen onako kako je Impuls objasnio . Prvi utisak je da ima gomilu detalja i bogatstvo u gornjem delu spektra ali vremenom to zna da zamori ...ne kažem da je iritantno ali kad sam probao nešto drugo dobio sam taj nivo detalja ali u jednoj smirenijoj prezenatciji .Svakako da je lapp mnogima zanimljivo rešenje pre svega zbog veoma male cene .

Malo sam eksperimetisao sa kablovima za napajanje i konektorima i ja ...pravi eksperiment nisam uradio . Pri tome mislim na isti kabel sa različitim konektorima . Ali sam slušao nedeljama sasvim pristupačne firmirane kablove sa kopijama konektora neke poznate firme (valjda Oyaide) i radilo je to dobro ...slušao sam i taj lapp sa nekim jako starim konektorima sa mnogo ožiljaka na sebi i to nije radilo loše. Stekao sam utisak da topologija i debljina kabla više utiču od samog konektora ali ne kažem da konektor nema uticaja ...verujem da ima ali sa ovim iskustvom koje je malo i nedovoljno ali ipak nekakvo , čini mi se to nije dan i noć već više nešto suptilno ... sad sam malo umoran od usviravanja i ove naše večne potrage za boljim zvukom ali bi svakako prostor za dalje neparedovanje zvuka potražio negde drugde a ne na utičnicama za koje mi neko traži oko 200 eura po kablu. 

Ono što me jako nervira je enormna cena konektora spram cene samog kabla ... Furutech je hvaljen ali suludo skup, WattGate nešto povoljniji ali i dalje u zoni ludila . Bio sam kod prijatelja u NSu koji je u potpunosti sredio napajanje na meni poznatom sistemu od osigurača preko šuko utičnica pa do samih napajačkih kablova , sve u Furutech butiku . Rezultat je primetan . Cena je ogromna, nerazumno velika .

 

Na kraju sam izabrao IeGO  , zlato na strani šukoa i srebro na strani IECa. Možda sam cicija ali i to što sam platio mi deluje mnogo. Eto ispljute me slobodno ali ja tu ne vidim koji ku**c može da utiče na zvuk baš toliko . Smešna kontaktna otpornost za toliki napon ... U mehaniku i šrafove verujem ali to je u opciji dok se radi i vredi za majstora a posle dok se sluša koga briga za to ? Kablove mi je uradio Toza po nekom njegovom izmenjenom receptu , debeli su  i u "patentiranom" sapa crevetu montirani . Dobio sam grandioznu širinu i visinu scene , neverovatnu lakoću sa kojom se izvođači pojavljuju na sceni , detalje u srednjim i jako jako uravnotežene visoke ....detalji iskaču svuda i jako se često iznenadim sa nekim stvarima . Napominjem da je kod mene D klasa , nema uskladištene energije  i od kabla dosta zavisi . U naletu ludila i pod utiskom raznih stručnjaka naručio sam i 5 šuko jezgara sa pozlatom (Furutech) koji tek treba da budu montirani ...dadoh silne pare za to ali sad ne verujem da će to dati neki rezultat ali jbg poručih to davno ... iskreno ću se iznenaditi i pojesti sopstvene reči ako to da neki rezultat vredan pomena ...

@Father IeGO se jako dugo usvirava ...meni je trebalo 4 nedelje i u toku tog vremena se zvuk menjao od zatvorenog sa previše basa koji se skoro nije mogao slušati pa do jedne sasvim uravnotežene celine gde je sve na svom mestu . Ne znam koliko si stprljenja imao i kom trenutku si uradio test ...rezultati mogu biti jako šareni . Takođe da spomenem , kablove koje sam dobio od prijatelja na pozajmicu i koji su kod njega jako malo radili usviravao sam nesvesno oko 3 nedelje ...promene su bili osetne i ja sam ga stalno zvao da ga pitam šta se tu dešava ...očigledno je da za  bilo koje konektore treba malo više vremena da se usviraju . 

I na kraju , imam utisak da se sa pristojnim kopijama i dobro složenim provodnicima može dobiti sasvim ok rezultat . 

Imam još jedan utisak a to je da ne postoje univerzalno idealni kablovi / konektori  ... svakom sistemu ili uhu treba ugoditi na različit način pa kako kome šta legne . 

Link to comment
Share on other sites

Lale kopije konektora lose zvuce u odnosu na watgate 350-390 ili iego. Imam mnogo verzija kineskih konektora, poveden napisima sa foruma i nijedan nije blizu prethodno pomenutih. Samo kao primer da navedem da imam i wattgate 320 suko i da je losiji od kineskih jeftinih sukoa. kad budem dolazio u NS mogu poneti moja tri kabla cisto da cujete razlike u konektorima

Link to comment
Share on other sites

Meni rekoše da samo WG 390 i gledam  ... takođe kod Furutech-a rekoše da tek neki tamo od 200 eura (šuko+IEC) vrede ...

IeGO sam dobio znatno jeftinije ...

Čak i najjeftiniji IeGO kabel koji je bio na kablovima koje sam posudio, sa kopijama Oyaide je svirao jako jako dobro . Evo i @Toza je bio kod mene i moze da potvrdi . Sve je bilo na svom mestu osim mozda najnizih oktava koje su za nijansu bile manje primetne ...ipak je to samo 4mm2. 

Ako je @Father vec kupio IeGO konektore i ako ce ostati kod njega, po mom misljenju treba  da ga usvira  dugo i posteno i onda proba kriticki ponovo.

 

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, Father said:

Predhodni konektor je bio Wattgate 390i AudioGrade, a kabl sa druge strane ulazi u pojačalo na direktnu vezu sa trafoom i prekidačem. Pre dve ipo nedelje sam postavio IeGo i ostavio ga da se svakodnevno krčka i usvirava. Juče sam napravio slušni test i došao do sopstvenih zaključka o karakteru i eventualnoj preporuci.

Dve i po nedelje ...daj mu jos malo vremena pa ponovi ...

Link to comment
Share on other sites

Moja iskustva sa šuko šasijskim i zidnim konektorima Furutech-ove Alfa Bronze su izuzetno pozitivna. Divno kod njih je što se konstantno podižu u zvuku tokom usviravanja koje ne traje duže od 14 dana. Kreću iz jedne takoreći uravnotežene tame sa izuzetnom otmenošću a završava u barem za mene vrlo transparentnoj prirodnosti drčne brzine ali izuzetne rafiniranosti i slojevitih mekih detalja.

Ono što unose u sistem je neprocenjivo odsustvo utiska glasnoće na svim nivoima slušanja. Kada sam ih prvi put upalio mislio sam da mi se sistem utišao za 3db pa sam na primer sve pesme koje sam ranije slušao na 86% pojačanja vrlo opušteno mogao da slušam na 96-100%.  Kako je usviravanje odmicalo tako se i slika sve više otvarala te se i subjektivni osećaj prirodne glasnoće i dimenzije instrumenata doveo na nivo od npr 92% pojačanja. Čak i kada bih pojačao na 100% ne bih osetio zamoran zvuk već samo nerealno uveličanu dimenziju i glasnoću glasa ili instrumenata. Zapravo ja i slušam muziku na nivou glasnoće koja mi omogućava (subjektivno) realnu dimenziju instrumenata na sceni. Kod studijskih albuma je ta procena malo teža ili kod neke istripovane elektronike kao što je Yello ili J.M.J.

Bilo kako bilo u mom sistemu je kombinacija Furutech Alfa Bronze za zidni i šasijske šukoe na odvojnom balansiranom trafou i Wattgate terminacije Father kablova sa obe strane u pozlati EVO 390 AU i EVO 350 AU, kao i 390i Audio Grade.

@lalelala

Sasvim sam siguran da ćeš primetiti vrlo jasnu razliku kada montiraš sve te zidne utičnice. Nisi naveo koji si model uzeo pa je moguće da će se kod tebe manifestovati na drugi način, ali sasvim sam siguran da će promena biti primetna.

Inače ono što se popularno zove "DIGITALIS" iz mog iskustva ne potiče isključivo od lošeg DAC-a. Imaju ga i mnogo sofisticiraniji DAC-ovi i u pozamašnoj meri potiču od lošeg mesinga u zidnim utičnicama, produžnim letvama,  hromiranim fabričkim terminacijama i blizini žice uzemljenja sa pletivom faze i neutrala. Da ne širim priču.

Važno je imati kvalitetne konektore koji podržavaju neutralne strujne kablove. Ako se to nema, onda se ulazi u neprestanu jurnjavu za svetim gralom, a zapravo se šlajfuje u glibu.

Mišljenja sam da jedan kabl, pogotovo strujni ne sme da neodgovara nekom uređaju ili sitemu. To onda nije neutralan kabl (konektor+kabl), to je onda ekvilajzer.

Link to comment
Share on other sites

37 minuta ranije, lalelala said:

Dve i po nedelje ...daj mu jos malo vremena pa ponovi ...

Kupio sam jedan IeGo 8085 gold za probu, a na osnovu iskustava drugih i kao opciju za izlazak u susret kupcima mojih kablova po pitanju manje ukupne cene odlučio sam da proverim njegovu neutralnost.

Wattgate nije tolika snaša. On je spreman za uživanje za 1 dan i nema od njega više iznenađenja. Takođe i strujni kabl se zvučno formira za dan zajedno sa konektorom i ako se nešto i dešava kasnije ne može se primetiti u daljem slušanju. Ja svakako svaki kabl razrađujem na više različitih potrošača do odlaska, tako da je usviravanje nepoznati pojam za moje kupce.

Trenutno je IeGo montiran na jedan Mid6.5 koji koristim na B sistemu na Marantz risiveru koji peva skoro po ceo dan. Taj strujni krak je daleko oštriji jer ide iz duple zidne mesingane u keramici šuko utičnice kroz produžnu letvu sa novim kablom derivatom sve tri verzije. I tu sam osetio blago zatvoreniju prezentaciju sa vrlo blagim naglaskom na bass. Neka se tu krčka pa ću da vidim, ali za sada nije na nivou očekivanja kojima sam se nadao.

Link to comment
Share on other sites

58 minuta ranije, Father said:

Moja iskustva sa šuko šasijskim i zidnim konektorima Furutech-ove Alfa Bronze su izuzetno pozitivna. Divno kod njih je što se konstantno podižu u zvuku tokom usviravanja koje ne traje duže od 14 dana. Kreću iz jedne takoreći uravnotežene tame sa izuzetnom otmenošću a završava u barem za mene vrlo transparentnoj prirodnosti drčne brzine ali izuzetne rafiniranosti i slojevitih mekih detalja.

Ono što unose u sistem je neprocenjivo odsustvo utiska glasnoće na svim nivoima slušanja. Kada sam ih prvi put upalio mislio sam da mi se sistem utišao za 3db pa sam na primer sve pesme koje sam ranije slušao na 86% pojačanja vrlo opušteno mogao da slušam na 96-100%.  

Ivane , 

 

Nemoj molim te da se uvredis ali moram da te pitam ...

Jel ti znas sta je 3 decibela i sta je potrebno da bi se takav gain dobio ? 

Kad ti svira jedan zvucnik imaš neki nivo glasnoce od npr 80dB ...kad ukljucis drugi sa istim snagom kao i prvi, nivo glasnoce ti skoci za 3dB. Znaci dupla snaga dovede do 3dB povecanja glasnoce . Jel ti stvarno verujes da se promenom neke zice/kontakta u napajanju moze  duplirati/podeliti snaga ? 

Ja bih voleo da su te promene tolike koliko ih ti osecas ali nekako mi se to ne uklapa ... 

Link to comment
Share on other sites

Osećaj glasnoće u smislu iritirajućeg osećaja da je nešto glasno i postaje lagano neprijatno. Na odsustvo toga sam mislio. Da više odvrnut pot, nije više izazivalo osećaj identične glasnoće već je zvučalo tiše, prijatnije, toplije.

Šta sad, kupio si konektore, kako sam shvatio i verujem da ćeš se posvetiti studiozno tom upgade-u. Javi kako se kod tebe pokazala cela avantura.

Fora je ići korak po korak, ako to nekoga uopšte zanima. Konektor po konektor, kabl po kabl pa se konačno to pretvori u neko iskustvo. Opet to iskustvo je isključivo individualno, ali je zato svakako skupo i dugotrajno.

Svako iskustvo bazirano na subjektivnom čulnom osećaju kao čuo sam ili video sam, treba prihvatiti sa dozom rezerve i neverice, tako da i ono što ja napišem nije i ne treba nikome da bude tačno jer je ne merljivo i nedokazivo.

Ako se baš neko upeca da se bakće sa tim stvarima, nije loše imati nekoliko iskustava pa čak i suprotstavljenih, te će tako taj naći put do svojih iskustava ili verovanja kada počne da proba.

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, Father said:

Fora je ići korak po korak, ako to nekoga uopšte zanima. Konektor po konektor, kabl po kabl pa se konačno to pretvori u neko iskustvo. Opet to iskustvo je isključivo individualno, ali je zato svakako skupo i dugotrajno.

Svako iskustvo bazirano na subjektivnom čulnom osećaju kao čuo sam ili video sam, treba prihvatiti sa dozom rezerve i neverice, tako da i ono što ja napišem nije i ne treba nikome da bude tačno jer je ne merljivo i nedokazivo.

 

Sa svim se slažem.

Voleo bi inače da mi objasne kolege koji se više oslanjaju na merenja kako oni vide na nekom mernom instrumentu da se promenom nečega u sistemu produbila, recimo, zvučna scena, ili se raširila, Ili se dobilo više na detaljima.

Posebno su mi simpatični kad okače gomilu grafikona sa kojima oni tvrde da je nemoguće da je došlo do promene u zvuku jer se krive ne pomeraju.

Link to comment
Share on other sites

58 minuta ranije, Father said:

Šta sad, kupio si konektore, kako sam shvatio i verujem da ćeš se posvetiti studiozno tom upgade-u. Javi kako se kod tebe pokazala cela avantura.

na svim pozicijama (mono blokovi (2x)+ preamp+dac) su IeGO suko zlatni i IEC srebrni ....svuda je isti Tozin kabel najnovije generacije  debeli da ne moze deblji u "patentiranom" ( @ab , sta kazes na ovo ?) sapa crevu . Duzine su oko 1m , za dac nesto kraci.

Zica u kablovima je tajna , tj Toza nece da kaze ni pod mukama teskim ...a i dosta vam je govorio , mene i ne interesuje . Neki bakar sa raznim izolacijama i neki monokristalni bakar sa teflonskom izolacijom. Sve je vise puta sirmovano , posebno faza i posebno nula i na kraju sve okolo . Tozo prastaj ...

Kako radi ?

Lep , najlepse od svega sto mi je bilo u kuci a bilo je 3 kompleta . Siroko Lako, opusteno , izbalansirano i detaljno ...na kraju nema tu ni traga zamucenosti o kojoj  @Father prica u kontekstu IeGO konektora...ali bilo je tokom razrade svega i svacega. ...npr viska basa u startu....bas jako puno a vremenom sve manje i manje da bi na kraju leglo na rudu ... takodje vremeno se otvarao u gornjem spektru

Bili su @Nomimasen i @TurboMaximus oni prate moj sistem od pocetka pa nek kazu . Mislim da je Toza odradio jako dobar posao i mislim da je IeGO pristojno resenje . Necu da ga jako hvalim ali za sada ne cujem neke nedostatke. Ako Furutech i WateGate rade bolje to je onda i OK jer su dosta skuplji 

Dakle Ivane stavi na kabel IeGO posrebreljeni IEC , pusti sve to da se usvira pa podeli iskustva sa nama ponovo ... ja cu staviti Furutech pa se javljam.

 

ovo cu da montiram (Gold plated) u plasticnoj kutiji na zid sa zvedastim razvodom 

http://www.furutech.com/2013/02/02/1851/

Link to comment
Share on other sites

Moje dosadašnje iskustvo sa strujom je da je bolje tu priču ni ne počinjati, ukoliko ne želiš da potrošiš bar 20-30 posto cene celog sistema na kablove, filtere, utičnice itd... Problem je što više klase kablova, konektora, filtera, zidnih utičnica donose bespogovorni napredak zvuka sistema, za razliku od mnogih drugih mambo-jambo proizvoda koje nam audiofilska industrija plasira. I sama ta industrija je to blagovremeno primila k' znanju i šiša ovce.

Dakle, ako je prostorija u kojoj sistem svira na prvom mestu, onda je kvalitet struje sa kojom sistem svira na drugom mestu, pa tek onda dodju na red komponente samog sistema. Naravno, ovde ne mislim da strujom treba da se opterećuje neko ko ima sistem od 500 Eura niti da takav sistem ne može dobro da svira, ali za vrhunske rezultate potrebno je obratiti pažnju na detalje, a djavo se upravo tu krije. Kada se sistemu već ugodi do neke mere, onda on postaje osetljiv na minimalne promene i počinje da prikazuje i najmanje razlike.

Uzmimo sledeci razvoj situacije: Petar Petrovic ima prosečnu sobu od 20ak kvadrata i sistem sastavljen od komponenti starosti do 10 godina, cija je zbirna cena dok su bili novi izmedju 5-10 hiljada Eura. Sredio je situaciju sa interkonekt i zvučnickim kablovima i to sve zvuci solidno, jer je i sistem lepo uklopljen. Neko mu donosi odvojni balansirani trafo ili neki bolji strujni kondicioner, on ga priključuje i dešava se vatromet. Zvuk zadržava postojeći karakter, ali zvučna slika se u velikoj meri transformisala. Međutim, još uvek je od svake komponente do razvodne letve/trafoa običan kineski strujni kabel i u zidu obična utičnica. Menja jedan po jedan kabel u nekim vremenskim razmacima, zatim utičnicu i svaki put zvuk sistema ode korak dalje u smislu dinamike, detalja, trajanju tona, sve tri ose zvučne slike... Za kraj se pozabavi i vibracijama u sistemu i shvati da je potrošio trećinu budžeta celog sistema na ono što se inače smatra aksesoarom, ali da je razlika u zvuku toliko dramatična, da nije siguran da li bi istu dobio da je samo kupio toliko skuplje pojačalo, izvor itd... A čak i da je umesto toga kupio skuplju komponentu, struja ostaje nesređena i eto nove igranke :D. Jedino što kada se sistem na ovakav način sredi, dolazi do mogućnosti da se jako uživa u zvuku, ali navika da se sistem stalno doradjuje je lupila u zid :).

Koliko je to nekome bitno, tj. koliko je neko dokon da se s' time zavitlava, to je njegova lična stvar. Za mene nema finalnog uvlačenja u muziku bez potpune posvećenosti takvim detaljima, nema vatrometa. Ako neko može i bez toga, bez obzira što ima novca za to, blago njemu. Samograditelji uredjaja, kablova imaju takodje probleme kao i oni koji samo kupuju brendirane uredjaje, kablove. Kad nešto naprave, teško im je da budu objektivni prema zvuku tog kabela, uredjaja, jer su investirali dosta energije u isti, pa sebe ubede u to da je to nešto sjajno, kao i onaj koji je nešto puno platio sebe ubedi u isto. I tako, šega, šala, zahebancija :wave2.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, lalelala said:

Dakle Ivane stavi na kabel IeGO posrebreljeni IEC , pusti sve to da se usvira pa podeli iskustva sa nama ponovo ...

Srebro, teško da ću ikada da složim u neutralno/linearnu gomilicu. Ako ću gluvoću gold šukoa da lečim siktavošću srebrnog IEC-a onda ... Šio mi ga Đuro.

A kako Đuro kaže ... Za ovaj eksperiment nam neće trebati beli luk, žato čemo da ga bačimo!.

Ako neko želi da uštedi neka ga i neka kupi jeftiniji Pull (šuko) i Push (IEC) pa slobodno nakači na što mu volja. Nerado, ali ću na to pristati i ako kupi moj kabl.

Ja sam svoj equilibrium formirao oko svojih strujnih kablova i tu je Wattgate zadovoljio kriterijume koje sam mu postavio. IeGo nije i neću dalje da se zezam na tu temu. Neka ga na jeftinijem kablu, ako se raspeva u nekoj bliskoj budućnosti, ako ne, neka ga tako. Bolje i tako nego da sam odmah kupio 5 kompleta u naletu pa da ih uvaljujem sa pričom u koju ne verujem.

I molim vas, da me pogrešno ne shvatite. Ovaj komentar "uvaljujem sa pričom" nije kritika izuzetno korektnom i profesinalnom čoveku koji ih pošteno i redovno uvozi i ima na lageru u svakom momentu u M-Kablu. Što je bio još jedan dodatni stimulans da ih uvrstim u preporuku sa svojim kablovima. Nažalost do toga nije došlo. Ne zato što je tako lakše, nego zato što je tako teže, za mene.

Verujte mi da je veći problem i neizvesnost nabaviti Wattgate od Audiophila ili BM-a u momentu kada vam je potreban set konektora.

Link to comment
Share on other sites

Mene je izgleda “Bog pogledao” pa ne čujem te razlike koje nastaju usled upotrebe drugih visoko kvalitetnih kablova bilo strujnih, bilo zvucnickih, bilo interkonekta.
Prvo sam mislio da sam “prikracen” od strane Boga, kao sto rekoh, ali znajući cene izgleda da to sto ne čujem razlike je neverovatan dar .

Link to comment
Share on other sites

1 minut ranije, Srecko said:

Mene je izgleda “Bog pogledao” pa ne čujem te razlike koje nastaju usled upotrebe drugih visoko kvalitetnih kablova bilo strujnih, bilo zvucnickih, bilo interkonekta.
Prvo sam mislio da sam “prikracen” od strane Boga, kao sto rekoh, ali znajući cene izgleda da to sto ne čujem razlike je neverovatan dar emoji3.png.

na mnogim pojacalima sa dobro i masivno uradjenim napajackim stepenima se zaista ne oseti skoro uopste  . Ako imas takvo to je razlog zasto se ne oseti . Ja sam probao sa par modela Bladeliusa i KORATO snagasa i ma bas nikakavog uticaj na zvuk nije bio ...

D klasa je zbog potpunog odsustva uskladistene energije jako zavisna od kvaliteta napajackog kabela 

Link to comment
Share on other sites

A i nema potrebe da se neko preterano unosi. Zavisi kako se na stvari gleda i sa kolikom angažovanošću. Da ne kažem pažnjom, jer se može skapirati kao uvreda.

Priča meni Maza iz M-Kabla o svom komšiji koji ima digitalni video studio i radi nelinearnu montažu i razne efekte u postprodukciji na dva ogromna ekrana jedan pored drugog.

Bio on kod Maze u salonu i ovaj mu pusti muziku sa običnim kablovima i onda mu prikači Ansuz-e i ovaj kaže ... Meni sve isto.

Onda se Maza doseti pa kaže.... Ajmo kod tebe u studio da probamo na monitorima.  Zakači frajer Ansuza na jedan monitor a na drugom ostavi onaj obični. Kad odjednom pade u nevericu i zinu u sliku ... Kaže Bog te mazo. .... A Maza onako začuđeno se misli  .... Koji k ovaj vidi meni ista slika na oba ekrana .... :D:):D

Link to comment
Share on other sites

8 minuta ranije, Father said:

Priča meni Maza iz M-Kabla o svom komšiji koji ima digitalni video studio i radi nelinearnu montažu i razne efekte u postprodukciji na dva ogromna ekrana jedan pored drugog.

Bio on kod Maze u salonu i ovaj mu pusti muziku sa običnim kablovima i onda mu prikači Ansuz-e i ovaj kaže ... Meni sve isto.

Onda se Maza doseti pa kaže.... Ajmo kod tebe u studio da probamo na monitorima.  Zakači frajer Ansuza na jedan monitor a na drugom ostavi onaj obični. Kad odjednom pade u nevericu i zinu u sliku ... Kaže Bog te mazo. .... A Maza onako začuđeno se misli  .... Koji k ovaj vidi meni ista slika na oba ekrana .... :D:):D

Haha, sjajno!

Link to comment
Share on other sites

Ne sećam se više da li je tip kupio kablove za oba ekrana ili nije, ali je pričica ilustrativna po pitanju percepcije i spremnosti da se neko zainteresuje ili ne za neku usku oblast precepcije

Žene na primer vide mnogo više nijansi nego muškarci, ko zna kako čuju, jer se njima mota hiljadu glasova i misli u glavi :D

Kako čuje dirigent, a kako muzičar, a kako slušalac iz publike. Neko ima para samo za balkon levo, a neko za parter 6 red centar. Oba su audiofili, pa je pitanje kako će kome sistem da zvuči kada se posete, a teoretski su bili na isti broj koncerata .... Ludilo nedokazive percepcije, bogatstvo doživljaja koji nikome nisu merodavni. :rolleyes:

Po principu.... Majke mi.

Link to comment
Share on other sites

50 minuta ranije, Father said:

Srebro, teško da ću ikada da složim u neutralno/linearnu gomilicu. Ako ću gluvoću gold šukoa da lečim siktavošću srebrnog IEC-a onda ... Šio mi ga Đuro.

A kako Đuro kaže ... Za ovaj eksperiment nam neće trebati beli luk, žato čemo da ga bačimo!.

Ako neko želi da uštedi neka ga i neka kupi jeftiniji Pull (šuko) i Push (IEC) pa slobodno nakači na što mu volja. Nerado, ali ću na to pristati i ako kupi moj kabl.

Ja sam svoj equilibrium formirao oko svojih strujnih kablova i tu je Wattgate zadovoljio kriterijume koje sam mu postavio. IeGo nije i neću dalje da se zezam na tu temu. Neka ga na jeftinijem kablu, ako se raspeva u nekoj bliskoj budućnosti, ako ne, neka ga tako. Bolje i tako nego da sam odmah kupio 5 kompleta u naletu pa da ih uvaljujem sa pričom u koju ne verujem.

I molim vas, da me pogrešno ne shvatite. Ovaj komentar "uvaljujem sa pričom" nije kritika izuzetno korektnom i profesinalnom čoveku koji ih pošteno i redovno uvozi i ima na lageru u svakom momentu u M-Kablu. Što je bio još jedan dodatni stimulans da ih uvrstim u preporuku sa svojim kablovima. Nažalost do toga nije došlo. Ne zato što je tako lakše, nego zato što je tako teže, za mene.

Verujte mi da je veći problem i neizvesnost nabaviti Wattgate od Audiophila ili BM-a u momentu kada vam je potreban set konektora.

Sto se mucis ako si napravio kablove napravi i svoje konektore.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, miletrosak1959 said:

Sto se mucis ako si napravio kablove napravi i svoje konektore.

Hahahaha imao sam ih :D nisu vam se svideli :D čist bakar. Bilo je to u vreme otvorenih svih frontova na sistemu i ulaganja na sve strane, pa se pribeglo dajerskom rešenju, ali svakakao, ne ponovilo se.

Kako ste me tada isprozivali... c,c,c :unsure:

Link to comment
Share on other sites

[mention=11865]lalelala[/mention] sa uživanjem sam pratio vašu “borbu sa dnevnom sobom” i naravno priloge iz USA.

Svakome dobronamernom je bilo jasno koliki ste napor uložili da bi ste geometrijske i druge parametre sobe “ispravili” izborom komponenata, pozicije zvučnika i delimično “sređivanjem akustike sobe”.

Tako razumem i ovo o čemu sada pišete.

Nerazumno je diskutovati šta neko čuje a šta ne, pogotovo kako to dozivljava (doživljaj zvuka nije samo u funkciji sluha). Ovo što ste pomenuli u vezi sa dobro urađenim napajanjima je, za mene, veoma razumljivo i interesantno.

Moja pozicija, u vezi sa temom o kojoj pričamo” je jasna.

Bio bih nerazuman da osporavam šta Vi čujete, ali je takođe nerazumno da neko osporava to sto ja ne čujem.

Rekao bih da je moja pozicija ambivalentna, kao npr. sto se osećam kao agnostik i mrsko mi je kada to neko poistoveti sa “ne verujući”. Moguće je da će nauka jednom uspeti da “izmeri razlike” ili pak da utvrdi da razlike ne postoje a da to sto neki čuju je posledica razlika između ljudi, kao sto postoje ljudi koji nisu u stanju da vide boje.

Nadam se da mi g. [mention=29491]Father[/mention] neće zameriti ali ja njegove postove osećam kao pritisak (nekako su mi “agresivni i isključivi”) i prosto mi je “neprijatno sto ne pripadam onom delu audiofila koji čuju razliku između kablova”; za razliku od Vaših g. [mention=11865]lalelala[/mention] .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...