Jump to content


Preporuka pojačala za Dynaudio excite X16


d4rk_ch1ld

Recommended Posts

Pozdrav

Tesko da mozes korektno pojacalo da uzmes kod nas na trzistu za dyno. Imas na njuskalu eci2 za 7xx nesto evra. Tamo mozes naleteti na primare 30 ili UR primo za toliko novaca ali kod nas ne. Ali malko je olaksavajuca okolnost sto nije u pitanju focus i contour serija pa kao jeftino resenje ti se namece naim 5i.naravno sa pripadajucim kablovima. Nije savrseno ali nije skupo. I meni je izuzetno svirao i thule ia 150 (gori im electonika-obratiti paznju) i Teac bx 10.i jedan i drugi su bolji od naima na dynu ali je naim sigurnija kupovina. Tako da glas dajem naimu. 

Link to comment
Share on other sites

Čemu zayebancija sa naim integralcima kad u KP oglasima imas odvojenu kombinaciju iz nove serije 112x/150x za 800€.Malo kvaliteta naspram integralnih verzija nije na odmet,pogotovo kad su sume toliko bliske.Barem u poređenju sa bilo kojom starom odvojenom kombinacijom,pa i sa najmanjim snagasem od 30w ti osnovni modeli (novih)integralaca zvuce smešno.

Link to comment
Share on other sites

Nisam slušao konkretan model, ali jesam satarije, koji su isto 4 Ohm. Svi traže strujno sposobno pojačalo. Zvuk je sa nekim ampovima bio njesra, a sa drugim su propevale. Uglavnom se svodi na to da pojačala u izlazu imaju min 4 tranzistora po kanalu, i bar 500w potrošnje. E sad, prouči, promisli, pa ako možeš probaj. Sa par ROTEL, NAD i Denon pojačala su baš lepo svirali. Sa svakim različito, a i ukusi su različiti. Meni se kombinacija sa Denonom najviše svidela.

Link to comment
Share on other sites

Neznam dali si procitao da se radi o dynaudio a ne o mission ili bw zvucnicima. Kakav sad nad, rotel ili denon. Pa na contour 1.1 i 1.3 sam probao 15 pojacala. Nad 352 sam mislio da je pokvaren, denon grub zrnast o rotelu nebih ni pricao. Dynaudio su fantasticni zvucnici i traze ozbiljnu electroniku. Dok nisam spojio primare nisam dobio zvuk. To sto ljudi misle da dobro svira, nisu ni svesni da dyno nije pruzio ni pola onoga sto moze. Znaci ili se pravi sistem oko njih kako valja ili neka ih odmah proda jer ce sa vremenom biti nezadovoljan i pljuvati nakraju po njima. 

Link to comment
Share on other sites

Pa vremenski par godina kako sam kupovao.  od dyna su mi najbolji bili focus 220.ozbiljni zvucnici u pravom prostoru i pravom elektronikom. Ono sto nesvira lose je audio analog, naim (naima sam tri probao od integralaca do 112/150 kombinacije.) a ostalo mf A3, pa mono blokovi njihovi, nad, denon a 2000 ili tako nesto pionir A07 i slicno jednostavno nije kvalitet koji treba dynu. Ovo pisem samo zato sto je kolega vidim resio da potrosi solidnu kolicinu novca pa da jednostavno uzme pravu stvar, da nebi kasnije menjao i mucio se sa zamenama.sondekova ideja nije losa. Naim neizvlaci detalje iz dyna ali daje puno ritma i muzika ima smek neki. Sto bi rekli naimovski. 

Inace nereklamiram ni dynaudio ni naim. Nemam ni jedno ni drugo

Link to comment
Share on other sites

Izvini, al zvučno "pamćenje" ne funkcioniše tako. Ono što čuješ u A/B testu u istim uslovima u roku od 10 min, je bitno. Ostalo je sećanje, koje mnoooogo vara. To, menjam posle par godina, pa znam kako je pretprošli uređaj zvučao ne piju vodu. Možeš da znaš kao zvuči stari koji si otkačio pre par minuta u odnosu na novi, a ostalo je samo nagađanje. Idealno bi bilo da neko drugi menja uređaje, a da slušalac nema ideju koji sluša.

Link to comment
Share on other sites

Ma daj, pa nisam ja slusao jedno pojacalo kod avdule u pakistanu  na njegovom sistemu a drugo kod mirsada u Jajcu na njegovom. Slusano na mom sistemu u mojoj sobi.moj sestric ima sistem nad 325 i bw 602 i chord kablovi. Sistem kao bombonica. Nemam ja protiv tih firmi nista samo dynaidio nije bas spreman na kompromise, zeleo sam samo da pomognem pokretacu teme prilikom izbora pojacala. Ja sam se malko bio mucio pa reko da covek nemora da prolazi golgotu. Izvinjavam se ako sam nekog uvredio

Link to comment
Share on other sites

39 minuta ranije, Delija said:

Stevo, psuj mu auto, zenu, ljubavnicu - ali Soli ne diraj Dynaudio :D

 

@sola

Nego, Dynaudio fanboy-u, kad cemo pivo da popijemo? ;)

Dyno fannnnnnn!!!!!!!! 

Ju kakvi shokovi, ocrni me chovece. Ali mozes da se operes ladnom pivom :cheers. Moze svaki dan. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...