Jump to content


Zatvara se One HiFi :(


NShappy

Recommended Posts

7 sati ranije, Филип said:

Ko zeli dobar gramofon, sad je prilika.. Rega RP8/Apheta :wub:

Upravo tako.Prilika da se po ceni polovnog kupi nov gramofon,kabl,dac il već kom sta treba ,al lakse kukati.Kukalo se i dok je radio bolje od svih,prezentovao nam high end od 100k.Tako bi i proslih puta,kad su pravljene rasprodaje i čišćenje lagera,to su bili ko zna kakvi sonus faberi, Naim,Rege,Linn, Acuphase,Audio Reaserch,Devialeti i sl boranija,prilike za kupovinu u pola cene su slabašne.Posle se kuka sto su preprodavci ućarili nesto.Vazno da se kuka,kiselo grožđe..."Nije ćeri sir skup"...Pametno sto covek ode odavde -zadnji da ugasi svetlo.

Link to comment
Share on other sites

Nazalost malo smo mi i siromasno trziste da bi se opstalo samo od prodaje iole skupljeg hifi-a, radi se o maloj ciljnoj grupi.

Ilustracije radi, klub ljubitelja Devialeta www.devialetchat.com ima vise od 3.000 clanova. Svaki clan pretpostavljam poseduje Devialet u ovoj ili onoj varijanti.. a to je samo jedan od hiljada proizvodjaca. Takodje, pretpostavljam da je puno onih koji su potpuno nezainteresovani za eksponiranje na pomenutom portalu.

Bicu slobodan da citiram jednog naseg distributera koji zastupa poznatog americkog proizvodjaca cevnih pojacala. Kaze njihov glavni distributer u Engleskoj svakog dana proda u proseku 5-6 uredjaja.. kalkulator u ruke pa vidite godisnji promet :crno-na-belo?! Dakle, radi se samo o jednom specijalizovanom prozvodjacu samo jednog od uredjaja u hifi lancu. Gde su tu zvucnici, izvor, kablovi, police, kondicioneri, strimeri, proizvodi za akusticki tretman itd...

Na sve to, apetititi (moderno nazvani targeti) proizvodjaca su veliki, pa pretpostavljam da minimalne porudzbine nekih od njih prevazilaze potencijal citavog regiona, a kamoli male Srbije. Posao hifi trgovine poznajem povrsno, ali su pomenuti "problemi" prisutni i u poslu kojim se i sam bavim. Sustina je da preporucenu (maloprodajnu) cenu i uslove (minimalne godisnje narudzbine/promete) diktiraju iskljucivo ona bogatija trzista.

Link to comment
Share on other sites

Ima ovde love,nije da nema al' je nekako preusmerena na janjetinu,kafanu i pevacice.Za nove generacije sa kulturnim potrebama treba malo pricekati. Generaciju,dve.Vidim to i po koncertima,Ceca, Lukas i krleusa pune sale ,a ostali kubure-čak i u Beogradu.Opšta seljana,pa ti prodaj nekom hifi, i i si em.

Link to comment
Share on other sites

Ja poslao upit za Linn Adikt,cena je too good to be true.Hteo sam da je uzmem u rezervu,pa da mozda formiram još jedan (mozda i Diy )gramofonski projekat za rezervnu klupu.Međutim cena je za glavu bez igle jer je ex demo.Onda se dokupi nova neraspakovana igla pa se formira "nov" paket.Čak i tako je povoljno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...