Jump to content


Keno mini linija problem sa dekom


lazarlazarevac

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Za onaj Keno sa početka, da je problem u roleru je samo nagađanje. Ne mora biti. Kada ubacuš kasetu i pustiš play, gledaj odmah da li se vrte oba točkića na kaseti. Ako se vrti samo jedan, onaj sa koga se traka odmotava, onda nije problem u roleru, već negde u unutrašnjosti mehanike. Ako se vrte obadva, onda problem može biti roler (ali i dalje ne mora da znači).

Međutim, nemoj da me pogrešno shvatiš, popravljanje ovakvih plastično/pijačnih uređaja je gubljenje vremena.

A još dek kada je u kvaru, mehanički... Mehanika dekova je složena za popravku, čak i u slučaju vrhunskih uređaja. Rezervni delovi polako nestaju. Popravljati dek ima svrhe samo  slučaju kvalitetnih komponentnih uređaja, nikako u slučaju plastičnih minilinija koje su i kao nove koštale 50-100-200dem/€/$. Ući u trag konkretnim rezervim delovima je nemoguće, jer ne postoji tehnička dokumentacija. I da nađeš najbolju radnju delova na svetu koja ima sve što zaista postoji, kada kažeš "Treba mi roler za Keno XYZ", u najboljem slučaju će ti reći "skini konkretan deo te donesi da uporedimo", a u najgorem će ti se smejati (iza leđa)...

E sada, ako ti je popravka konkretnog uređaja razbibriga i način da nekako potrošiš vreme, onda ok. Takve stvari sam i ja radio. Na takvim uređajima sam učio rastavljanje/sastavljanje, i popravke mehanike i elektronike...  :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
10 sati ranije, lazarlazarevac said:

Aiwa je placena 300 maraka pre 18 godina.Nije puno dek ni koriscen i pretpostavljam da se i zbog toga i pokvario.

 

Nije se stanje na tržištu promenilo za zadnja 2,5 meseca. Retki su uređaji i sa vrha ponude, koji su koštali u hiljadama DEM, koji posle 18 godina rade potpuno ispravno, bili korišćeni ili ne. Mehanike u njima pogotovo. Ta Aiwa je i i onda i sada bila dno dna audio tehnike, i popravka nije isplativa, niti je moguće ući u trag serviserskoj dokumentaciji koja će da navede na specifikacije delova.

Ali kao igru i vežbanje poravljanja i rasklapanja/sklapanja audio tehnike, za početak ju je potrebno otvoriti i pregledati gumice i remenove. Tu se prema uzorku može naći zamenski deo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...