Jump to content


Dali 104 ili...


VicVega

Recommended Posts

Zdravo svima!

U privremenom sam posredstvu Technics SU-V500 pojačala, koje je u vlasnuštvu moje porodice od 2000. kada je i kupljeno novo. Naravno, to pojačalce je daleko od posebnog u svakom smislu, ali me je pak nateralo na razmišljanje i pretragu interneta o solidnim kutijama koje bi mogle biti uparene sa njim, i kasnije. kada Techincs bude vraćen u originalan sistem, bolje pojačalo

Zahtevi su:

  • Što je moguće ravniji frekventni odziv, prioritet srednjim tonovima.
  • Preferabilna veća osetljivost .
  • Prvenstvo imaju podnostojeće kutije premda su praktičnije jer ne zahtevaju stalke.

Soba u kojoj će sistemčić živeti je "L" oblika, površine oko 14m2 i obožava frekvencije od 120Hz do 160Hz, gde je apsolutni haos, ali to ću nadam se, ukrotiti basstrapovima.

Što se mog muzičkog ukusa tiče, fan sam glasnije muzike, jer volim da osetim bubnjeve, tako bih voleo nešto što je sposobno da reprodukuje tranzijente. Klasični, progresivni rok, new wave, romantičarski pop 80-ih, Art pop i malo pažljivo izabrane alternative.

Razlog zbog kog se okrećem HiFi forumu jeste činjenica da daleko bolje poznajete opremu i tržište takvih u Srbiji; pa posavljam pitanje: Da li postoji išta za novce do 150evra što bar malo grebe navdene tačkice?

Deluje mi kao da to mogu biti i Dali 104 kutije, ali me interesuje vaše mišljenje.

U negativnom odgovoru, postoji velika šansa da ću novac preusmeriti ka Audio-Technica ATH-M40x slušalicama, što je možda i bolji izbor. Hvala.

 

Link to comment
Share on other sites

U inicijalnom postu napisah:

21 hours ago, VicVega said:

 Klasični, progresivni rok, new wave, romantičarski pop 80-ih, Art pop i malo pažljivo izabrane alternative.

 

Konkretno: Pink Floyd, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Police, Arctic Monkeys, Gotye su najzastupljniji, ali u poslednje vreme se sve više lepim za Jazz.

Trenutačni izvor je integrisani čip sa matične, i smatram da mi njegov upgrade sada nije prioritet, ali definitivno jeste na listi.

Taj sistem treba da predstavlja nešto što će raditi dobro parče dana, neće preterano bojiti niti naglašavati frekvencije, i nešto što će biti sposobno da fino reprodukuje tranzijente. I bookshelf dolaze u obzir.

Smatram da nije ništa ozbiljno. Hvala.

 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, VicVega said:

Trenutačni izvor je integrisani čip sa matične, i smatram da mi njegov upgrade sada nije prioritet, ali definitivno jeste na listi.

 

 

Nisam siguran koja ti je matična, ali za 10 € imaš da nabaviš Audigy ZS 2. Sa ovom karticom ćeš da progledaš. Kasnije idemo na DAC ;) 

Link to comment
Share on other sites

Nažalost, matična mi je Micro ATX oblika bez PCI slota, več ima PCIe. Neka PCIe alternativa? Zvučne kutije?

Posedujem M Audio USB mikrofon koji je baziran na Micronas UAC3556B čipu čiji je D/A Konverter sposoban za 24bita (Windows pokazuje 32bita) @ 48Khz.

Link to comment
Share on other sites

@VicVega Odakle si? Za 150 evra mogu da se nadju korektne polovne kutije koje su svojevremeno kao nove bila srednja klasa. Taj Technics svira neutralno i malcice smooth, a mana je sto nema nesto mnogo snage tako da bi dobrodosle neke osetljivije kutije. Pitao sam odakle si da bi nasli nesto u oglasima sto je u tvojoj blizini i sto bi mogao da poslusas pre kupovine.

Link to comment
Share on other sites

Meni se dopao Dali 107, pogledao sam stare brosure i video da opis odgovara onome sto sam cuo. Na osnovu toga pretpostavljam da su bili iskreni i za druge modele u toj seriji. Sredina je bila ok, cak mislim iznad proseka za taj nivo cene kao i celokupan utisak uostalom. Dakle imas preporuku da ih poslusas, najbolje sa svojim ampom. Obavezno proveri vesanja.

Link to comment
Share on other sites

Hvala. Kao što razmišljah, Dali nekako leži opisu. Uložiću vremena - Spreman sam da lovim dobar i zdrav par, u nadi da bih izbegao impulsnu kupovinu apsolutnog krša, poput onog što se sada nalazi na KP.

Za slučaj da me, pak, izda stripljenje, šta bi moglo bist u rangu tog Dali-a?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...