Jump to content


lapp


Mingus,Mingus

Recommended Posts

Uzemljenje napojnog kabla 220v treba vezati kao na prvoj slici, odvojeno od glavnog uzemljenja centralnog izvoda trafoa i kondenzatora, najbolje odmah kod ulaska kabla u kutiju. Preporučujem i ugradnju mrežnog filtera od 10A na primarnoj strani za svako pojačalo odnosno od 1A ili 2A za svako pretpojačalo.

Link to comment
Share on other sites

On pita da li je pravilno, ja mislim da nije, odnosno sve je pravilno na drugoj slici osim uzemljenja mrežnog kabla koje treba odvojiti od centralnog uzemljenja. Desilo se da imam slabo zujanje u zvučnicima kada sam tako spojio u istu tačku jednom davno, koje je prestalo kad sam odvojio uzemljenja. Od tada uvek razdvajam i nema problema.

Link to comment
Share on other sites

Ako sada nema žice za uzemljenje (pretpostavljam da je kutija drvena i dvožilni kabal), onda i ne mora da se vezuje treća žica nigde na strani pojačala, samo širm i tu žicu za uzemljenje uzemljiti na strani šuko utikača  i onda fazu i nulu na strani pojačala kako je već bilo vezano. Ako se vezuje i žica za uzemljenje na strani pojačala, moj je savet je da bude odvojeno od centralnog uzemljenja na neki lim, kućište ili šta već ima unutra. Možda bi pomogla neka slika.

Link to comment
Share on other sites

49 minuta ranije, stoN_Cold said:

Наравно, треба оставити како је фабрика скоцкала или бар уградитити ИЕЦ конектор.

Nije mi jasno šta to doprinosi kvalitetu zvuka parče širmovanog mrežnog kabla, neće metar širma da ga spase od smetnji, šta je sa raznoraznim izvorima smetnji od kućnih uređaja, žicama u zgradi i na ulici, one nemaju širm i skupljaju sve živo. Treba staviti mrežni filter.

Link to comment
Share on other sites

6 minuta ranije, stoN_Cold said:

Није ни мени јасно али је помама за тим. Превише се користе форуми.

Ma da, to je Snake oil. LAPP je Nemačka firma, verovatno je kvalitetan debeli kabal pa se čuje poboljšanje.

Link to comment
Share on other sites

To je tačno, ali zanemarljivo. Zvučnički i interkonekcijski kablovi ako nisu širmovani sami skupljaju smetnje iz okoline i od mrežnih kablova u zidu, a to je neuporedivo više od uticaja parčeta LAPP mrežnog kabla. Da ne pominjem bežične i mobilne telefone, televizore, PC, WiFi, plavi zub i ostale izvore EM zračenja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...