Jump to content


Streaming servisi,Tidal,Spotify,Qobuz


sondek

Recommended Posts

7 hours ago, NShappy said:

 

Na priču ja bih dodao, nemoj bežati od telefona kao on-the-go audio plejera.
Možeš dokupiti neki externi DAC za mobilni, ovakav na primer.

.....

Pokušao sam ovde na forumu da pokrenem temu o telefonu kao audio plejeru, da čujemo iskustva iz prve ruke, ali tema se rasplinula, kasnije je i merge-ovana u neku drugu. :(

Eksterni DAC sam kao opciju razmatrao u nekom drugom kontekstu ali ne i u ovom koji predlazes. Ne mogu da zamislim sve to u dzepu…. naprosto, odvalicu kad tad usb ulaz na telefonu. Drugo, moj telefon ima 3,5mm ulaz tako da ne znam da li uopste zvuk i moze preko USB-a (ako uopste ima logike u ovoj mojoj primedbi).

Sa druge strane, nisam gadljiv na zvuk sa telefona vec je FiiO naprosto bolji u ovoj raboti.  Sony XBA-A3 bubice su ozbiljno dobre slusalice i izvuci ce maksimum iz telefona, ali na FiiO plejeru su jos bolje. Kada sam poslednji put razmatrao telefon kao izvor muzike u ponudi je bio neki Oppo … ali kako je bio skup kao otrov zato i jesam nabavio FiiO. Mislim, kako da ti kazem…porediti telefone i HiRes DAP… je slicna dilema kao i fotoaparat ili telefon (kao fotoaparat). To ti je otprilike neki moj utisak… kompromis (ne i neprihvatljiv)

E sad, Tidal je game changer pa se valja prilagoditi i tome i videti kako izvuci maksimum. Ali, svakako da… temu o telefonima kao audio plejerima bih sa zanimanjem pratio.

Link to comment
Share on other sites

Da, razmem šta pričaš...

Neki od tih DAC su izuzetno kompaktni i praktično su deo kabela slušalica.
S' time da razumem da USB konektor jednostavno ne ostavlja utisak čvrstoće na njakanja po džepovima.
(BTW, radiće na svakom telefonu bez obzira ima/nema 3.5mm izlaz (BTW2, nije to ulaz već izlaz, jel :P ))

Ranije je i bilo telefona koji su se deklarisali kao odlični HiFi player-i, taj Oppo npr, neki od poslednjih modela što je LG radio, a sećam se da se i Samsung hvalio da neki telefoni imaju Burr Brown DAC-ove. Sony telefoni su bili odlični kao audio plejeri. Bar bili dok sam malo pratio. Sada je i to zamrlo i kada spominju "zvuk sa mobilnog telefona" uglavnom pišu/deklarišu/testiraju koliko se deru integrisani zvučnici i da li su stereo ili mono. :o ?!?

BTW, tema o telefonu kao on-the-go audio plejeru je postojala ovde na forumu, ja je i pokrenuo, a onda je merge-ovana u neku drugu temu, i ja tome izgubio trag. Postovi postoje sigurno, ali treba ih iskopati...
Inače, tema se i nije nešto primila. Jednostavno, svi ignorišu telefon kao audio plejer. :(

Šta reći...

Ili da gledaš na ovu stranu...
...neki noviji napredni džepni audio plejeri imaju i WiFi rade pod Androidom (Sonyjevi modeli). Izgooglaj, možda može na njima da se instališe Tidal. Tada bi trebalo da će raditi i download opcija. Jel?? Za neke piše i da podržavaju MQA.

Prođi i kroz ovaj članak: https://www.techradar.com/news/best-mp3-players-techradars-guide-to-the-best-portable-music-players

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
1 hour ago, Dragan Penev said:

Pojasni mi malo...sa kog računa vršiš prvu uplatu? 

Zdravo,

 

Na primer, imas drugara u USA ili bilo gde gde je Qobuz dozvoljen. Zamolis ga da ti uplati prvu godinu Qobuz - koju god opciju servisa zelis. Vasa je stvar kako cete da se refundirate.

Nakon sto ti istekne prva godina i dobijes obavestenje da moras da produzis pretplatu, tada mozes preko svog paypal-a koji je vezan za srpsku karticu, da uradis uplatu bez problema. I dalje koristis Qobuz. 

Ja sam prosle godine zamolio prijatelja da mi uplati Qobuz, prijatelj zivi u USA i iskoristio je USA CC. Ovog januara sam ja sa mog paypal naloga uplatio sebi novih godinu dana Qobuz-a.

Pozdrav,

Mirko

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da sam na pravom mestu. Tema deluje kao da sam na šalteru socijalnog. Ko će koga da udomi, primi u familiju. Ali dobro korisno je, olakša život.

Nego da se vratim na ono o čemu sam hteo da napišem par rečenica. Poređenje Tidal i Qobuz servisa i kasnije cd transporta.

U dužem vremenskom periodu sam slušao sve tri varijante. Tidal je zaostajao za svojim kolegama. Nisam imao mogućnosti da slušam i MQA fajlove. Svodilo se poređenje na osnovni zapis u cd formatu. Stekao sam utisak da u zavisnosti od izdanja a u proseku cd format se najbolje čuje na cd transportu. Isti album ali u višoj rezoluciji je kaskao kad sam slušao preko Tidal a daleko bolji bio na Qobuzu a najbolji kada se slušao fajl visoke rezolucije sa lokalnog HD.

U međuvremenu su se stekli uslovi da slušam setup u kome se Tidal servis koristi preko uređaja koji ima odlično implementiran MQA a CD transport je iz više kategorije. Posle određenog vremenskog perioda zaključio sam da se CD format čuje najbolje sa za to namenjenog transporta. Fajlovi visoke rezolucije se čuju jednako, veoma kvalitetno sa Qobuz servisa i sa Tidal servisa sa MQA. Isti album se nekada u zavisnosti od dostupne verzije na striming servisima nekada čuje bolje u visokoj rezoluciji a nekada ne, cd transport daje kvalitetniju reprodukciju i od albuma u visokoj rezolucij.

Kada sam sve prethodno uzeo u obzir zaključio sam i sledeće. Nema više potrebe kupovati albume u visokoj rezuliciji i skladišti ti ih lokalno. Kvalitet reprodukcije sa Tidal i Qobuz servisa je trenutno vrhunski. Ko voli i želi može nastaviti kupovinu i albuma na cd-u, lepo je.:listen

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, lars said:

 

Kada sam sve prethodno uzeo u obzir zaključio sam i sledeće. Nema više potrebe kupovati albume u visokoj rezuliciji i skladišti ti ih lokalno. Kvalitet reprodukcije sa Tidal i Qobuz servisa je trenutno vrhunski. Ko voli i želi može nastaviti kupovinu i albuma na cd-u, lepo je.:listen

Da li si ti siguran, ovo sto pises? Mnogo gresis. 

 

33 minuta ranije, lars said:

Na odgovorajućoj. Na onoj gde se mogu oučiti sve razlike pa i one najsuptilnije.

Lepo te je kolega pitao. Odgovarajuca? Promasio si onda forum. Ili udaras postove....... To mi se cini. Kao i gde postavljas fotke filmova, opreme itd. Lepo su te forumasi matori usmerili.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...