Jump to content


Streaming servisi,Tidal,Spotify,Qobuz


sondek

Recommended Posts

Zašto druga kartica?

Radi li ona fora sa Gmail nalogom i tačkom u imenu ? Gmail tretira kao isti nalog i odgovori na mail stižu na originalni mail ( bez tačke) a svi drugi sajtovi ga tretiraju kao drugačiji mail.

Da li nalozi iz Srbije imaju ista autorska prava za slušanje kao i Amerikanski? Tj hoćemo li moći da slušamo sve kao i pre?

(Transfer pleylista, radio i favorita sam odradio u TXT fajl. Sad Copy/paste u SEARCH od Tidala i obnove se liste. Čak  može i selekcija, tj ne mora sve da se obnovi)

Link to comment
Share on other sites

Mozda mi se sutra oslobodi jedno ili dva free mesta u familiji. Doduse to je jos samo do kraja maja.

 

Videcu posle da li produzujem. Probao bih posle toga Qobuz, posto mi se cini da Tidalov algoritam ne pogadja bas najbolje ono sto slusam.

A ponekad volim da slusam i trance dok radim, toga na Tidalu nema

Link to comment
Share on other sites

mislim na to kad odem na explore ili home stranicu pa "Suggested for you..." u razlicitim sekcijama

 

uglavnom kojekakav rnb, rep i slicno... sto nikakve veze sa mnom nema, nego moja pretpostavka jer je valjda Jay Z neki vlasnik.

Ajd ovo "Mixes For You" donekle i nije lose

Link to comment
Share on other sites

Aktivirao sam free trial  Tidal premium paket   a sve u cilju upoznavanja sa Tidalom i čekajući SBB ponudu Do sada  nisam koristio streaming jedino internet radio jer moja Yamaha 773 AVR u sistemu  ne podrzava Tidal  i Spotify dok na drugoj  lokaciji moj sistem B zahvaljujiući i Yamahi cdnt 670D ima tu mogućnost i probao sam prošle godine  Spotify free trial .Kada sam na desktop racunaru (Windows 7) i slusam preko  Tidal  Windows 7 aplikacije dostupan  mi je samo  High i Normal streaming( na Hi fi i master streaming ne reaguje)  dok kada direktno na Chrome  i preko Android telegona odem na Tidal dostupan je i Hi fi lossless cd quality. Znam da Master kvalitet nije dostupan na svim uredjaima ovde ima vise o tome  https://www.mqa.co.uk/how-it-worksa ali me zanima  zašto Hi fi lossless cd quality ne radi preko Windows 7 aplikacije. Da li je potreban dodatni softver za lossless cd quality ili je do Windowsa. Unapred izvinjenje ako nisam pratio na času ili je već moja godina proizvodnje u pitanju, molim za savet i preporuku oko ovoga da li da se bakćem oko toga.

Link to comment
Share on other sites

Info za Qobuz. Može da se plaća sa Payoneer karticom ko ima (i VPN dok se otvara naravno). Lično napravio nalog i prošlo je. Moja familija od 6 je bila popunjena u roku od 24h i bez oglašavanja pa nema mesta trenutno, samo javljam info. 

One fore sa eBay od 3, 6, 12 meseci su sve do jedne fejk... dobiješ za mesec-dva i kraj.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Aibo said:

Info za Qobuz. Može da se plaća sa Payoneer karticom ko ima (i VPN dok se otvara naravno). Lično napravio nalog i prošlo je. Moja familija od 6 je bila popunjena u roku od 24h i bez oglašavanja pa nema mesta trenutno, samo javljam info. 

One fore sa eBay od 3, 6, 12 meseci su sve do jedne fejk... dobiješ za mesec-dva i kraj.

E ja sam izgleda imo sreće. Kupio 6 meseci od Italijana i radi evo kraj 5. meseca. Nisam morao ni da menjam imejlove i pasvorde?! Ne znam u čemu je fora?:):huh:

Da budem precizan Tidal je u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

58 minuta ranije, Green said:

Može li malo detaljniji postupak ?

Onaj ko prvi aktivira Qobuz nalog (sa VPN-om i važećom stranom platnom karticom kao što je Payoneer pominjani) ubaci i ostale članove familije tako što ukuca mejlove i njima stigne poziv. Kada taj neko vidi mejl, prvo i sam aktivira VPN i odabere istu državu kao pokretač familije... onda klikne na link/poziv u mejlu i to je to. Posle za korišćenje više nikada ne treba, kao i kod Tidala. 

29 minuta ranije, ab said:

И поређење Tidal vs Qobuz?

Qobuz što se mene tiče zvuči bolje, čistije, detaljnije. Pogotovo ovi pravi Hi-res fajlovi koji nisu kompresovani/foldovani ili šta već. Mada i klasičan 16/44 zvuči bolje. Pošto koristim i jedno i drugo aktivno, Qobuz uvek ima prioritet kada slušam konkretan album... Tidal kada sam raspoložen da istražujem jer ima dobre preporuke, track radio, itd. Qobuz je po pitanju preporuka aman pa duplo golo. 

29 minuta ranije, Zexx said:

Zaboravi, nije nikada ni bio potreban VPN za članove familije, samo za "tatka" na familiju prilikom otvaranja naloga.

 

11 minuta ranije, R_R said:

Baš tako, a ovo mogu da potvrdim iz prve ruke.

 

Da li vi sigurno pričate o Qobuzu a ne o Tidalu? Pošto sam za jednog člana familije lično ja pravio nalog i odbio je istog trenutka kad sam zaboravio da uključim VPN.

Link to comment
Share on other sites

Koristim Tidal već treću godinu, od kojih sam drugu uzastopce "glava familije". Niko od mojih "ukućana" nije morao da aktivira VPN prilikom aktivacije naloga, što mogu da potvrde i trojica forumaša koji su u istoj familiji. Isto važi i za Qobuz, s tim da za otvaranja naloga nije dovoljan VPN, već je potrebna, kako je već pomenuto, strana platna kartica, poželjno iz zemlje na koju se otvara nalog. Koristio sam VPN samo prilikom dodavanja članova familije, a i to za svaki slučaj, jer posle aktivacije naloga administracija radi bez ikakvog VPN. Članovi familije ne moraju da imaju Qobuz nalog, koristili smo najobičnije mail adrese registrovane kod poznatih provajdera, Gmail, Yahoo, Outlook...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...