Jump to content


Streaming servisi,Tidal,Spotify,Qobuz


sondek

Recommended Posts

10 hours ago, Engine said:

A kako slušaš Tidal na taj Denon- on ima nativni Tidal, sa mobilnog preko bluetooth, ili nešto treće?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
 

Slušam preko HEOS aplikacije, to je Denon napravio za native Tidal na svojim uređajima. Mislio sa da moram da instaliram i Tidal aplikaciju nevezano za HEOS, jer HEOS aplikacija nije uopšte videla Tidal kao ponuđenu opciju za online music. Kada sam uspeo da instaliram Tidal, i kada HEOS opet nije video Tidal u ponuđenim opcijama, skontao sam da moram da promenim zemlju porekla i unutar HEOS-a. Stavio USA i sad je sve kul. Do tada sam slušao preko Bluetooth-a, ali jednostavno direktni striming od samog uređaja i BT nema dodirnih tačaka. Takođe, kvalitet zvuka između Deezer HIFI i Tidal HIFI je značajno u korist Tidal-a.

 

Link to comment
Share on other sites

Dragi svi, pošto sam se napatio oko instaliranja Tidal-a na telefon, evo par koraka da budućim korisnicima olakša posao. 

 

Kreiranje naloga i instalacija na komp:

 

1. Potrebno je skinuti neki VPN dodatak za vaš browser. Ja koristim Chrome pa sam instalirao Hola Free VPN Proxy Unblocker. Ekstenziju možete naći na: https://chrome.google.com/webstore/detail/hola-free-vpn-proxy-unblo/gkojfkhlekighikafcpjkiklfbnlmeio Kada instalirate Hola ekstenziju, pojavi vam se ova ikonica:

OZPbMr5Z3gqBWMLfQCUk9HeQFFIpQ7tGHc-64i1E

u gornjem desnom uglu browsera.

2. Odete na https://tidal.com/ i kliknete na gornju ikonicu. Hola će vam tada ponuditi da izaberete zemlju iz koje navodno surfujete i koju će da prikaže Tidalu. Izaberete USA.

3. Nakon toga nemate nikakav problem da otvorite nalog i da skinete aplikaciju na komp. To je to. Spremni ste.

 

Instalacija aplikacije na android telefone:-

 

1. Tidal ne možete skinuti i instalirati sa Play Store (ako možete, ovaj tekst vam ne treba), tako da je potrebno naći aplikaciju na nekom drugom website-u. Aplikacija je fajl koji ima ekstenziju .apk i važno je naći neki 'siguran' sajt, što baš nije lako. Moj je predlog da se klonite različitih .xapk verzija aplikacije za koju vam sajtovi traže da instalirate njihov softver da bi vam pokrenuli i instalirali aplikaciju, jer sa tim softverom dolazi verovatno i gomila adwera i malewera koji može usporiti rad vašeg telefona (iil nešto gore);

2. Predlog za skidanje aplikacije bi bio sajt: https://mobile.softpedia.com/apk/tidal/2.10.0/ ali je važno da ne downloadujete poslednju verziju aplikacije, jer neće hteti da se instalira. Nađite neku raniju verziju.

3. Kliknite download i skinite je na vaš telefon, nakon čega je potrebno pokrenuti instalaciju.

 

Ovde dolazimo do razlike između prostije i komplikovanije varijante (u zavisnosti od telefona i operativnog sistema):

 

- Prostija varijanta: kada kliknete na .apk fajl ili vam nakon downloada sam telefon ponudi opciju "open" ili "install" i vi naravno kliknete na to, telefon će vam postaviti pitanje da li želite da instalirate aplikaciju iz nepoznatog izvora, vi kliknete da želite i to je to.

- Komplikovanija varijanta: kada kliknete na .apk fajl i ništa se ne dogodi ili vam nakon downloada sam telefon ne ponudi opciju "open" ili "install", moraćete da odete u Settings vašeg telefona, pa u podmeni za Aplikacije, pa u okviru tog podmenija da nađete opciju Install from unknown source ili Install unknown apps ili nešto slično (verujem da su razlike minorne od telefona do telefona), pa izaberete izvor odakle je dozvoljeno da se aplikacije instaliraju (vaš browser npr Chrome ili my files ili već odakle instalirate aplikaciju). Nakon toga, ponovo odete na .apk fajl i pokrenete instalaciju i to je to.

Dole je slikovito prikazano za Samsung: uđe se u Settings, pa u Apps, pa se klikne na tri tačkice i dobiju opcije, pa se ide na Special access, pa se dobije spisak izvora, pa se klikne na izvor i dozvoli instalacija nepoznatih aplikacija odatle.

 

Sve gore ne bi bilo moguće bez pomoći kolega sa foruma, u suštini, ovde je kompilirano ono što je raštrkano napisano kroz ovu temu. Iphone ne koristim, pa ne mogu da pomognem. 

 

tidal1.jpg

tidal2.jpg

tidal3.jpg

tidal4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Za one koji koriste HEOS aplikaciju, a u ponuđenim opcijama ne vide Tidal, potrebno je da promene zemlju porekla.

 

Dakle, na prvoj stranici HEOS aplikacije kliknete na točkić u gornjem levom uglu, pa kliknete na opciju HEOS account (obično uz tu opciju je naveden i email sa koga ste registrovani), pa u okviru te opcije dobijete mogućnost da promenite lokaciju. Izaberete USA, vratite se na početni ekran, sada biste trebali da vidite Tidal kao opciju, kliknete na njega, ulogujete se i to je to.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, anubisgrau said:

kakav net treba za tidal na mobilnom, koliko jede bateriju?

Pa ja koristim native, tako da mi telefon služi samo kao daljinski, ceo striming ide preko risivera, pa ne troši bateriju puno. Kućni net mi je brzine do 300mbps tako da nemam problema.

 

Telefon koristim za slušanje kada Tidal slušam preko bežičnih slušalica. Što se tiče neta, to je vip mreža, na nekim merenjima mi pokazuje brzinu oko 100mbps i nikada nisam imao problema sa strimingom. Baterija oko 10% za sat vremena aktivnog slušanja. Doduše telefon mi je nov. Na ranijem mi je bilo oko 25% potrošnja, odokativnom metodom.

Link to comment
Share on other sites

20 minuta ranije, anubisgrau said:

kakav net treba za tidal na mobilnom, koliko jede bateriju?

Ради Master квалитет на стандардни 4G, мада је питање колико има поенте било шта изнад HiFi нивоа за слушалице, осим ако се телефон не користи као транспорт.

2 године стари телефон (капацитет батерије 84%) свира Tidal преко 12 сати, тиме да је екран искључен највећи део тог времена.

Link to comment
Share on other sites

Meni je Tidal preko Naim aplikacije bukvalno "jeo" bateriju na mobilnom, dok nisam u podešavanjima isključio stalnu konekciju aplikacije sa uređajem. Ne znam zbog čega, još telefon u ovom slučaju služi samo kao daljinski.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče slušalica, automobila i nekog bežičnog zvučnika Tidal na telefonu zadovoljava. Sve preko toga, naravno misleći na HIFI dolazi u obzir samo uređaj sa nativnom aplikacijom a telefon samo kao remote.Meni čak je telefon mali pa koristim tablet, izgubi oči na telefonu... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...