Jump to content


Subwoofer i Super tweeteri na testu


Aleksandar75

Recommended Posts

Zasto bi molio bilo koga za probu to kosta toliko smesno https://www.kupujemprodajem.com/Par-novih-Akai-ortodinamickih-visokih-52234066-oglas.htm

ja sam kupio 4-5 para , da se odmah razumemo to nije vrhunski tweeter ali za igru je super. Ja ga konkretno rezem sa 1,5 uF , i stavim u malu hornu, super za eksperimente kad ne odgovara jednostavno otkacis. 

Ne mogu da verujem da neki "vrstni" poznavaoci i proizvodjaci zvucnih kutija mogu izjaviti da ce tweeter menjati impedansu zvucnika, NEDOPUSTIVO, mozete slobodno vezati 40 tweetera naravno odrezanih kondenzatorom i nista se nece promeniti u impedansi. 

tweeter.JPG

Link to comment
Share on other sites

A sto se tice woofera SIGURNO ce unaprediti sveukupan zvuk, naravno zavisi od kvaliteta istih ja konkretno imam 10tak komada, neki kostaju 70eur a jedan 5-6000eur , Quested QSB118, http://quested.com/lifestyle/ , i sigurno ce poboljsati zvucnu sliku i kutijama koje kostaju~20000eur. Tako da nemojte biti gadljivi i imati pogresne predrasude. Svako slusa onako kako mu odgovara i tu nema nikakve rasprave. Sta je reper za "VERNI" zavuk? Kad se kod mene ista numera  cuje drugacije nego kod tebe i svakog sledeceg, "veran zuk je fraza".

QSB118.jpg

Link to comment
Share on other sites

49 minuta ranije, zarko1803 said:

 Ne mogu da verujem da neki "vrstni" poznavaoci i proizvodjaci zvucnih kutija mogu izjaviti da ce tweeter menjati impedansu zvucnika

Који врсни познаваоци?

Иначе логично је да ако је у колу кондезатор на ред неће мемењати отпорност система.

Link to comment
Share on other sites

(Sa tehničkog stanovišta, kako izgleda freq. odziv, faza i impedanca na području 5-20 kHz kada se 2 visokotonca u paraleli dodaju u paralelu na terminale zvučnika? Po slobodnoj proceni impedanca je oko 2-2,5 Ohma, a na fazi je ....hm? Pitam i zbog pojačala. Da ne bi nešto prooscilovalo i zrklo.

Želim vam sretno eksperimentisanje.) Boki Toki Voki

eto taj!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...