Jump to content


Kupovina zvučnika do 350-400€


Mariok

Recommended Posts

Pa ne bih ponudio svoj hifi projekat za puštanje narodne muzike, pa makar nemao šta da jedem. 

Da se bavim projektovanjem, konstruisanjem, proizvodnjom, analizom, da mesecima izvodim tehnička i zvučna merenja i da ih posle toga preporučujem za turbo folk, izvini, ali mene bi bilo sramota.

Link to comment
Share on other sites

Nije u pitanju osvetoljubivost vec cista logika i licni, zdrav rezon.

Etiketiranje drugih ljudi koje neko ne poznaje je primitivizam  i nevaspitanje. Ako neko sebe prepozna u ovome sto sam napiso neka se zamisli nad svijim ponasanjem.

Link to comment
Share on other sites

Predložio sam kutije koje sam pravio, jer:

1. je pitano za dobar bass, srednje velika prostorija

2. sličan je cenovni rang

3. ne znam za bolje na našem tržištu za tu cenu. Da ih je neko drugi napravio, opet bih predložio. To koliko su bolje od svega drugoga za tu cenu može se jednostavno proveriti - donesu se druge kutije kod mene i direktno se uporedi. Tako je lakše, jer ove kutije sumnjivog kvaliteta su po 35 kg svaka, Vifa i Visaton zvučne jedinice, na skretnici vazdušne zavojnice, poliporpilen blok kondenzatori, izmeren ravan freq. odziv......ko će to da nosi naokolo.

Što se tiče toga koja će muzika da se pušta. Interesatno da niko nikada nije prozvao nekog distributeta ili domaćeg konstruktora zašto su prodali zvučnike a da pre toga nisu detaljno ispitali kupca koju će muziku da pušta na njima. Bavim se time da uradim zvučnik koji će što vernije za repordukuje zvuk. Da, zvuk. Može da bude i zabavna i narodna muzika, i proletanje aviona u numeri grupe Yello, ili lavež psa u numeri Amused to Death od Rogera Watesa. Hoću da bude verno, da se neko prepadne od tog iznenadnog laveža Rogerovog avlijanera.

Link to comment
Share on other sites

Ok, razumem logiku... ali isto tako, logika je da se narodnjaci se slušaju glasno, da ne kažem preglasno, bez neke potrebe za kvalitetnom reprodukcijom, zvučnici moraju da gruvaju, što jače, i tu po meni nema mesta za hifi. Niko ne sluša Stoju, Karleušu i druge u kućnom ambijentu, bar nadam da je tako. Da se razumemo, slušam i ja narodnjake, ali na svadbama, ili po klubovima, i tako treba da ostane.

E sad, ako ti, kao konstruktor, tjuniraš svoje zvučnike, prema nekom referentnom vokalu, ili instrumentu, a smatraš da će i Đani da dobro zvuči, onda tu nešto nije u redu, ili sam ja u debeloj zabludi. Bar je to moje mišljenje.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, AlexBgd said:

...

U zabludi si oko nekih stvari. Zvučnici se ne tjuniraju za određenu vrstu muzike.

BTW, i ja imam 2 CD-a narodne muzike. Šaban Bajramović ‎– "A Gipsy Legend" i Rambo Amadeus "Jedva skupljene pesme" :lol: tzv. Best Of  na kome su i čuvene numere: Vanzemaljac, Čaše lomim, Čovek sam, ženoooo ...  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Sve ja to kužim... 

Meni samo treba vjeran zvuk pretežito narodne ali ne one zavijace i što se deru bezveze nego više normalne vesele i zabavne i pokoje strane pjesme  bitno da je Zvuk vjeran  a ne da mi zvučnici imaju tupi bas i krestave visoke tonove kao ove što imam od linije :) i da nisu preveliki zvučnici zato neke manje bolkshelf 

Neznam kakva su iskustva sa DALI SENZOR 3?  Dal ih ko imo prilike čuti imaju jedne polovne u odličnom stanju čini mi se kao dosta dobri 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...