Jump to content


Microlab Solo 6c (7c) ili Logitech Z623


pedja88

Recommended Posts

Kao sto u naslovu pise, interesuju me misljenja sta je bolje uzeti. Sticajem okolnosti, trebao bih da kupim zvucnike u winwinu, i ovi su mi zapali za oko. Solo 7C mi se cini da su veliki, posto planiram da drzim zvucnike na stolu...ali ukoliko su najbolji, naci ce se mesta i na podu... :)
Uglavnom slusam elektro muziku (deep house, trance) i za to cu najvise koristiti zvucnike.

Trenutno imam Asus xonar DG karticu i Junglerex AF21 zvucnike. Ukoliko neko ima drugi predlog, neka slobodno kaze. :)

Hvala unapred.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao dva para Microlab Solo zvučnike. To jako dobro svira. Isto sam ih držao na stolu, ali na poslu. I slušam house muziku.

Takođe sam imao Altec Lansing Atp 5. To još bolje svira - što se tiče srednjih i visokih. Međutim bas se ne može iskontrolisati, uvek je booomi bez obzira koliko ga smanjiš i staviš negde. Takođe je imao jako loše konektore pa je morao da ode.

Plašim se da će ti taj Logitech praviti sličan problem. Neki od njih sam slušao negde i sličan problem prave što se tiče basa. Jako teško ih je pozicionirati. Ja takvu varijantu sa satelitima i bas dole nikad više nebi uzeo.

Ja bi uzeo tog Microlaba. To jeste kinesko smeće, al je jako dobro smeće. Stavi ih na stalke tako da ti ne prave problem sa basom kao što sam ja uradio sam mojim NN KSN ovde

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/30923-zoran-dimovski/&do=findComment&comment=636613

Obavezno moraju da se nečim akustički odvoje od stola inače će ti sto rezonovati. Ako i dalje imaš problem sa basom polako dodavaj nešto u njegov bas refleks otvor iza zvučnika. Prvo kreneš sa manjim parčetom sundjera pa tako probaš dok ne dobiješ željeno. Dobro je imati i apsorbere kao što sam ja stavio ako ti je sve blizu zida.

Ako ti je recimo soba veća od 15-16 kvadrata, i želiš da slušaš muziku kad nisi za stolom. - možda ni ta 7 nije loša. Stime da ti stalci opet nešto koštaju.

PS: Pazi da mu ne sjebeš daljinski - inače ćeš morati da ustaješ stalno i odpozadi da ga smanjuješ / dodaješ.

Link to comment
Share on other sites

Imam Microlab 6c. Daljinski je slaba tačka, skoro je izvesno da će crći mnogo pre samih zvučnika. Nije pitanje da li nego kad. Ja sam na kraju uzeo najjeftiniji Logitech Harmony 200 univerzalni daljinski, i on mi sad služi za kontrolu. 

Ako daljinski stavimo na stranu, Solo 6c je odlična stvar, po meni entry level Hi-Fi, u rangu sa jeftinim stereo pojačalo+zvučnici sistemom. Na primer sa njima sam prvi put čuo mebranu bas bubnja umesto nedefinisanog bup. Pre toga sam imao Logitech Z-4 koji liči u neku ruku na ove Logitech koje gledaš. Iako dobri u poređenju sa ostalim kompjuterskim zvučnicima, to je bilo klasu ispod Microlaba. Jedino što je taj njegov vufer mogao da ide nešto niže, ali bez definicije. Pozicioniranje je isto problem, brundanje je izvesno ako nema dovoljno prostora oko sebe. Međutim, s obzirom na muziku koju slušaš, ne bi apsolutno isključio taj noviji Logitech, ali ga ne bi ni kupovao bez zvučne probe, a to ne znam da li je izvodljivo. Ako već slušaš muzika sa dosta basa možda da razmisliš i o 7c? Nisam ih čuo uživo ali bi trebali da su jači po tom pitanju.

Solo 6c mi i dalje stoje na stolu za PC, a pre toga su bili na stalcima kao glavni sistem dok nisam uzeo nešto bolje. Ispod sam stavio samo plišane podloške, i nemam problem sa rezonancom. Bolje su zvučali na stalcima nego ovako na stolu, ali ih sad i koristim u drugoj nameni.

Link to comment
Share on other sites

@vdzele Hvala za pomoc...ako bude pao microlab, uradicu tako...

@Gruja Otici cu u par radnji da ih cujem uporedo, ako ih budu imali u radnjama...Logitecha sam slusao malo, i taj bass mi je delovao mocno, ali ne znam da li bi me izludeo posle duzeg vremena...

@Delija Hahahaha...jako NE! :) Nego sam od firme dobio neki popust u winwin-u, pa reko da ga iskoristim na ovaj nacin...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...