Zorole Posted March 31, 2017 Author Report Share Posted March 31, 2017 Ja sam imao jedno vreme Grundiga V1700. Malo pojacalo ali dosta muzikalno. Dokaz da za dobar zvuk ne treba puno delova Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Moj stereo receiver Harman/Kardon HK730 Twin Powered sa 'smesnih' 2x40 w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margioni Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 5 godina bez prestanka, korišćena u zadimnjenom kafiću, neponovljiva Yamaha ax-892, 2x115W, Damping >320. Nikada je nisam čuo u kućnom ambijentu. Prodata kao nova Slika sa interneta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorole Posted April 17, 2017 Author Report Share Posted April 17, 2017 Da li moze neko da objasni zasto su torusni trafoi bolji od ovih obicnih? Posto vidim da se naglasava kada ga ima odredjeni uredjaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willi Studer Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 Torusni transformatori su ekonomični, efikasni, veoma malo zrače u okolinu ali imaju i oni svoje mane: dimenzije, prenose smetnje iz mreže, itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 I nisu bolji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorole Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 23 sati ranije, prophet said: I nisu bolji. Citao sam malo na netu i ne bih se slozio da torusni nisu bolji. Pa ne bi ih za dzabe koristili u najboljim uredjajima tj u skupljim. Evo da citiram jednog: You'll get more power out of an amp powered by a toroid than an EI even if the toroid and the EI have the same rating. The toroid will allow the amp to more closely approach its theoretical limit because it can deliver higher current.That can have an audible effect on the sound (less distortion, no clipping at high volumes).As well, less electrical noise means lower noise floor, increased clarity, etc. Granted this effect can be very small. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 26 minuta ranije, Zorole said: i ne bih se slozio da torusni nisu bolji. Ја се по том питању не слажем двадесетак година уназад. Ако је торусни трансформатор квалитетно намотан са квалитетним материјалом ЕИ трансформатор нема шта да тражи. Потпуно друга прича је са трансформаторима који имају "Ц" језгра, њих још и могу да прихватим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Citao sam malo na netu i ne bih se slozio da torusni nisu bolji. Pa ne bi ih za dzabe koristili u najboljim uredjajima tj u skupljim. Evo da citiram jednog:You'll get more power out of an amp powered by a toroid than an EI even if the toroid and the EI have the same rating. The toroid will allow the amp to more closely approach its theoretical limit because it can deliver higher current.That can have an audible effect on the sound (less distortion, no clipping at high volumes).As well, less electrical noise means lower noise floor, increased clarity, etc. Granted this effect can be very small.A ha, pa ako si citao na netu onda nista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Ја се по том питању не слажем двадесетак година уназад. Ако је торусни трансформатор квалитетно намотан са квалитетним материјалом ЕИ трансформатор нема шта да тражи. Потпуно друга прича је са трансформаторима који имају "Ц" језгра, њих још и могу да прихватим.Da li je bitan samo materijal od kojeg se mota ili je bitan i onaj od kojeg se izradjuju torusna jezgra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 2 minuta ranije, prophet said: Da li je bitan samo materijal od kojeg se mota ili je bitan i onaj od kojeg se izradjuju torusna jezgra? Наравно да је битна и метална трака као и квалитет изолације на жици као и изолација између слојева (Хостафан). Ма све је битно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Наравно да је битна и метална трака као и квалитет изолације на жици као и изолација између слојева (Хостафан). Ма све је битно. A indukcija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 5 minuta ranije, prophet said: A indukcija? Шта с' њом? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorole Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 Da malo uradim refresh teme. Skoro sam video na netu neko Lavardin IS pojacalo. Cena otrov. Pogledam sta ima unutra a ono nista posebno. Kasnije slucajno naletim na neko Skytec pojacalo. Kao novo kostalo oko 200e iliti 10x manje od ovog gore. Pogledam sta ima unutra a ono skoro isto ko Lavardin IS. E sad da li su komponente toliko kvalitetne ili sta, nije mi jasno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Sigurno su komponente u pitanju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorole Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 Bilo bi najbolje da se uradi slusni test. Ne verujem da ovaj Lavardin svira 10x bolje. Ima li neko na Forumu Lavardina? Ja cu da obezbedim Skyteca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Može, ponesi i pelene za odrasle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranzu Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Zika i Mika su od istog materijala Zika je zavrsio Harward a Mika samo osnovnu, jedva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
microfarad Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Baš tako! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorole Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 Jedino ako je Lavardin od zlata 24k Ako ima neki majstor koji se razume da pogleda semu Lavardina i da napise koje tranzistore koristi i ostale delove... Da vidimo da li je stvarno HiTech Link to comment Share on other sites More sharing options...
patason Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Meni se cini da si ti veliki majstor i poznavalac.....i razumes se vise nego dovoljno! A kad ti neko kaze koji su tranzistori u Lavardinu,e tek tad ce ti sve biti jasno kao dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willi Studer Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Ja sam testirao Lavardin IS pre desetak godina i mogu da vam kažem da se i danas sećam kako to pojačalo zvuči. Možda je nekome puna cena previsoka, ali je po akcijskoj ceni od 2.300 evra u One Hi-Fi potpuni best buy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willi Studer Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 6 sati ranije, Zorole said: Da malo uradim refresh teme. Skoro sam video na netu neko Lavardin IS pojacalo. Cena otrov. Pogledam sta ima unutra a ono nista posebno. Kasnije slucajno naletim na neko Skytec pojacalo. Kao novo kostalo oko 200e iliti 10x manje od ovog gore. Pogledam sta ima unutra a ono skoro isto ko Lavardin IS. E sad da li su komponente toliko kvalitetne ili sta, nije mi jasno. Zorole, čak ni vizuelno nisu za poređenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patason Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 meni to isto samo je jedan uredjaj levi a jedan desni! big deal !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Jedino ako je Lavardin od zlata 24k Ako ima neki majstor koji se razume da pogleda semu Lavardina i da napise koje tranzistore koristi i ostale delove... Da vidimo da li je stvarno HiTechDa li ti stvarno mislis da na to kako odredjeni uredjaj zvuci presudan uticaj imaju upotrebljeni delovi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now