Jump to content


Onkyo TX-8050, stereo network receiver


NShappy

Recommended Posts

Na prodaju Onkyo TX-8050, HiFi stereo receiver, sa network mogućnostima.

U pitanju je all-in-one HiFi komponenta. Snažno stereo pojačalo 2x80W, radio prijemnik, network audio player, DAC, iPod player...
Android i iOS aplikacija za komandovanje.

Preko network priključka, stream-uje sve audio formate sa kućne mreže, bio to računar ili NAS. Stream-uje takođe i brojne on-line radio stanice. Fabrički je omogućen pristup V-tuner sajtu, te time i neograničen pristup hiljadama on-line radio stanica. Ako se potrudite oko mreže, radi i Spotify.

USB priključak, bez problema tera HDD od 500gb napunjen muzikom. FLAC formate čita bez problema, čak i high-resolution.

4 digitalna audio ulaza, dva koaksijalna i dva optička. Kačenjem na ove digitalne priključke, potpuno obilazite (najčešće) osrednje audio kartice vašeg računara ili televizora. (Većina DAC-ova i ovom uređaju sličnih sprava, ima samo jedan optički ulaz). Zvuk sa računara je neuporedivo bolji nego sa integrisanim karticama. Takođe, većina današnjih televizora ima samo optički audio-out.

Zvuk je neobično dobar za uređaj ove klase. Čuje se mnogo bolje od moje prethodne Yamahe. Dojmim se da se ovaj današnji HiFi srednje i niže klase čuje daleko bolje nego što je to bilo '90-ih, za istu cenovnu klasu, kada sam kupovao prve HiFi-je.

Ovo je prva serija Onkya, kupljen u decembru 2011. Tri godine kasnije je došlo do kvara, ali je u pitanju bio bug prepoznat od strane Onkya kao fabrička greška, te je popravljen u zvaničnom servisu. Zamenjena je CPU kartica novom verzijom (koja se od 2013 ugrađuje u sve uređaje ovog tipa), te se kvar više neće pojavljivati.

Uređajem je uglavnom upravljano Android aplikacijom, te gotovo da nema tragova korišćenja. Jedini vidljivi tragovi su sitni risovi na gornjoj ploči (poslednja fotografija). Ostatak uređaja je 10/10. Daljnski upravljač, takođe, gotovo bez tragova korišćenja. Imam originalnu kutiju, ali nemam one stiropore sa bezbedno pakovanje. :(

Cena 350€.
Cena može ići dole, ali polako, vremenom. Prodaja nije hitna. Nov uređaj kod nas u radnji je 550€.
Velika prednost ličnom preuzimanju. U Novom Sadu i bližoj okolini, mogu lično doneti kod kupca.
Slanje može kao opcija tek ako se duže vreme ne pojavi kupac koji bi lično preuzeo uređaj. Težina je oko 9kg i ne znam kako bih ga zapakovao za bezbedno slanje.

Kontak prvo na PP.

Slike:
Onkyo%2001_resize_zps79n0au3w.jpg

Onkyo%2002_resize_zpse9gxfcht.jpg

Onkyo%2003_resize_zpsnbznx0vv.jpg

Onkyo%2004_resize_zps1yx3znbq.jpg

Onkyo%2005_resize_zpsoqgpla08.jpg

Onkyo%2006_resize_zpsx19kvq2l.jpg

Jedina vidljva oštećenja:
Onkyo%2007_resize_zpsekbgj2uy.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...