Jump to content


Zamena - kupovina zvučnika


vladat1

Recommended Posts

Ako ti odgovara Magnatov karakter zvuka, priličan korak napred bi bilo nešto iz All Ribbon serije. Ja sam imao Sonobull 21, od skora imam All Ribbon 3a, cena nije bila značajno veća, a zvučno je razlika u klasi. Tannoy Mercury f3 stoje u ćošku...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Magnat All Ribbon 10 zvuce dosta ozbiljnije od ostalih modela te serije i bili su pobednik testa u svojoj klasi. Kao novi su kostali 2500DM za par i polovni realno vrede do 250 evra ukoliko su u fabrickom stanju. Ranije sam vidjao ocuvane ali u zadnje vreme ih bas i nema. Ogromni su ali u kvalitetnom sistemu mogu da zasviraju vrhunski, provereno :thumbsup2

Pored All Ribbon serije postoji i jako dobra Mig Ribbon serija koja slobodno mogu reci podjednako dobro zvuci. Kod nekih modela drajveri su skoro identicni na obe serije.

Magnat Monitor D je jako dobar izbor do 100 evra, bass i srednji su Vifa, a visoki je Magnatov, za taj novac jako dobra kupovina.

Ne znam samo koliko imas mesta na stolu jer ovo su poprilicno veliki zvucnici i zauzece bas dosta mesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Neko vrememe nisam bio aktivan, iz neopravdanih razloga :) 

Moj sto je veliki 320 cm. Svakako ima mesta, jer planiram uskoro da izbacim i stari TV (supruga hoće novi da kači na zid). Evo par promena koje su se desile.  Smsl m6, sam ostavio po strani, jer sam nabavio baš povoljno Creative X-Fi Titanium. Baš se oseća razlika u zvuku.  Milsim da bi mi trenutno dobri zvučnici doneli više nego Smsl m6, koji uvek mogu da kupim nov. Teško je naći polovne dobre zvučnike u besprekornom stanju kao što ja hoću. Isto mi je probelm, što ne volim često da menjam, t.j. volim trajna rešenja. Tako da bi mi kupovina  All Ribbon 10 (u dobrom stanju) završila posao za naredih 10 godina :) . Razmisliću i o Monitoru D (ako negde mogu da ga čujem). Ako negde vidite ili još bolje čujete neke zvučnike za 200 -250 (max 300€) a da su bolja kupovina od ovog Magnata slobodno mi javite. Ne bi mi bio problem i da zamenim pojalao (Onkyo A-8650) ako treba, ako se bolje uklapa sa novim zvučnicima.

 

 

unnamed.jpg

U tekstu mint zamenjeno sa besprekorno. Minst stanje je novo, nekorišćeno, otpakovano i zapakovano nakon pregleda.

Edited by vladat1
Mint
Link to comment
Share on other sites

Nalete ponekada zvucnici u mint stanju i to sa realnom cenom ali na zalost vise od 90% zvucnika zavrsi u rukama preprodavaca koji ili prodaju lose ocuvane zvucnike po jako velikim cenama ili prodaju sredjivane zvucnike po jos vecim cenama.

Magnati bi od prilike na ovom stolu zauzeli prostor sirine fioka, a visine tog TV-a, dakle OGROMNI su.

Sto se zvuka tice ne bi bilo lose da pogledas oglase u tvom gradu i iskoristis par dana da odes i poslusas sta se prodaje. Svaki brend ima neki svoj zvucni potpis koji neko voli, a neko ne. Canton CT 1000 ti ulazi u budzet ali nema ih na oglasima takodje.

Link to comment
Share on other sites

On 4/22/2017 at 22:43, Mirko1 said:

 

On 5/1/2017 at 4:38, Technicssss said:

Problem je taj, što ne umemem da napravim dobar izbor. Iz Jagodine sam, a ovde osim Bukija i nemamo neki izbor. Zato i pitam za savet. Te Magnate sam slušao jako davno i ostavili su na mene doar utisak. Najgore je što želim neko trajno rešenje, jer ne volim da menjam.  

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...