Jump to content


Post ekspres


Mingus,Mingus

Recommended Posts

Meni relativno brzo stiže, prolazi carinu i  piše da je predato na Local Delivering. I onda se čeka i čeka danima i nedeljema dok ne dostave. Možda opet štrajkujue pošta, ili nemaju jednostavno dovoljno ljudi na terenu, poštara mislim? Očigledno je neki zastoj posle carinjenja. Ovi na carini izgleda da ne gledaju te sitne paketiće, samo puštaju.

Link to comment
Share on other sites

u subotici ima samo jedan kurir sa vozilom u koje može stati oko 20 paketa tipa cd ili dek a radi industrijsku zonu , buvljak i deo malog bajmoka pa nema šanse da stigne sve u roku od 26 sati. kažu dodjite u centralnu poštu u kojoj ne mogu naći paket koji je u gomili od dva vagona i tako to ali ako neko ne preuzme paket uiz otkupninu uredno ga vrate uz novčanu naknadu za povraćaj novca do kojeg nije ni došlo. expeditivno zar ne ??

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, brijac said:

Naime kada vam pise local delivering, to je u prevodu stavljena posiljka na kamaru u madjarskoj, da se salje dalje za srbiju. Preglabana je tema na benchmarku. 

Baš tako.

Od početka Covid krize, nešto se ozbiljno zabagovalo u Aliexpress trackingu, i brojne pošiljke dobijaju status "delivered to local delivery company (final carrier, your country, expected soon i slično...)" a zapravo su tek stigle do neke posredne pošte (prvo najčešće bila litvanska, pa holandska, sada najčešće mađarska, mada i dalje ponekad budu i lt ili nl...) i još uvek su daleko od Srbije.

Ovo je stvorilo baš ozbiljan hejt na našu poštu, ovaj put zaista bez razloga. Dobijemo izveštaj od Ali-ja da je pošiljka u zemlji, i naravno da je očekujemo za par dana. Kad ono mođutim...

Tek pošiljke za koje odmah po porudžbini jasno piše da imaju full tracking može da se prati do stana i kroz Srbiju, ali i to ponekad sa promenom tracking broja usput, ponekad čak bez mogućnosti da mi kao primaoci vidimo koji je novi track.

Link to comment
Share on other sites

Stigo paketić sa Alija najzad. Mesec i dva dana putovao.  Od toga 18 dana po Srbijici. Verovatno zato što je carinjen. Kinez naveo vrednost 2 ($). Oglobili me sa 47 RSD PDVa i 150 RSD manipulativni troškovi, ukupno 200. 

I ovi naši carinici ipak nisu glupi al "progutali"  cenu od samo 2$

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Počelo je

Dobio poruku da podignem pošiljku na Paketomatu.

Umesto na onom 50m od mog stana isporučili ga u centar:cry:

A ja se pa iznaručivao u zadnje vreme ko blesav.

PS

Neverovatno. Taman se vratio, odgledao kako Japan izbembao švabe,...kad stiže novi Viber.Novi paketić u paketomatu.:huh: 

Ovaj put ovde u komšiluku;)

Link to comment
Share on other sites

Moje najsvežije iskustvo sa Postexpressom, mada moram priznati da ni sa jednom kurirskom službom do sad nisam imao nekih problema.

Paket je stigao nekako iz Novog Sada za Suboticu bez adresnice tako da mu se tu izgubio trag u sistemu, a u Subotici su onda čekali da neko priloži reklamaciju da ustanove čiji je paket, što sam ja odmah i uradio, ali prošlo je ipak još par dana dok je i reklamacija stigla do njih. Naravno, da se bilo koja od ovih pošti javljala na telefon, možda bi to ustanovili i ranije bez reklamacije popunjene u pošti Kragujevac odakle je poslat.

image.png.6279367d1b8e74b7f72590e8a6f06f22.png

Link to comment
Share on other sites

Пошта доноси пошиљке на врата ако је потребан потпис и неко плаћање, без потписа и плаћања у сандуче оставља пошиљке ако нису у кутији а ако јесу у било каквој кутији а нема потписа и плаћања иду у паткомат.

Link to comment
Share on other sites

Kako god, post express je i dalje najpouzdanija kurirska sluzba kod nas.
Istina, ja sam od zadnjeg poskupljenja presao na opciju paketa, funkcionise isto, moze na otkup i obelezavanje posiljke kao lomljivo i uglavnom stize danas za sutra.
https://cloud.tapatalk.com/s/638119aa1e17b/stanovnistvo-paketske-srbija-paket-cir_221116_221640.pdf

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

AKS mi je jednom dostavljao porudzbinu cirka mesec dana 🤣 Post express je i dalje najbolji. Desavalo mi se da i oni kiksnu, kada je posiljka preko grane dolazila, ali posle jedne posete posti i stavljanja do znanja da je veliki problem da dolazim do njih, i da ce nastati veliki problem gospodinu koji sam ostavi ceduljicu, i sve ful od tad. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Slične probleme, ali za mnogo veće pare, imaćete i sa DHL-om. Sad sam slao u Škotsku jedan kabl. Kalkulator na vebsajtu mi je dao cenu između osam i 16 hiljada, u zavisnosti od dana u nedelji. Iako sam unosio vrlo precizne podatke na vebsajt, u DHL-ovoj poslovnici je prva i jedina cena bila skoro 26 hiljada. Pa onda vaga pokazuje 300 g bez tereta. Pa sam na deset pitanja dobio odgovor "ne znam". Pa ne nude osiguranje a na srpskom vebsajtu piše da nude. I na kraju sam za termin dostave dobio sutradan do kraja dana, a već popodne je dostava pomerena na prekosutra. Zajebancija prve klase.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...