Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

Priča je interesantna, posebno mi se dopalo to što gost ne nameće neke svoje tvrdokorne stavove kao većina drugih gostiju (kod nekih članova foruma je to posebno izraženo). Jasno se vidi  entuzijazam kod konstruktora u nekim prošlim vremenima, za razliku od ovih danas kojima su prioritne neke druge stvari.

Svaka čast Šćepo, samo napred.

Link to comment
Share on other sites

Težak je to put bio. Dopada mi se emisija, vrlo je lepo g. Branko izneo sva ograničenja tog doba i neophodnost druženja i nesebičnu razmenu znanja i iskustava. Jako se teško dolazilo do informacija i materijala za rad pa i do sigurnih preporuka i iskustvenih znanja. Mnogo se tada eksperimentisalo sa neizvesnim ishodima... Vrlo teško vreme za domaće samograditelje.

Rekao bih lep uvod u put i zanos hobijem koji često prerasta u strast. Radujem se nastavku priče i eventualno nekim pikanterijama starog majstora.

Šćepi pozdrav i podrška za nastavak serijala!

Link to comment
Share on other sites

Evo snimka moje 74.emisije u kojoj mi je gost po drugi put ( 2.deo) bio Branko Nojković ( Elektroinženjer,Samograditelj,dobitnik prve nagrade u Američkom časopisu Audio Amater,družio se/saradjivao sa našim velikanima: Mioljub Nestorović,Duško Dragović,Viktor Bradač,Mirko Vožnjak,Ivan Jeličić...) :) 

 

Link to comment
Share on other sites

I nastavak je dobar.

Naročito su mi se dopale sledeći stavovi g. Nojkovića:

- što manji broj pojačivačkih stepena u sistemu

- što kraći put audio signala

- što manji broj kontakata na putu audio signala

- stroga uparenost aktivnih komponenata

- odvojeno vodjenje masa

-itd

- itd.

Željno čekam sledeći nastavak.

Link to comment
Share on other sites

Rijesio Scepan nam da se oduzi:banana pa nam spremio dvije emisije.Nijesam sve odgledao , ali ono sto jesam vidim da je odlican sagovornik i prepun znanja i iskustva.I mi koji ne umijemo zalemiti dvije zice, a bogami i ovi majstori vjerujem da imaju sto cuti.Svaka cast Scepo, izgleda da je mala pauza vratila kvalitet na najveci moguci nivo.Bravo!

Sad s nadrljao Scepo:thumbsup2 , treba ovako da nastavis.:listen.

 

Link to comment
Share on other sites

Slozio bih se sa TechA-om po svim stavkama I dodao da je gost fantastican, toliko opusten I sa velikim iskustvom koje jako znaci da se cuje. Takodje svaka cast Scepanu na trudu da pronadje ovakvu velicinu od gosta (domacina) I napravi jednu ovaku emisiju I obrazuje nas o velikanima srpske hifi scene kako o konstruktorsima tako I o samograditeljima sto moze da prenese stafetu tog lepog hobija na mladje generacije.

P.s. Scepo daj nam negde okaci sve slike koje nema sanse da vidimo na onom monitoru da gledamo natenane I sa uzitkom :hdphones

Link to comment
Share on other sites

Pogledajte ljudi kada covek ima godina koliko ima I hobi mu je hifi, pa ni sa osam sati emisije nije sve rekao, da ne kazem kako naslucujem da je skoro pa pretrcao po temama jer je sirok I dubok ko okean....svaka cast kako voditelju tako I gostu-domacinu, uzivao sam slusajuci kako se covek penjao na stepenicama samogradnje ali I ulazio u ulogu konstruktora.

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, zflazar said:

prva nagrada je na foto-takmičenju?

mutna mi je slika dela članka ali koliko sam skapirao radilo se o slanju fotografija uradaka i prva, novčana nagrada je išla gospodinu Nojkoviću

Slali su slike i opis rada, nagrada je bila u naručenim delovima po izboru u iznosu od 300 dolara. 

Evo jedne slike iz četvrte emisije.

FB_IMG_1558213794227.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...