Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

On 2.2.2019. at 18:11, dj.nik said:

Odlicna tema. Gost nula. Kratko opisano - previse dzitera, mesanja pojmova i nemustog serbeng jezika.

Stigao nekako do 32min i dalje ne mogu. Izgubiti dva sata, na ovakvu pricu - nikako. Topla preporuka, zaobici.

 

 

Brate, fala ti i na 32 minuta! Respect! Ali propustio si drugi deo ... 

Respect.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 2/5/2019 at 12:50 AM, ScepanBG said:

TechA, BrankoBin, Microfarad hvala Vam puno!!! :) Živi i zdravi bili!!! :) :thumbsup2

Gost u emisiji je bio Jovo Grba ( Trifecta grupa) na preporuku Radiše Djordjevića ( koji je bio gost u emisiji). 23.februara će biti prezentacija u organizaciji Trifecta grupe ( Mytek, Audio Note UK, Roon Nucleus, SOtM...) u hotelu Envoy u Beogradu koji se nalazi u Čika Ljubinoj ulici. 

U narednih mesec dana, možda mesec i po treba očekivati još jednu prezentaciju domaćih konstruktora ( Supreme Analogue, Beyond Frontiers Audio, Šolaja Audio...) u Trsteniku. 

U narednoj emisiji ću imati 2 gosta od kojih je jedan bio gost u emisiji, izmedju ostalog predstaviće i svoje novitete kod nas ( kad je samogradnja u pitanju). Takodje dogovorio sam se Brankom Nojkovićem da mi bude gost u emisiji ( dobitnik je prve nagrade u USA časopisu Audio Amater još daleke 1982 godine), konstruisao je preampe, snagaše... Pravio zvučnike. Bio na putu da napravi vrhunski kaset dek za koji mi je pokazao sve delove koje je kupio,ali su ga razne okolnosti sprečile. Video sam se skoro i sa Lemicem, nadam se da će mi i on biti gost u emisiji u narednih mesec dana. Videli smo se na jednom lepom audiofilskom okupljanju gde su bili: BrankoBin, Šolaja, Boško Pješčić ( BFA), Zoran Mihajlović ( Supreme Analogue)... Trebao je da dodje i Branimir Hodalić. Više o audiofilskim okupljanjima koja će se održavati jednom nedeljno će biti reči u narednoj emisiji :)

Da li je prezentacija otvorenog karaktera?

Link to comment
Share on other sites

Skidam kapu Scepi na strpljenju i profesionalizmu. :thumbsup2

Gost ostavio nemerljiv utisak visoke strucnosti cega god se dotakao,kao da se pojavio iz nekog novoformiranog ekspertskog tima vlade republike Srbije za svemirski program razvijan zajedno sa Ruskom federacijom.Krenuo da trazim neki smisao ovog o cemu prica,pa mi u pocetku nekako nije islo,tu su pogresili oni koji su odustajali,a onda sam zabo misem negde na oko sat vremena i na kraju sam se zabavio sjajno ovo slusajuci.Uglavnom,treba kupovati novo kod njega jer je to jako znacajno za njega i jer se tim uvozom pospesuje industrija.O kako je samo briljantno eliminisao sav odliv novca u pogresnim smerovima i pomogao audiofilima da ne odu neko opasnom stranputicom.Nominujem ovo za apsolutno najzabavniju emisiju dosad.Uzivao sam. 

Link to comment
Share on other sites

Ispasce da branim mog druga Jovu , mada sam mu dan nakon emisije svasta rekao telefonom :lol::lol: , ali u odnosu na  navijacku atmosveru koja je vladala u prethodnoj emisiji gde je gostovao notorni preprodavac polovne opreme, nalazim da ova poslednja nije bila ni blizu zabavna kao pomenuta pretposlednja. :D

Jedina bitna , mada po mom misljenju skandalozna , razlika je u tome sto je pomenuti preprodavac Toma iz Krusevca, cuveni “Majstor”, u emisiji pretstavljen iskljucivo kao audiofil a Jovo Grba je pred kraj emisije “razotkriven” kao uvoznik i zastupnik tj prodavac, sto je , misljenja sam, daleko postenije prema auditorijumu koji prati emisije a ne poznaje ucesnike.

P.S.

Sondek, nisi gledao ili nam se smisao za humor pomalo razlikuje? :D

Link to comment
Share on other sites

6 sati ranije, Sonichammer said:

a Jovo Grba je pred kraj emisije “razotkriven” kao uvoznik i zastupnik tj prodavac, sto je , misljenja sam, daleko postenije prema auditorijumu koji prati emisije a ne poznaje ucesnike.

U samom naslovu vec pise "Ne može to bez kabla - 02.02.2019 - gost Jovo Grba ( audiofil, Trifecta grupa)"

Link to comment
Share on other sites

Moram konstatovati da svi nastupamo sa parametrima iz sopstvenog ubedjenja kada nesto kritikujemo ali ovo je forum gde smo mi audiofili gladni istine i razmene iskustava, imajuci to u vidu Toma iz krusevca ima itekako sta da kaze i da, on jeste trgovac ali onaj koji ume da te poduci i da ti predlozi a ne ono "moje je najbolje" sto me izmomenta odvraca, jos ako je praceno supljom pricom.....

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, Sonichammer said:

 

 

 

Sondek, nisi gledao ili nam se smisao za humor pomalo razlikuje? :D

Nisam gledao... Poznajem Tomu 20-25g,nije nikad ni pokusao da utice na mene iako je trgovac (iskustvo,zna gde ne treba trositi vreme), ali ne sumnjam da je dobro navijao za sebe kad mu se dala prilika.Gledao sam prvi put kad je bio.Fascinantni su mu ponekad oglasi,kakvim trgovackim iskustvom ali i hifi entuzijazmom i žarom su pisani...ne mož' da ne kupiš :D

Meni je u celoj predhodnoj Emisiji Sćepanova smirenost i tolerancija fascinantna... pomogao je gostu u par navrata u neprijatnim momentima,našao čak i "off dugme" na ramenu.Trema i strah od kamere su čudo.Pripisujem većinu tome zapravo.Normalna je zelja da se pomogne sebi...samo je trema ucinila svoje pa se preteralo i postalo preočigledno,pa i vrlo zabavno narocito kad krene da odvraća od gramofona i kako se pravi nevešt...a kod kuće Lenco.Sćepa je to preterivanje uspesno regulisao reglerom na ramenu :D Šćepa legenda...diskretno i u pola recenice resi "situaciju"

dođe mi da pogledam i prvi sat,ali uz pivce...

 

Link to comment
Share on other sites

Emisija je dobra. Šćepa standardno dobro vodio emisiju i pustio gosta da kaže sve što misli.
Zašto trgovac polovnih uređaja može da kaže - kupujte polovno, a trgovac novih ne može da kaže - kupujte novo? U najmanju ruku bilo bi nefer.
Ok, možda ne ume da predstavi kako treba svoje uređaje, možda tehnički nije potkovan kao neki od članova foruma, ali sa druge strane, predstavio je nešto novo, novu kategoriju uređaja.
Sad bar znamo preko emisije, da tako nešto postoji. Dosta više predstavljanja SET tehnologija iz 40-ih godina prošlog veka, razvoj je otišao napred, ima novih topologija i ne za toliko strašne pare (barem ne petocifreni iznosi) koji zvuče fantastično.

Šćepo, samo napred!

Link to comment
Share on other sites

39 minuta ranije, nackom said:


Zašto trgovac polovnih uređaja može da kaže - kupujte polovno, a trgovac novih ne može da kaže - kupujte novo? U najmanju ruku bilo bi nefer.
... 

O tome se i radi. 

“Regler za cenzuru” na ramenu trgovca polovnoh uredjaja, sto kaze Sondek, nije koriscen iako je bilo vise nego pottebno dok je isti taj “regler” za online cenzuru kod trgovca novih uredjaja grubo i ocigledno, bez imalo diskrecije i takta arcen kad god je bilo prilike.

Alo to nije nefer, neodmereno i neprofesionalno ja ne znam sta je..

Link to comment
Share on other sites

'Nove topologije' ne postoje. Sve je davno osmisljeno samo se danas primenjuje na moderniji nacin, komponentama koje nekada nisu ni postojale. Primena racunara u snimanju i reprodukciji muzike jeste snazno napredovala sto je odraz (brzog) napretka racunarske tehnologije. Tu 'novu kategoriju uredjaja' ja donesoh jos pre pet godina na ovo trziste. I sta, neko to kupuje? Jes, kako da ne.

Iritantna je kolicina netacnih informacija iznesenih u samo pola casovnika sa pocetka emisije. A sad vidim da je ostatak prozet (samo)reklamerstvom. Dakle - duplo golo. Potpuno izvrnuta Scepina dobra namera prikaza poznavaoca hife i audio entuzijasta sa ovog govornog podrucja. Uz sav njegov trud i realne troskove opreme, putovanja itd. Jok, da se ofajdimo reklame za Dz.

Prepucavanje distributer / preprodavac nije korisna niti ima osnove. Sonic zaboravlja da se Toma na prvom HiFi sajmu u Hyatt-u pojavio kao uvoznik raznoraznih zvucnih jedinica i pratece opreme namenjenih 'uradi sam' delu audio entuzijasta. Mozda gresim al' cini mi se da je Dynaudio bio u Tominoj ponudi pre nego su Danci odlucili da prodaju samo gotove zvucne kutije pa trazili distributera i na ovim prostorima.

Toma je ostao uvoznik. Samo se prilagodjava trzistu. Uvozi polovno, kao sto se uvozi i polovna odeca.Jer to narod ovdasnji moze da priusti. Uvozi i kablove, konektore, kondenzatore, otpornike. Gomilu sitnica potrebnih uradi sam zajednici. Kamo srece da ponovo moze da drzi radnju a ne setajucu 'tezgu' od grada do grada. Ali tu smo gde smo.

Puno je distributera audio opreme koji zamandalise vrata i to nije samo odraz domace, jadne, kupovne moci stanovnistva vec i globalnog trenda u svetu, razvoja internet prodaje ili jos gore, direktne prodaje od strane proizvodjaca audio uredjaja.

 

Link to comment
Share on other sites

Topologije ili nova tehnička rešenja u hi-fi. Pre svega sam na ovo drugo mislio, a ima ih. Dosta primera.
Valjaju i stara kola, ali ipak svi težimo da vozimo novija, zar ne?
Jeste hi-fi luksuz, i ne mogu svi da priuste ni polovno, a kamoli novo. Međutim ne volim da čujem kupujte novo ili kupujte polovno iz interesnih pobuda. I jedno i drugo mi smeta, nema razloga da bilo ko sugeriše, niti ima pravo. Ali primetio sam, da je prvi javni stav zauzeo upravo Toma, uz svo poštovanje prema njemu, kao osobi koja se dugo vrti u ovoj sferi.

Link to comment
Share on other sites

Fejsbukom kruži fotografija iz davne prošlosti ... a i danas se nastavlja fejsbuk i youtube diskusija, to je bez veze, kako ga nije sramota da tako nešto snima, on je prodao sto hiljada ploča, koje su to budale kupile, on podilazi ...

Npr ovakvi komentari: "I ja mislim da je njegovo sviranje gitare se vise oslanja na tehniku i sablonsko sviranje nego na dusu i osjecaj al to nije razlog da neko kaze da nije dobar aj vi naucite svirati sablonski i vi imajte ovakvu tehniku oni sto sviraju gitaru znaju sta pricam" ...  

Divlje jagode.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, dj.nik said:

'Nove topologije' ne postoje. Sve je davno osmisljeno samo se danas primenjuje na moderniji nacin, komponentama koje nekada nisu ni postojale. Primena racunara u snimanju i reprodukciji muzike jeste snazno napredovala sto je odraz (brzog) napretka racunarske tehnologije. Tu 'novu kategoriju uredjaja' ja donesoh jos pre pet godina na ovo trziste. I sta, neko to kupuje? Jes, kako da ne.

Iritantna je kolicina netacnih informacija iznesenih u samo pola casovnika sa pocetka emisije. A sad vidim da je ostatak

Prepucavanje distributer / preprodavac nije korisna niti ima osnove. Sonic zaboravlja da se Toma na prvom HiFi sajmu u Hyatt-u pojavio kao uvoznik raznoraznih zvucnih jedinica i pratece opreme namenjenih 'uradi sam' delu audio entuzijasta. Mozda gresim al' cini mi se da je Dynaudio bio u Tominoj ponudi pre nego su Danci odlucili da prodaju samo gotove zvucne kutije pa trazili distributera i na ovim prostorima.

Toma je ostao uvoznik. Samo se prilagodjava trzistu. Uvozi polovno, kao sto se uvozi i polovna odeca.Jer to narod ovdasnji moze da priusti. Uvozi i kablove, konektore, kondenzatore, otpornike. Gomilu sitnica potrebnih uradi sam zajednici. Kamo srece da ponovo moze da drzi radnju a ne setajucu 'tezgu' od grada do grada. 

 

Nema prepucavanja. Samo iznosim cinjenice.

Ima uvoznika i “uvoznika”. Da ne mesamo babe i zabe. Odes na sajt proizvodjaca pa vidis ko je uvoznik a ko nije.

koliko znam, ispravite me ako gresim, uvoz polovne tehnicke robe je zakonom zabranjen. Kako polovna roba ulazi na tritoriju RS nije pitanje za ovaj forum.

Nije Toma kriv sto mu je dozvoljeno da se samorrklamira u rmisiji.

Nije ni Jova kriv sto mu nije dozvoljeno.

Nisu ni gosti krivi sto im se zabranjuje da se pojedine firme i brendovi ne pominju u emisiji. 

Kriva je pristrazna, interesna i amaterska uredjivacka politika emisije.

Link to comment
Share on other sites

Auff, dje nadje 'pristrasnu interesnu' politiku jadan ne bio! Amatersku da. Tako je koncipirana. I radi je amater bez ikakve nadoknade.

Al' ti si se ostrvio na Tomu pa to ti je. On ima svoju robu ti opet svoju. Do juce si vozio Mecku iz '78-'79 i sigurno si je hvalio kao super auto prilikom prodaje. Jel' neko zamerio? Pa nije. I sigurno je srecan jer je dobio ocuvan primerak, nije sa taksija. 

Ja na Jovu s punim pravom jer nema pojma o onom o cemu prica na pocetku emisije. Advertajzing u kasnijem delu nisam gledao. Mogu samo da zamislim koliko je i taj deo pun pogresnih informacija.

Sto se uvoza polovne tehnike tice, zabrana stoji ali na belu tehniku. Audio oprema nije na tom spisku.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Simo, hoces

1 sat ranije, Sonichammer said:

Nema prepucavanja. Samo iznosim cinjenice.

Ima uvoznika i “uvoznika”. Da ne mesamo babe i zabe. Odes na sajt proizvodjaca pa vidis ko je uvoznik a ko nije.

koliko znam, ispravite me ako gresim, uvoz polovne tehnicke robe je zakonom zabranjen. Kako polovna roba ulazi na tritoriju RS nije pitanje za ovaj forum.

Nije Toma kriv sto mu je dozvoljeno da se samorrklamira u rmisiji.

Nije ni Jova kriv sto mu nije dozvoljeno.

Nisu ni gosti krivi sto im se zabranjuje da se pojedine firme i brendovi ne pominju u emisiji. 

Kriva je pristrazna, interesna i amaterska uredjivacka politika emisije.

Ahaha, dakle Šćepan je zabranio nekome nešto da kaže :) zabranio da se pomene neki brend... Daj Simo bre :)

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, dj.nik said:

Do juce si vozio Mecku iz '78-'79 i sigurno si je hvalio kao super auto prilikom prodaje. Jel' neko zamerio? Pa nije. I sigurno je srecan jer je dobio ocuvan primerak, nije sa taksija. 

Где ме посети, и дан данас ми је жао што је на такав начин завршио тај МБ. :plakanje

Док смо били "пријатељи" једва сам чекао да дође код мене. Чак се досећам да сам га питао да ми га прода.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, dj.nik said:

Auff, dje nadje 'pristrasnu interesnu' politiku jadan ne bio! Amatersku da. Tako je koncipirana. I radi je amater bez ikakve nadoknade.

Al' ti si se ostrvio na Tomu pa to ti je. On ima svoju robu ti opet svoju. Do juce si vozio Mecku iz '78-'79 i sigurno si je hvalio kao super auto prilikom prodaje. Jel' neko zamerio? Pa nije. I sigurno je srecan jer je dobio ocuvan primerak, nije sa taksija. 

Ja na Jovu s punim pravom jer nema pojma o onom o cemu prica na pocetku emisije. Advertajzing u kasnijem delu nisam gledao. Mogu samo da zamislim koliko je i taj deo pun pogresnih informacija.

Sto se uvoza polovne tehnike tice, zabrana stoji ali na belu tehniku. Audio oprema nije na tom spisku.

 

 

Iznosim samo argumente, to ako nekoga istina boli, nije prvi put.

Nisam se ja ostrvio na Tomu nego na homili nebuloza i neistina izrecenih u emisiji.

Nikakvog advertajsinga od strane gosya iz poslednje emisije nije bilo do pred sam kraj ( jednom ili dvaput) kada je pokusao da odgovori na pitanje sta bi porucio za kraj i bio grubo i nekorektno prekinut od strane domacina. Da su tako “prolazili” i predhodni gosti, ne bih reagovao iako bih i dalje mislio da he to nekorektan nastup domacina.

Kad vec komentarises, pogledaj do kraja da bi znao o cemu kpmentarises.

pod amaterski sam mislio na nizak kvalitet a ne na izostanak materijalne nadoknade.

Mecka koju sam vozio je bila 83. godiste akp je uopste vazno, prvi vlasnik moj otac, garazirana. ALI i kad sam je vozio nisam k****o da su novi automobili prevara i da ne valkaji. Nadam se da razumes sta hocu da kazem.

2 sati ranije, Ljuba said:

Simo, hoces

Ahaha, dakle Šćepan je zabranio nekome nešto da kaže :) zabranio da se pomene neki brend... Daj Simo bre :)

Ahaha opet mislis da sve znad i kad ne znas.:)

ahaha, ako su mene lagali ( a zasto bi!) lazem i ja vas.

ahaha ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...