Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

-Scepo, smatram da nabavkom pogodne opreme za snimanje na terenu,omogucavas svima nama veliki skok u daljem kvalitetnom pracenju emitovanih emisija, i time nam pruzas  da se upoznamo, ne samo sa gostom,vec i sa njegovim muzickim sistemom,ambijentom u laksem shvatanju njegove filozofije zvuka, stavova  i  izlaganja.

-Kako je ovo jedina javna emisija na nasem podneblju (koliko je meni poznato) a da se bavi tematikom Hi-Fi -a i ljudima ove oblasti ,smatram da zasluzujete  svu nasu naklonost i nesebicni moguci doprinos, ka tehnickoj profesionalnosti.

 

-Zivi bili i veliki porasli ! :listen

Link to comment
Share on other sites

Emisija poput ove je nešto što bi svaki HiFi ljubitelj voleo da je postojala još od zlatnog doba radija. Ne stižem da ispratim svake nedelje novu emisiju, malo kasnim, ali to me ne sprečava da u tih dva sata koje uspem da izdvojim za slušanje stvarno uživam. Pomozimo Šćepi da podigne produkciju na viši nivo. 

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, BrankoBin said:

-"Samo da se zna,ja vas postujem i to...al: 

NE MOZE TO BEZ KABLA :hdphones  "

 

-Bila bi korisna i neka donacija u kablovima (FURUTECH i sl) za bolji kvalitet zvuka ,ko ima viska, na novoj opremi :D:hdphones

 

shalamala pozzz...

 

Čemu razmetanje i mitomanija, kada je većina eminentnih gostiju naglasila da je kablomanija stranputica i nebuloza u HiFi-ju. Valjda je emisija kupila uređaj adekvatnog kvaliteta sa vrhunskom implementacijom hardvera u cilju vrhunskih rezultata ... Zašto sada da se poklanjaju vrhunski kablovi, ako ih neki smatraju kao element sistema na nivou uređaja. Pomenuti Furutech košta više od kupljenog uređaja.

Zar se nije ništa naučilo. Dovoljno je obezbediti kabl koji je ispravan i bezbedan za rukovanje. Valjda ako indikatori svetle na uređaju, snimanje može da počne. Kablovi nemaju veze sa kvalitetom zvuka, oni su samo tu da povezuju uređaje koji zvuk beleže, ili nije tako?

I samo jedan savet .... Ne dozvolite da vumetar ode u crvenu ... NIKADA!!!. To je jedina stvar koju "snimatelji" kod nas ne umeju da ispoštuju, nažalost. Džabe vam i Furutech onda.

U stvari džabe vam Furutech u svakom slučaju, gomilu sam ih se naslušao, tako da ih više nikada neću uneti u kuću.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
2 sati ranije, microfarad said:

Dobra, opuštena priča o audio tehnici.

P.S. Šćepo kada budeš sam snimao emisije kao ovu, obrati pažnju na nivo zvuka. Previše tih snimak, što nije slučaj kada se emisija snima u radio studiju!

Šćepa je nabavio novu opremu, pa se još nije navikao na nju. Biće to bolje ubuduće.

Gost je bio dobar, mada lično više volim prave audiofile od muzičara, producenata, snimatelja, itd. Ali, to je moj izbor.

Samo napred Šćepo!

 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, TechA said:

Šćepa je nabavio novu opremu, pa se još nije navikao na nju. Biće to bolje ubuduće.

Gost je bio dobar, mada lično više volim prave audiofile od muzičara, producenata, snimatelja, itd. Ali, to je moj izbor.

Samo napred Šćepo!

 

Hvala ti puno!!! :):thumbsup2 Da si živ i zdrav!!! :):cheers

Kod mene je sasvim dobar zvuk preko kompjutera i zvučnika za kompjuter. Sa lap topa se dobro čuje kad se stave slušalice ( za lap top koristim Technics RP-DJ 1200), a ako su zvučnici sa lap topa onda se slabije čuje. Medjutim ko ima dodatne zvučnike za lap top, čuje se sasvim ok). Preko mog sistema (pojačala i zvučnika se odlično čuje). Sa uredjaja sa kog sam snimio se čuje odlično, slika se na mom glavnom kompjuteru vidi normalno. Znam da je bilo nekih problema u prebacivanju(Tonac je prebacivao emisiju na you tube) i tu ume da dodje gubitka kvaliteta ( a ovde je doslo do gubitka).

Za sad tako je kako je, trudim se da bude što bolje i jako mi bude teško kad ne bude sve kako treba jer puno truda ulažem u emisiju.Za emisiju sa Bojanom sam ostao bez led osvetljenja koje sam trebao da koristim. Veliko hvala Siniši Rankovu koji mi je pozajmio mikrofon za emisiju i koji uvek pomogne za bilo šta što može. Kupio sam deo opreme zahvaljujući ljudima koji su pomogli svojim uplatama ( a i svima koji pomognu palim sveću u crkvi za zdravlje, sreću, uspeh... u životu :), a dodao sam i od svojih para za opremu. Treba da kupim još toga i kako sad stvari stoje trebaće mi verovatno preko 500 evra, hoću da napravim jedan set za snimanje gde bi emisija mogla da ide direktno i gde će kvalitete zvuka i slike biti besprekoran. Radim na tome da poboljsam kvalitet i potrudicu se da uspem u tome.Inace dogovorio sam se sa Acom Ribonom da snimimo emisiju 20. oktobra,gde ce biti predstavljene RAAL slusalice sa ribonom.Trenutno je Aca u Denveru ( USA) na Rocky Mountain Audio Fest - CanJam gde je predstavio slusalice.

https://www.audiofest.net/raal-requisite-debuts-groundbreaking-studio-reference-srh-1a-true-ribbon-headphones-canjam-39/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...