Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

Sćepo, fantastična emisija, fantastičan gost. 

Izuzetno je zadovoljstvo bilo slušati takvog elokventnog intelektualca kod kojeg se vidi da u potpunosti vlada svakom cinjenicom koju je izneo.

Nastavi sa takvim gostima i hvala na sve kvalitetnijim i interesantnijim emisijama.

Link to comment
Share on other sites

Izvanredna emisija, zaista sam uživao. Ne bih isticao ništa posebno, jer su kolege već naglasile, ali me je oduševila količina objektivnosti i "down to earth" racionalnog gledanja na HiFi i muziku uopšte.

Ipak da izdvojim apsolutno slaganjem sa zvučnim doživljajem muzičara neposredno u bliskoj vezi sa instrumentom i nas koji ih slušamo iz suprotnog pravca. Očekivano drugačije doživljavamo zvuk pojedinih instrumenata od njih samih. Percepcija i subjektivnost zajedno sa iskustvom, možda i istreniranošću mogu sve skupa značajno uticati na konačan različit doživljaj istog materijala koji se reprodukuje na istom mestu u istom sistemu, a posmatrano iz uglova dve različite osobe.

Svakako se treba truditi da se u svakoj prilici čovek maksimalno opusti i prepusti muzici, dopuštajući da ga ona ponese i inspiriše.

Šćepo hvala na odličnom gostu i vrlo edukativnoj emisiji, a kako vidim baš te krenulo. Moram priznati da su ove zadnje tri bile baš po mom ukusu. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Neverovatno dobra priča, gospodin je digao emisiju na viši nivo.Izuzetno prijatna emisija, Šćepo skoro i da nije morao da pita ništa, teklo je kao da je predavanje. Svaka čast i poštovanje za gosta ! Ovo je jedna od emisija koju ću gledati sigurno više puta.

:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, RingeRaja said:

Fantastična emisija!

Ovo da bude bukvar za svakog zaljubljenika u HiFi.

Ovo je sustina HI FI-a, ostalo je sve mitomanija.Vjerovatno najrealniji, najstrucniji sagovornik do sad.Sve je rekao i poslije njega vjerujem da drugi nece imati sta da kazu.Naravno o samim komponentama i nekim licnim iskustvima da , ali sustinski niko niko nece nista novo reci.Najbolji sagovornik po meni definitivno.Bravo Scepo!

Link to comment
Share on other sites

16 sati ranije, Vlajo said:

Neverovatno dobra priča, gospodin je digao emisiju na viši nivo.Izuzetno prijatna emisija, Šćepo skoro i da nije morao da pita ništa, teklo je kao da je predavanje. Svaka čast i poštovanje za gosta ! Ovo je jedna od emisija koju ću gledati sigurno više puta.

:thumbsup2

Poslije ovog gosta svako ko dodje bice u "blagoj sjenci izlaganja Rackovica", i predlazem Scepu da u sledecih par emisija ,ako je moguce dovede nekog ko je dijametralno suprotan, jer bilo ko iz struke nece niti nista novo reci,nista sustinski, ada to nije objasnjeno.Idealan bi gost bio neki konstruktor , serviser i kako rece Rankov neki hajfista.Odusevljen sam!Scepo hvala na odlicnoj, mozda i najboljoj emisiji do sada.:banana

Link to comment
Share on other sites

Cekajte malo sa odmorom i podvlacenjem bilo kakve crte, ja jos uvek zeljno iscekujem specijal o akustici sobe sa N.Napijalom :D

I u ovoj emisiji smo culi koliko je vazna akustika sobe i onu vec previse puta ponovljenu o 100 ili 500 evra za akustiku jednako to isto puta x na uredjaje... Ja bih stvarno voleo da cujem detaljnu pricu o tome jer sam u situaciji da mi je dnevna soba (koja je i mesto za slusanje kao pretpostavljam vecini nas) skoro netaknuta tj. sa vrlo malo osnovnog namestaja i mogu da krenem lepo ispocetka sa sredjivanjem a da se pritom vodim necijim savetima i iskustvom sta i kako birati i unositi u sobu. 

Ovih dana se igram sa trazenjem sweet spot-a po ko zna koji put - dobih na mail pdf uputstvo sa sajta acousticsinsider, ako nekom treba mogu da podelim. Eto to mi je npr. dosta pomoglo za pocetak. Mala zackoljica je sto imam kompresione Wharfedale Dovedale 3 kutije sa "asimetricnim" visokotoncem. Dobio sam poboljsanje vodeci se ovim, ali mozda moze i bolje? :P

Imam jos brdo dilema. Gde sa komponentama, izmedju zvucnika ili nikako bilo sta izmedju zvucnika, blize podu i ispod bas drajvera, gurati kutije dalje od zidova sa strane i vaditi komponente na policu sa strane ili u cosak, brdo pitanja i dilema za koje bih voleo da cujem savete. Po nekim navodima na netu, kompresiona kutija treba da ide skroz uz zadnji zid... nemoguce je uklopiti se u sve sto se moze procitati na internetu i puno bi znacilo da cujemo naseg strucnjaka da udje u detalje oko akustike sobe. Rusicemo sobe ako treba :P

Guraj Scepo, svaka cast na svemu! ;D

Link to comment
Share on other sites

Audiofix,Misko1989 hvala Vam puno! :) :thumbsup2 Zivi bili!!! :) :cheers

Sto se akustike prostora tice tu planiram nekoliko emisija,pored Nenada Napijala sa kojim cu imati emisiju o tome,zvacu i Profesora Dragana Drincica sa Vise Elektrotehnicke skole za koga sam dobio preporuku da ga pozovem.

Link to comment
Share on other sites

Uz dužno postovanje gostu, meni se emisija uopšte nije dopala ni na koji način.

Sam pocetak i insistiranje na preciznim nekolokvijalnim terminima (digitalna i analogna tehnologija umesto kolokvijalnih digitalija i analogija) delovao mi je potpuno neumesno.

Solidan broj članova foruma verujem da daleko bolje poznaju digitalne i analogne tehnologije od G. Rackovica tako da je to najblaže rečeno bilo potpuno nepotrebno (u jednom momentu mi je se učinilo da je i g. Šćepanu bilo neprijatno). Ne razumem šta je g. Rackovic mislio kome se obraća.

Objašnjenja o kvalitetu magnetofonskog snimka u smislu širine trake i brzine snimanja mislim da znaju i deca iz osnovne škole.

Ne bih da komentarišem dalje emisiju, pogotovo sto sam u ovom slučaju u poziciji kao Tomas Man (Tomas Man na jednu stranu a svi Nemci na drugu. Naravno nema veze sa politickom situacijom u tadašnjoj Nemačkoj već da se moj stav drasticno razlikuje od svih iznetih sto apriori ne mora da znaci da nisam u pravu).

 

Link to comment
Share on other sites

Moje misljenje o emisiji je pozitivno.Pomenuo bih nekoliko stvari.

1.Ukazivanje na pogresno izgovaranje pojedinih termina nije bilo neophodno,ali nije ni smetalo .Mozda je nekom to i pomoglo,mada smatram da je vecini to vec bilo poznato.

2.Pozdravljam i deo o tome kako je potrebno da svako kao pojedinac izabere sistem koji mu najbolje odgovara(u zavisnosti od svog slusnog aparata idr.) . I to vec svi znamo,ali eto,pomenuto je.

3.Gost je lepo obrazlozio zasto je snimak sa magnetofona bolji od snimka sa kasetofona.i gramofona.Mozda neki clanovi to nisu znali.A ako vec svi znaju,cudna mi je bila replika  voditelja da vrhunski kasetofoni mogu da sviraju isto kao i vrhunski magnetofoni.Gost je bio vrlo kulturan da bi usao u dokazivanje necega sto ne pije vodu.Voditelj je ocigledno ljubitelj kasetofona,i to je u redu,ali kao i neki drugi clanovi brani nesto sto je neodbranjivo.

4.I na kraju,svaka emisija je dobrodosla,za one koji zele da se edukuju,a za one kojima je sve poznato,pa...ne moraju da slusaju.

Link to comment
Share on other sites

Aoxomoxoa pogledaj opet deo gde sam pricao o kaset dekovima od 53:49,nisam ni u jednom trenutku rekao da vrhunski dekovi mogu da sviraju isto kao vrhunski magnetofoni.Ni u jednom trenutku nisam uporedjivao kaset dek sa magnetofonom.Vec sam rekao da dekovi umeju da me oduseve sa jako dobrim snimcima i rekao sam da top modeli kaset dekova mogu jako ozbiljno da zvuce ne uporedjujuci ih ni jednom sa magnetofonima.A to sam rekao jer je gost o kaset dekovima izneo misljenje kakvo je izneo,u mom odgovoru nema nikakvog poredjenja sa magnetofonima.Izneo sam iskljucivo moje licno misljenje o kaset dekovima bez ikakvog poredjenja sa magnetofonima.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Тодор НС said:

Lepa i korisna emisija. 

Hvala gostu i domaćinu.

Nadam se da se i zdravlje vratilo u normalu. 

Šćepane legendo.

Hvala puno!!! :) :thumbsup2 Ziv bio!!! :) :cheers 

Jos idem na razne preglede,jos uvek nema precizne dijagnoze o cemu se radi (radilo).Sumnjalo se na srce,ali izgleda da je u redu,bio sam kod 2 kardiologa.Pijem 4 leka i gomilu vitamina preventivno,promenio sam i nacin ishrane donekle.Neurolog je dao svoje misljenje,kardiolozi svoje.Videcu sta ce mi jos reci drugi doktori kod kojih budem isao.Zabranjeno mi je da nosim tesko,idem previse po suncu,da se nerviram...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...