Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

Danas 15.Marta od 16:00 do 18:00 casova gost u emisiji bice nas vrhunski strucnjak(audiofil,konstruktor zvucnika N.N. Acoustics ,serviser,bavi se profesionalno i akustikom prostora ...) Nenad Napijalo,bio je gost pre godinu dana(17.03.2017) tako da je sad pravo vreme da ponovo bude gost :) Gledajte/slusajte nas bice jako zanimljivo :)

http://nnacoustics.com/

Link to comment
Share on other sites

Jedino je steta sto domaci konstruktori ne porade malo vise na marketingu. Sticem utisak da su zadovoljni ako prodaju jedan uredjaj u dva meseca, ali sa aspekta poslovanja, to i nije neki uspeh.

Osim toga, da bi ih kupci doziveli kao ozbiljne i da bi izgradili brend, potrebno je imati registrovanu firmu, nekakvu kancelariju, da imaju lager uredjaja koje prodaju itd itd. 

Da li je to moguce odrzavati u Srbiji i nasim uslovima nemastine? Verovatno ne ili jako tesko, ali to je ono sto je potrebno da bi izasli iz mraka nepoznanice i nepoverenja u kojem sada obitavaju. 

Inace, svaka cast Nenadu na znanju. Moje postovanje je zasluzio odavno.

Link to comment
Share on other sites

Na samom početku emisije sam shvatio da je zamena tonca, barem za mene izuzetno lekovita. Izvinjavam se onom prethodnom, ali se isto tako ne sećam da se on meni izvunio za onakav ne zvuk svih prethodnih emisija. Možda sam neosnovano kritičan, i možda tehnički okviri to nisu dozvoljavali, ali opet to je neki radio valjda, nije vojnički razglas.

Zaista sve pohvale za novog tonca i naravno za Šćepana. Napokon je HiFi emisija dobila HiFi zvuk.

Srećno!

Link to comment
Share on other sites

Baš mi se dopala emisija. Onako malo u trač maniru neobavezno kao uz kaficu na kišnom danu.

Dobro je da malo ljudi steknu info o prevarama kojih ima na svakom koraku sa ciljem izvlačenja sve veće koristi za sve ne pošteniji tretman klijenata... 

Svaka čast gostu i Šćepi na dobro fokusiranoj emisiji sa pravom novinarskom oštrinom i zanimljivim obrtom. 

Link to comment
Share on other sites

Moram da se pridruzim komentarima sto se tice akustike... Licno, glavni utisak iz proslog gostovanja NN-a mi je to da smo ostali uskraceni za dublju pricu o akustici od jednog strucnjaka i tome sam se najvise nadao sto se tice ovog gostovanja. Kada je emisija krenula sa soba,soba,soba! ocekivao sam brdo konkretnih, prakticnih saveta i resenja u pogledu postavke, difuzora, apsorbera itd itd. No dobro, samo napred Scepo...

 

Link to comment
Share on other sites

Soba kao i svaka druga pasivna komponenta zauzima ulogu filtera, pa se uzimajuci to u obzir naravno moze raditi tvikovanje uz pomoc nje. Mnogo je bitnije ograniciti dimenzije drajvera zvucnika i planirati sistem u odnosu na to u kojoj prostoriji ce svirati. Ako se to ne ispostuje onda krece unosenje difuzora, apsorbera i raznih drugih nacina jer se u startu prekoracilo ono prvo pravilo kod zvucnika i sobe. Isto kao kod slucaja kada se presoli supa, pokusavas da nadoknadis izgubljeno dodavanjem raznih drugih sastojaka, ali ono izgubljeno je iscezlo u nepovrat i to se ne moze vratiti - moze se samo promeniti.

Cestitam na novom i kvalitetnijem aranzmanu emisije. Tako trebe, promene i samo na bolje. Cekamo i dalje neke od najavljenih gostiju. :cheers

Link to comment
Share on other sites

Ja sam, baš kao i Šćepan, slušali kod NN njegove velike kutije u sobi od oko 16 kvadrata. Imaju po 160kg i drajvere 15incha.

Ako krenemo logikom sa ovog foruma za tako nešto bi trebalo da budu postavljeni bas trapovi - njih nema. Ima dva difizora iza gde sediš i nešto na plafonu - ali oni ne sređuju bas - ali opet bas je jako utegnut i nema ga previše.

Očigledno je da se odnos prostor-zvučnik može namestiti i na drugi način.

Link to comment
Share on other sites

Između kutija je prostor gde se ulazi u drugu sobu. Time se dobija dodatnih 3-4m dubine. Međutim same kutije stoje u ćoškovima sobe gde se sluša.

Recimo da je razmak između bočnih zidova 3,5m, dok je otvor prema dugoj prostoriji nekih 2m. Možemo reći da soba gde se sluša muzika ima svoju ekstenziju dubine i više nego 2m. Bitan je momenat da su kutije u ćoškovima - oni ne smetaju uopšte.

Voleo bi da Šćepa potvrdi moju opservaciju.

Slušao sam i mnogo veće zvučnike u još manjem prostoru i problema nije bilo sa basom.

Interesantno da si se javio prvi put samo zbog ovog.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...