Jump to content


Emisija "Ne moze to bez kabla"


ScepanBG

Recommended Posts

''Ja verujem da on to cuje,  jer njegov mozak cuje svasta.'' 

~ Srdjan Colic

Scepo, stizem samo da odslusam par emisija na preskakanje. Svaka cast, gosti su sjajni i samo tako nastavi !!! 

Sugestija je da... traju krace (vidim da su clanovi vec pominjali) ili da je iseckas u 2/3/4/ dela pa da bude i interesantnije za slusaoce. 

Pozdrav! 

Link to comment
Share on other sites

Veoma dobra prica. Sve je postavljeno na svoje mesto. Akustika sobe apsolutno najbitniji deo sistema. Soba za slusanje je jedina komponenta sistema koja ,dobro tretirana,ostaje konstantna.Sve ostale kombinacije uredjaja ne mogu dovesti do konacnog odabira,suvise je tu nepoznatih,neogranicen broj kombinacija.

Odlicna emisija.

Link to comment
Share on other sites

-Primecuje se da Scepa ipak preferira silikon...ske...kablove :) ,mislim na izolaciju :) ,za razliku od Mobija koji je prakticar.

-Izvrsna komparacija:  "lampa = zena, svaki dan poludi po malo" :) , samo ...lampu lakse nadjemo i zamenimo :) 

-Emisija je izvrsna,ako Sinisa ne plati pice,ja verovatno hocu :)  Pozzz...

Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2017 at 16:16, AlexBgd said:

Po meni je Srdjan Moby Dick objasnio suštinu... 

"Kupiješ kablove od par hiljada evra... pa ti si momak u problemu". Vrh :klanjanje

E, sada, nakon emisije, kao posledica nabijenog srčanog krvnog pritiska, mnogi audiofili neće čuti triangle u trećem redu..., pa možda čak ni violinu iz prvog :nono

 

njih obično napumpaju pa uz to ih stave u stranu da budu što bliži visokotoncu tako da njihova reprodukcija ne zavisi od položaja levog i desnog knala , nego samo jednog ....čisto da budu sigurni da će da se čuje .

Što se tiče kablova , pa emisija je snimana na balkanu i opravdano je takvo razmišljanje . Ali postoje ljudi koji imaju opremu od par stotina hiljada evrića i mora se priznati da kabel od 200 evra izgleda kao zarđala žica .....bode oči :).

 

To je kao da neko kaže kako je kupio cipele za Ferarija i dao 500 evra i seo u polovan jugo .....i normalno je onda reći da neko ima problem . Ali ako vlasnik ferarija kupi kišobran sa znakom ferarija i plati ga 400 evra onda je to opravdano ......cipele od 500 evra je već kupio a pre njih iskeširao 200.000 za ferari kojeg drži  u garaži i nikako ga ne vozi po kiši , ali je kišobran ipak kupio .

 

Što se tiče tvrdnje da svi čujemo različito je najbolje objasnio Aloia , kada je rekao : sve može da se meri i zmeri pre nego što uđe u uši i glavu . Posle toga svako može da priča šta hoće .:D

 

Bez obzira na tu činjenicu , opet postoji neki nepisan standard , šta valja a šta ne valja . To znači da ne može da dođe neki ludak i da priča kako je ajend kineski prenosni tranzistor od 2 evra . U stvari on može da priča jer je sloboda reči gotovo svuda , ali ga niko neće ozbiljno shvatiti .

 

 

Link to comment
Share on other sites

U cetvrtak 07.12.2017 od 17:30 do 19:30 moj gost u emisiji bice Slobodan Danilovic(Audiofil,ovde na forumu poznat kao Sport Billy) :) Slobodan je dugo u hifi-ju,imace dosta toga interesantnog i korisnog da kaze :) Slusajte/gledajte nas obavezno bice jako zanimljivo :) 

Ako Bog da do kraja ove godine imacu u emisiji jednog zaista specijalnog gosta :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...