Jump to content


Dvd player problem


laki33

Recommended Posts

Imam problem sa dvd playerom Onkyo više klase (iz čista mira krenuo da zeza ubacim disk zavrti ,laser se muči pokušava ali ništa) bio kod majstora sa ovog foruma kaže laser mora da se menja . Nabavim nov laser juče zamenim po propisu ,odradio jedno 15 diskova cd i dvd i opet krenuo da zeza.Nov laser isto ko i stari pokušava da pročita ali nemože disc error i to je to.

Možda je potrebno neko štelovanje čitam da za to postoje neki diskovi osciloskop i td. ko to ima u Beogradu?

Da li neko zna pouzdanog majstora sa iskustvom sa dvd playerima, odgovor može ovde a može i na pp.Beograd i okolina ali da je provereno iskusan sa dvd playerima jer mi je stalo da ga popravim.

Mislim svi majstori popravljaju pojačala zvučnike tjunere televizore ali dvd i cd playere ne zna svako da radi zato mi treba neko proveren.

Edit: Dupli nalog, clan trajno banovan.

Edited by Scorpio(DDMF)!
Link to comment
Share on other sites

Ja imam i osciloskop i test disk ali to nista ne pomaze kad si kupio kineski laser koji ne valja nista. Dakle kod dvd lasera ima samo podesavanja struje lasera koja je fabricki namestena na nominalnu vrednost i ne savetuje se pomeranje trimer potenciometara. Dakle i sam si rekao da je neko vreme radio kako treba a sada ne radi sto ukazuje na to da je laser otisao u vecna lovista.. Postoji mala mogucnost da je problem u flat kablu koji povezuje sam laser i plocu sa ostatkom elektronike ali je cinjenica da je radio neko vreme s tim kablom i bez problema. Zakljucak bi bio da se zaboravi na masinu za koju vise nema rezervnih delova tj. u ovom slucaju lasera...

Link to comment
Share on other sites

Nisam kupio kineski laser već originalni Mitsumi ,, drugo predhodni laser je pravio problem isto kao i ovaj novi znači iste simptome stim što je novi laser u startu u jednom danu učitao 15 cd i dvd i počeo da pravi probleme iste kao i predhodni laser gledam na yutube isti problem kao moj ,ispada da je problem u voltaži spindle motora to mi je nekako logično jer zavrti disk ali preslabo ili jače kako kada ali znam da mora da bude tačno odredjen broj obrtaja da bi laser pravilno čitao disk.

Edit: Dupli nalog, clan trajno banovan.

Edited by Scorpio(DDMF)!
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...