Jump to content


Pass XOno klon


Solderer

Recommended Posts

Posto imam solidnu zalihu originalnih Toshoba J-Fetova , resio sam da izradim jos koji primerak XOno phono predpojacala koje smatram jednim od najboljih ikad dizajniranih.Od cetiri phono preampa koje trenutno koristim, ovo koje nudim na prodaju ima sigurno najbolju reprodukciju signala niskog nivoa.

Radio sam ga na osnovu realnog uredjaja koji se u tri detalja razlikuje od dobro poznate seme sa Interneta-neke komponente se nalaze sa lemne strane. Za razliku od originalnog XOno-a i njegovih velikih elektrolita i regulacije sa 78... i 79.. regulatorima, moja verzija ima najbolji izvor DC-a, a to su izvanredni Jung Super Regulatori +/- 30V. Jedino gde sam odstupio od glave seme je izostavljanje balansiranog izlaza koji po meni ima svrhe samo kod kablova duzih od 5m.Sve vrste zvucnica rade izvanredno dobro.Nudim ga za 700E.

20161223_122310.jpg

2016-12-23-13-21-43-390.jpg

20161223_123804.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mnogi audiofili misle da su fabricki uredjaji bolji od onih rucno radjenih od strane naprednih samograditelja. Onaj ko zaista zeli da slusa muziku na najbolji nacin ne treba robovati brendovima.

Jedno americko phono pred. koje kosta 30000 dolara i ima odlicne ocene , ima odnos signal/sum 49db, sto je cak losije od prastarog DIN standarda. Ovo pred. koje nudim je poboljsana verzija onog kojeg je Absolute Sound nazvao najboljim gramofonskim pred. svih vremena. 

Tzv .XOno koje su neki clanovi ovog foruma izradili je ustrvari prva verzija tj. Aleph Ono i radjen je na osnovu seme koja nije potpuno tacna. Ja trenutno u sistemu koristim pravljeno Borbely 419 All-fet phono pred. koje je sada gotovo nemoguce napraviti zbog velikog broja selektiranih J-Fetova.

Borbely i XOno su veoma slicni u reprodukciji, sa tim da Borbely ima nesto bolju dinamiku, ali zato XOno ima bolje signale niskog nivoa, fine detalje.

Posto je ovo moj prvi oglas na ovom cenjenom forumu,maksimalno snizavam ponudu na 550Eura. Originalni XOno je kostao 3000Eura.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 8 months later...

У међувремену су на уређају извршене следеће модификације:

- унутрашње ожичење замењено са посребреним каблом ниског капацитета пр. Ван-Дам

  - Сви отпорници у РИАА филтеру су сада Холко и Велвин прецизни 0.1%

- Инфериорни ДИП прекидач замењен са позлаћеним јапанским Тико шасиским прекидачем ниске контактне отпорности.

 Нова цена се коригује на 450Е

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...