Jump to content


zflazarov grebatorski analogni DIY sistem


zflazar

Recommended Posts

U prvoj verziji 6EM7 su bili izlazni transformatori Tamura.

Ja se upecao na gromoglasni brend smetnuvši sa uma da su ti transformatori bili kanibalisani iz starog SONY magnetofona gde su bili na poziciji tonskih trafoa za monitor-zvučnike. Caka je u tome što taj "monitoring" nije ništa drugo nego da tonac može da čuje orijentaciono snimak. Ni h od hajfaja, više kao prva pomoć. Pošto industrija nije blesava tako su i transformator dizajnirali da odgovara toj nameni. I ništa preko toga. 

Ironično, na nekim inostranim forumima se upravo ti trafoi dižu u zvučna nebesa. Dokaz da nije zlato sve što sija, nije japanski trafo sam po sebi garancija milozvuka.

Epilog: namotani namenski izlazni trafoi u lokalu. Rezultat nije izostao.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jucerasnji prevruc dan ozbiljno prekratih u "Casa de Lazarro".

Kazem "prekratih" - jer je par sati bukvalno "isparilo" kao par minuta uz sjajnu muziku, sjajan zvuk, hladno pivo, a ponajvise sjajnog domacina.

Kao sto Zoli vec rece, da bi kompletan "Hi-Fi osecaj" bio na visokom nivou - mora da "klikne" cela kombinacija pocevrsi i zavrsivsi se sa vlasnikom sistema.

Zoliju svaka cast i na konceptu sistema i na onom kako taj koncept svira. A bogami svira. Sve je tu, ali ono sto me je najvise odusevilo su boja/ton zvuka, pogotovo kod zicanih instrumenata i lakoca kojom sistem svira sta god mu se podmetne.

A da - i tockici su me odusevili, a i hi-end "nosaci" supertweeter-a :D

Ne smem da kazem sta bolje svira - analogija ili digitalija 🤐 🙃

 

Zoli, hvala jos jednom na gostoprimstvu. Vidimo se vrlo uskoro i obavezno povedi onog sto nece da me pozdravi ;)

 

 

p.s. Uz takav "daljinac" bi mi i phono setup bio uzivancija :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Након преговарања од скоро две године, коначно @Igor_xxxx и ја прошлог викенда код Золтана у Нови Сад, као део "велике турнеје српских аудиофила, издање 2023". На моју велику радост, зато што добар провод никад није изостао.

Е сада, морам да кажем да сам овај систем слушао у претходној итерацији, и тада сам био дубоко импресиониран. Оно што ме заинтригирало је што су кључне компоненте система остале, али у потпуно различитој просторној конфигурацији. Фотографије простора кажу да то не би смело да ради, али никад нећу заборавити када сам први пут чуо B&W 801 у nearfield конфигурацији и морао да покупим вилицу са пода.

Елем, фотографије не дају ни од близу атмосферу у слушаони. Висока таваница даје ваздух простору, а оне велике кутије које не бих никада могао прошверцовати код себе, колико и да то звучи тривијално, визуелно и звучно нестају. Цевно појачало је изванредно, и погонило огромне Таноје без и трунке муке. Једино ми жао што нисам поново чуо оно велелепно појачало за живиним регулаторима, али чујем да се у некој форми може вратити у скоро време. :D

Дигиталија и аналогија су на изванредном нивоу, мада не могу а да не дам предимство оном механичком чудом од грамофона. Овде јесам пристрасан свакако, зато што љубав према EMT звучницима је потекла баш од тог грамофона и тог модела звучнице, али то не мења факт да то свира једноставно без икакве примедбе. Верујем да је за звук кључан и Ференцов SUT - да нисам био решио пре неколико година да смањујем кутије - видео бих у скоро време опет себе са SUT-ом на ЕМТ.

Како рече један наш заједнички пријатељ, види се да је систем склапан од старог лисца у хобију. :)

Систем радикално различит од мог, али такав да бих могао с њиме у пензији.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...