Jump to content


zflazarov grebatorski analogni DIY sistem


zflazar

Recommended Posts

2 sati ranije, paja959 said:

idi begaj Marjane,google ti je majka i maceha za sve....:)..nedavno je bio i jedan takav set-up na KP za prodaju..:P :)...3 soma,tako nesto bejase cena....

Ма мислио сам да није стандардна поставка него нека буџевина. :D

2 sati ranije, zflazar said:

Da.

Визуелно би то било out of this world. За звучно, морам лично да проверим. :D

Link to comment
Share on other sites

Ova ideja ima smisla samo ako je balansirana veza. Ostaje pitanje dovlačenja struje do svakog zvučnika i jedino i bitno hoće li nadsvirati babuške. Hm, znam da si uporan i da će to jednog dana bita. A put do toga je posebno zadovoljstvo.

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, zflazar said:

Kutija je praktično bez vibracija. Ni jedna puzavica ni supertweeter nisu još odskakutale sa njih uz najveće hitove Slađe Đogani.

Drugo, na nagovor mudrijih glava trudiću se da pojačalo integrišem u stalak za zvučnik- pa makar to značilo pravljenje novog stalka AKO se ne može izvesti efikasno hlađenje pojačala uključenog 24/7.

I zvucnici koji deluju savrseno inertno - vibriraju samo tako i sire te vibracije. Uz to, ako nisu izolovani od poda, primaju reflektovane vibracije nazad sa sve faznim pomerajem. I to se cuje.

To sve je prica za obicne pasivne zvucnike.

Ne bih ja nikako na to jos kalemio pojacala, ako mogu da ih stavim na pola metra od zvucnika (izolovane od poda i/ili zvucnika) i da i dalje zadrzim 99% ideje koju si imao.

Link to comment
Share on other sites

deluje kao časna i poštena nakana o kojoj sanja svaki ljubitelj lampi - da ih se jednom ratosilja za svagda a dobije isti nivo užitka u svojoj sobi. nadam se i verujem da je potencijalni odabir pojačala za tako nešto zadovoljavajući kao i da je došlo do zvučnog napretka u hiperprodukciji odabranog brenda. meni ti pass derivati nikada nisu posebno ležali i ako bi se iz psihoakustičke jednačine izbacila imena koja kod mnogih izazivaju strahopoštovanje (SIT, semisouth, nelson pass) a ubacili kriterijumi koje primenjujemo na druge, pitanje je šta bi ostalo. no ta diskusija je bespredmetna, sto ljudi sto ćudi sto žena dvesta sisa. ovde je mogući game changer pomenuti germanijum, što smo mogli da čujemo i na bata banetovom uratku od pre dosta godina, koji je prošao ispod radara nekakve open minded audio populacije. možda je vreme da se čika bane zamoli da se to pojačalo koje je još onomad pomeralo granice iznese na crtu, bilo bi nadasve zanimljivo.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, zoranzu said:

:roll:

Na svu srecu po Mangerovu i Bruna Putza ,pa nisu na forumu,inace bi odmah povukli zvucnike iz proizvodnje

A da ,tu je i onaj iz ex TADa koji gura ampove u kutije a sada je u Elacu


 

Zoki, aj' sad malo razmisli zasto je to tako ;)

Zato sto je bolje ili zato sto je daleko prakticnije i lakse za prodaju, pa se prihvataju kompromisi?

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, anubisgrau said:

teško da su aktivne kutije lakše za prodaju

 

ali ovo je forum pa može da smatra ko šta hoće

Hajde sad procitaj ponovo sa bar malo vise koncentracije. Mozes ti to... :rolleyes:

Ne prica se o poredjenju klasicnog Hi-Fi sistema sa aktivnim zvucnicima, vec o poredjenju aktivnih zvucnika koji imaju sve spakovano u samim zvucnim kutijama i varijanti u kojoj bi to isto bilo razdvojeno na posebne kutije.

Da nacrtam... 

1. Kii Audio Three - sve u zvucnim kutijama spakovano.

2. Isto Kii Audio Three - ali tako da imas odvojene kutije sa aktivnim skretnicama i pojacalima i DAC-ovima i streamer-ima i brdom kablova, ali tako da nista nije izmenjivo ni konfgurabilno - vec je sve deo neraskidivog integralnog kompleta.

Sta od toga bi pre prodao "raji"?

Link to comment
Share on other sites

Slažem se, suština je da nije tražen savet i mišljenje nego su samo iznešene ideje...

Nego, šteta da nema onih laNpi, baš šteta...

Nego da editujem... Suština mog posta je bila da ako@zflazar -a uopšte zanima nečije mišljenje i savet, verujem da će ga tražiti, koliko sam primetio, za sada to nije uradio...

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dobro, samo kontempliramo svako u granicama svojih saznanja. Ono na sta sam ukazao je vise vezano za prakticnu stranu. Ne znam u kolikoj su meri ti zvucnici pokretljivi i koliko cesto se pomeraju. Moze biti gadan zajeb kada se trebaju pomeriti a na njima veci broj kablova. Za drugo nemam sta da dodam, braca su isprofilisana kao ozbiljni igraci.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Dobro veče dobri ljudi,

sa razmakom od par dana želim da vam prijavim da nema (za sada) nikakvih prinova u grebatorskom sistemu ali da sam imao zadovoljstvo da upoznam i zadržim u kratkoj poseti na kafi i razgovoru NS-člana Foruma @Thecoki-a. 

Povod je bio vraćanje sa probe (k)od njega strujnog filtera koji je na oglasima i koji kod njega nije napravio zvučni pomak koji je on očekivao. 

To je sasvim legitiman zaključak i proba je upravo služila za to da se on donese.

Podjednako mi je drago što smo (na žalost skučeni sa vremenom i on i ja) ipak imali priliku da popričamo o našem zajedničkom hobiju i da odškrinemo nova vrata kako za razmišljanje o hajfaju tako i za neko novo druženje. 

Bilo mi je veoma drago što smo se upoznali, nadam se da ćemo imati priliku da nastavimo druženje sledeći put i uz slušanje muzike na teškoj artiljeriji a ne na terasnom sistemu (wi-fi ruter, telefon/Spotify, bluetooth receiver uboden u Philips lampaški radio na "AUX"). No, čini mi se da to gostu nije smetalo a ni domaćinu.

Vidimo se nadam se uskoro!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...