Jump to content


zflazarov grebatorski analogni DIY sistem


zflazar

Recommended Posts

Impresivan spisak gluposti...ima tu i prodaje uspesne fabrike lekova licu sa poternice nase zemlje i svasta još.

Inace Zrenjaninska pivara iz 1745 iz koje nosimo lepe uspomene je privatizacijom zavrsila loše,ceo pogon i masine su prosle godine iseceni u staro gvožđe.Ova slika je napravljena dok su je kasapili.Ja sam inace u njemu zaradio jedno letovanje kao student istovarajući gajbe preko studentske.Slatka lova.Samo je M.Milosević bolje od mene prosao sa gajbicama :lol:

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, sondek said:

Inace Zrenjaninska pivara iz 1745 iz koje nosimo lepe uspomene je privatizacijom zavrsila loše,ceo pogon i masine su prosle godine iseceni u staro gvožđe.Ova slika je napravljena dok su je kasapili.Ja sam inace u njemu zaradio jedno letovanje kao student istovarajući gajbe preko studentske.Slatka lova.Samo je M.Milosević bolje od mene prosao sa gajbicam

I ja sam vuko gajbe piva kao ti ali i one sa višnjama kao Marko Milošević.

:cheers

Link to comment
Share on other sites

Podnevna seansa kod Ferenca, 'Fi&Fe'

Proterali repertoar od E.S T. do Peter Gabriela preko Bele Mavraka, Flamenca s' Pepe Romerom, popodne dragi Novosađani i Zrenjaninci u nastavku što kod Ferenca što kod mene.

P.S. nadam se da će bar klopa biti kod mene bolja;)

...slike slede...

IMG_20191005_5842.jpg

IMG_20191005_432.jpg

Link to comment
Share on other sites

Impresivno , nema šta !

Subota popodne , dva Lazara i Lazar i Sondek&brat ,  društvo sve tu negde berba oko "69 plus minus koja godina ...

Intrigiran pisanijem @anubisgrau i pomalo sopstvenim igrarijama sa lampama dobio sam želju da vidim / čujem kako svira nešto totalno drugačije od mog koncepta mnogo Watt-a i mala osetljivost kutija .... dakle sa 700 W -> 86 dB/1W/1m stigosmo u Zrenjanin na 8 W -> 100(+) dB/1W/1m+ a rezultat je čista erotika ...

Uz čašicu odavno zaboravljenog Skenderbega i obilje razne muzike na kraju poželeh da čujem nešto od klasike .... nije mi to najomiljeniji muzički pravac  ali je zasigurno najmanje podložan  muvanju za producentskim stolom jer se zna kao šta zvuči i svako odstupanje u konačnici je lako/lakše detektovati svojim uhom. 

Iako sam popio samo jedan konjak ne sećam se tačno šta smo slušali ....a možda je bilo ovo , mada mi se po sećanju mota da je bio neki Debussy .... nek me domaćin ispravi ako se seća !

 

Elem sistem sa svojih 8 Watt-a je bio potpuno sposoban da dinamički pokrije izvođenje velikog orkestra u izuzetnom dinamičkom opsegu. Zaista , veoma  zahtevno delo ... slušali smo sa CDa jer je gramofon koji je bio prisutan bio trenutno nedorastao kvalitetu ostatka sistema ....domaćin nas je na to upozorio i brzo smo i sami to shvatili tako da ovo veče ništa od bockanja na iglu , samo stari dobri Đorđe Skenderbeg ...

Sve je bilo u potpunosti na svom mestu , prostor je rekreiran potpuno verno ,  tonski i dinamički sve za 5.

Prostorija iako solidnih dimenzija cca 4x7 m , barem meni deluje mala obzirom koliki su zvučnici ali nigde ni naznake problema sa sobnim modovima . Bas je zategnut i brz kao praćka . 

Posle smo promenuli "bojno polje" i slušali velike Tannoy-e kod Zolija ....ali posle Ferencovih lepotana ništa više nije moglo da prodre do mojih čula osim odličnih pogačica i vina ....  fotkao sam lepotane da plašim sremicu koja inače stalno zanoveta zašto nam zvučnici stoje na pola sobe i zašto moraju da budu toliko veliki ....nek vidi da ima i većih i nek zna da mi se svašta mota po glavi !!!

Na kraju, veliko hvala na izdvojenom vremenu i gostoprimstvu !

 

Link to comment
Share on other sites

Lep izlet do rodne grude :lol: i do sjajnih Grande Lazarus sistema.Recimo da sam video najvećeg Gararda(Zolika) do sad i čuo najveći zvuk dosad(Ferika)pa sam i obisao i najveće znamenitosti hifiturizma u Bečkereku.Salu na stranu Ferikini radovi su zaista impresivni,i vizuelno a narocito zvučno.Zvucnici zasta velikih dimenzika su kao sto već i Lale rece u potpunoj mogućnosti da u potpunosti rekreiraju dinamiku sinfonijskog orkestra u odlicnoj sali i to ostavlja bez teksta,napuni prostor i potpuno ga prevaziđe jer se kad se zatvore oci stvori utisak i bar dvostruko većeg,Zapravo, se dozivi koncertna sala.Retko se to desi bez obzira na cenu sistema.Takav spl dobiti iz budžet ampa od 8w je za ne poverovati.Slusajući parsvojih diskova moglo se cuti da tu zbog finoće detalja moze bolji amp da dodatno dotera zvuk ali verujem da smo i uz ovaj budzet amp culi 90%,verovatno i neki noviji dac nesto pridoda.Gramofon ne bih puno komentarisao osim da bi rado cuo Zolikin Garard na mestu izvora za puno ultra highend iskustvo.Tim pre razlog da se sistem(i) ponovo obiđu.

Zolikin sistem jeste ostao u senci ultimate highend iskustva,ali je pokazao svu zavodljivost Tanoy sekte.Izvanredan vibrafon iz kafane sa mog vinila i atmosfera kluba su preneseni i ispalo je bas lepo druzenje .Jos jednom skidam kapu za fantasticnu izradu gramofona,koji je glavni utisak kod Zolike.

Zahvajujem jos jednom na gostoprimstvu i nesvakidasnjem Highend iskustvu.

P.S.Slikao sam se i ja "ovoj mojoj" :D

Link to comment
Share on other sites

hvala gostima na poseti, imao sam zadovoljstvo da upoznam dva jahača hifikalipse iz susednog grada koje vezuju rodbinske veze za Zrenjanin.

S tim više mogli smo bez puno okolišanja svi kao domaći na svom terenu da se bacimo na slušanje i druženje.

Pošto sam već par puta slušao Ferencov trenutni sistem a znam vrlo dobro domete mog tannojbabuškagarrard sistema znao sam i to da posle vatrometa za uši kod F. ja mogu da ponudim od stvari koje će biti bar na tom nivou- pogačice i podliveni sir iz Mužlje.

Nadam se da će veoma brzo i analogni izvor kao i neko besno SE pojačalo iz sopstvene produkcije zasesti na police kod Ferenca i tako zaokružiti na najlepši mogući način priču.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...