Jump to content


zflazarov grebatorski analogni DIY sistem


zflazar

Recommended Posts

9 sati ranije, Majda said:

Koji je to model Tannoy drivera?

Da li je to fabricki kabinet?

nije,

litraža je negde između Arden i Berkeley modela. Fali još upornik na sredini tako da molim publiku za strpljenje dok se ne završe preostali radovi kao i priprema za fabričku skretnicu itd...

p.s. basrefleks portovi su kinderjaje oblika upravo inspirisani sa novijim trendovima fabričke Tannoy filozofije a njihova dubina, odnosno tjuniranje BR frekvencije je isto u milosti i nemilosti mog krasnog brata.

nastawak sledi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

napredak novih kutija za 15" Tannoy.

slika je iz radionice, naravno da kutija stoji naopačke ali sam mnooogo srećan što je konačno montirana prednja ploča u okvir. Takođe se vidi na prednjoj ploči i priprema za montažu originalne Tannoy skretnice

resized(12).jpg

Link to comment
Share on other sites

23 minuta ranije, Delija said:

Hoce li to biti gotovo do 2021.? :D

biće, sad zavise isključivo od mene. Danas popodne su dobili 5 x fino brušenje šmirglom gradacije 600, između brisanje ulja koje se nije upilo sa pamučnom krpom. Velika j*b*d* ali nadam se da se isplati. Sutra, kad nestane i preostali višak ulja iz furnira kreće mazanje i utrljavanje emulzije sa pčelinjim voskom da zvuk bude medeniji. Ili voštaniji. Ili oba. Sve u svemu prve taktove očekujem za oko 5-6 dana :)

Link to comment
Share on other sites

poštovani saborci, posle duge i teške trudnoće od osam meseci sa velikim zadovoljstvom Vam mogu priopćiti da se u zrenjaninskom porodilištu za umetničku izradu zvučnika rodio novi najmanji veliki zvučnik od 15".

Dan se poklopio sa godišnjicom smrti Najvećeg Sina Našeg Naroda & Narodnosti, daobog da i ovaj zvučnik vlada kao i On tako dugo i vešto. Ne mora da mi dovede HajleSelasija ali Sofija Loren, Yul Brinner i Elizabeta II su dobro došli.

hvala redom:

- mom bratu Ferencu na podršci u mom ludilu sa projektantske, inženjerske, audiofilske i porodične strane da realizuje zvučnik koji sam sanjao a koji je morao da izgleda kao da je došao sa vremeplovom iz 1969-1970 godine

-mojim dragim damama (2) sa kojima sam u matičarskom & krvnom srodstvu što trpe moj hobi

-anubisgrau što je našao ugrađene drajvere u inozemstvu

-ZenModu koji je pro bono restaurirao drajvere popravivši rupe u platnenom vešanju plus je Fs sa 79Hz spustio na jebačkih 27 sa svojim tretmanom omekšanja platnenog surround-a sa njemu znanim miksturama :) Dokaz da je nekad manje više od mnogo.

-Wolandu & Groznom, suprotnim stranama zlatne medalje za zavidno drugarstvo, slušačku kulturu i ogromne zvučnike (sorry Mićenka, tvoj jeste najveći ali Wolandov je crveniji) Iliti: jedan Badža vodi u disciplini boje drugi u disciplini dužine, znači mrtva trka! Hvala momci :)

-@traumatologu. Traumirao me je sa Mocartovim kamernim ansamblom na ESL-u, uništio moju mladost, snove i pripadajuću bogatu dodatnu opremu u paketu za 12" Tannoy. Sem zavidno visokog muzikološkog znanja gurnuo me je iz nehata u potragu za non-ESL opcijom Velikog Zvuka. Hvala Slobo, navrati, zaželeo sam se konzilijuma u ZR!

-SUPERFIU & INSIDES-u. Divnim nekonvencionalnim ljudima koji su trpeli moj teror biranja muzike. Navratite ponovo dragi prijatelji. Izbor će biti još gori. Za razliku od zvuka koji će biti bolji.

-mojim Nišlijama: Branku, Graši&Tanji, Milošu&Milošu. Pozdrav Prestonici Srbije, uvek ste dobro došli na nemoguću hranu i muziku u Vojvodinu

-mom Novosadskom Zrenjanincu: dođi obiđi burazera i navratite do mene!

-mojim dragim stolarima, braći Šimon. Danijel i Boris su uprkos životnim obavezama našli vremena i za mene i za moje specijalne potrebe koje nisu iz domena izrade šanka-i-separea-za-kafić. Hvala još jednom i izvinjenje za nestrpljenje. Za ovakav zvučnik vredi čekati i duže, bez dvojbe.

-FTA-dvojcu, Korato-trojcu, Raši-AN, mom Vranjancu @skrstic-u, @Majdi-mačoru. vdzele-tuturutu dvojcu. Pokojnom Dragan Toškovu- Lenco-Accuphase-Cabasse magu na inspiraciji i poštovanju različitosti.

-@ svima ovde nespominjanim koji nisu odmogli.

Link to comment
Share on other sites

obzirom da sam posve nezasluženo pomenut, a i da nisam to me ne bi sprečilo :) za Dnevnik moram da izjavim da svaka poštena kuća mora da ima barem dva para radećih Tannoya.. dobro je to za psihofizičko zdravlje, ono prvo iz kovanice će biti mirno, što je samo jedna od vrlina koju Tannoy poseduje, ono drugo će malo da zaostane obzirom na montirane točkiće (zavidim) :) 

živ nisam dok dočekam da se postave i mrežice, koje će (kakav bih loš kibicer bio, da ne znam kakve, od čega i zašto će da budu) dati završni kadar ovoj lepoj (ma pornjava bre, da se ne lažemo :) ) slici..

e, sad pošto si izjednačio u Tannoy pripetavanju, dao si mi impuls da povedem - moje čameće petneskinje sa sve skretnicama, već nekoliko meseci emituju neizdrž iz ormana i remete mi san :)

evo preporuke za današnju tonsku probu, znam da imaš :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...