Jump to content


Father-ov Sistem


Father

Recommended Posts

57 minuta ranije, zflazar said:

No, nije reč ovde o meni nego o Fatheru. Digitalija za primer i za švedsku akademiju nauka. gramofon???

dođi do Zrenjanina da te smaram sa nemogućim analognim setupom.

sa poštovanjem i neizmernom zahvalnošću, tvoj gost i budući domaćin,

zflazaR

Meni je bilo neizmerno drago da se napokon upoznamo. Iskreno sam bio iznenađen da od pasioniranog gramofondžije i petnaestoinčaša dobijem ovakvo priznanje za digitalni deo sistema. Složio bih se sa tobom da mi je digitalni deo sistema bolji od analognog, i da ima još dosta prostora za napredovanje sa gramofonom. Opet, dosta sam zadovoljan kada znam da mi suštinski sistem poseduje dinamički kapacitet da istera 100% energije sačuvane u snimku.

Sada već sa brojnijim gramofondžiskim lobijem u rukama, lakše ću dostići ciljnu ravninu i nadam se ostvariti bolji balans između digi i analog sveta na istom poligonu.

Biće igre i dobro je da je uvek bude, da održava plamen strasti ...

Hvala na poseti i iskrenim rečima, jer to je i najbitnije. Vidimo se u gostima, čim pre!

Link to comment
Share on other sites

Ал ми мило ем драго на искреном уживању и сазнању да на форуму има и оних који уживају врхунски склопљене и функционалне системе у сенци оних у првом плану ширег аудиторијума. 

Мени лично, када долазим код Ивана, се сервира порција дигиталије. Када буде(м) спреман аналогни систем који будем заслуживао, можда и мени буде сервирана порција. :)

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, ab said:

можда и мени буде сервирана порција. :)

Alpskog obranog :huh: ili da pričekamo za Alpsko ali punomasno :D ... Biće iznenađenja, uvek imam ja nekog keca u rukavu. Zar ne napisah da mi se uvećava broj gramofonskih lobista. :wub:

Link to comment
Share on other sites

Ја ћу козу уз себе да водим, све док се развијам. 

Нит сам лобиста нит грамофонџија, па ко буде хтео с мог извора да се напија да будем спреман. ;)

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, ab said:

Ја ћу козу уз себе да водим, све док се развијам. 

Нит сам лобиста нит грамофонџија, па ко буде хтео с мог извора да се напија да будем спреман. ;)

ponesi i  cizme da imate dobru izolaciju :lol:

Link to comment
Share on other sites

On 13.10.2019. at 0:05, brijac said:

Meni stizu uskoro (nadam se) neke stvarcice pa se father i ja druzimo, te ocekujem isto uzivanje :) Lep opis ^^

Ne moramo mi ništa da čekamo. Navrati na druženje siguran sam da će mo imati puno toga da diskutujemo i oko HiFi-a i oko Photo/Video segmenta.

Šaljem ja poziv na Viber da se utanačimo oko dana... :cheers

Link to comment
Share on other sites

Sinoć sam i ja na kratko gostovao kod Fathera, a slučajnost je bila takva da se sa mnom obrela i moja lepša polovina. Pre svega hvala na gostoprimstvu i prezentovanju sistema.

O zvuku - Father je prvo puštao muziku na digitaliji i što se mojih utisaka tiče, ja sam bio zatečen opštom veličinom scene, brzinom zvuka i količinom detalja. Izražen je osećaj dubine i visine scene. Meni se možda na trenutke činilo da sistem ima neku dozu agresivnosti u gornjoj sredini ali možda taj utisak i nije realan jer je opšta količina detalja, energija i brzina zvuka znatno veća nego što sam inače navikao.

Pri kraju se okrenulo i par numera sa gramofona, moram reći da se meni taj zvuk izuzetno svideo. Pre svega ću reći da ja nikada nisam imao niti planiram da imam analogni izvor tako da nema nikakvog favorizovanja sa te tačke gledišta. Uglavnom, iako opšta količina energije i brzine u apsolutnom smislu nije baš na nivou digitalije, to je sve i dalje odlično. Šta više, neki osećaj veće tečnosti srednjeg opsega kao i odsustva one agresivnosti koju sam pominjao kod digitalije me je totalno kupio. Da sam morao da donosim izbrzanu odluku na osnovu tih par numera koje smo poslušali, analogni izvor bi bio moj favorit.  

Na kraju je usledio neminovan povratak kući i realizacija kolika je razlika u klasama naših sistema i koliko puno još mogu i želim da unapredim svoj. 

Još jednom hvala Ivanu i porodici na gostoprimstvu. 

Link to comment
Share on other sites

@Aibo

Bilo mi je izuzetno drago da se upoznamo i saznamo da smo preko brda, tako reći, udaljeni jedan od drugoga. Siguran sam da će mo naše druženje osvežavati novim posetama.

Kako je kolega došao sa svojom lepšom polovinom vrlo potkovanom u audiofilskom smislu, neobično mi je bilo drago da je i ona imala aktivnog učešća u druženju i komentatima.

Hvala na lepim utiscima i poseti i nadam se daljem druženju.

:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Сваки сетап изуизетно зависи од периферије, па је и у ова два поређења изражена разлика. 

Мој случај је показао у зависности од периферије тотално разлучите школе звука на идентичном систему.

Сада, свако штимује звук према сопственим афинитетима. Апсолутно позитивно је упознати се и са сшо више туђих система и из тога извући што више информација.

Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa tobom. Mislim da sistem mora neutralno da pokaže razlike u zvuku između dva setupa. Ja se trudim da ih maksimalno približim, ali 70db razlike u dinamici nije lako ne čuti na prvu u prezentaciji dva "oponentna" izvora.

Koliko znam Oppo-ov DAC ima 140db signal šum, a Phono preamp oko 65db bez da nešto sada precizno licitiram. To jednostavno mora da se čuje odmah. Da sam montirao Ortofon 2M Blue sa OM40 vrhom ne bi se baš gramofon proslavio, jer bi nosatost Ortofona pokvarila čaroliju koju V15 Type3 ima.

Opet kada bih krenuo MC putem, kako me ekipa iz senke savetuje kao ispravan i pravi put, bi sigurno pogurala stvari dalje u korist gramofona, ali bi otvorili lutanje sa SUT-ovima ili nekim HiEnd MC Phono preamp-om, kako mi Aca Andonov tvrdi kao jedinu i najbolju opciju, što sam imao prilike da posvedočim kod njega.

Što se te oštrine tiče, sasvim sam siguran da je izbor konektora (WireWorld) u slučaju konekcije Oppo-a na preamp imao krucijalni dojam te male agresivnosti ili zamerke, jer je set IC-a na gramofonu (istog Paklenog kabla) terminisan izvanrednim Kanibalovim kopijama WBT RCA. Itd...

Ima i kod mene još par pozicija i prilika da se dodatno poboljša ceo sistem. Važno je da sam na dobrom putu i da zvuk od juče nije nikad isti kao zvuk danas i da se kao živi organizam razvija i evoluira stremeći ka savršenstvu.

Link to comment
Share on other sites

Hint. Na osnovu ličnog iskustva, pogotovo uzimajući u obzir da je korištena identična RIAA. Sistem sa gramofonskom postavkom i MM zvučnicom svira izuzetno dobro. Čak i sa generičkom zamenskom iglom od 25eur. U velikoj meri kvalitetnije od digitalije. Ovo ti pišem iz razloga da na toj strani ne tražiš slabu tačku, ne tvrdim da MC adekvatno implementiran neće svirati bolje. Već da i sa MM to treba da bude na vrhunskom nivou. Naravno i digitalija zvuči odlično. Probao sam dosta toga od digitalije bilo je tu i eminentnih svetskih proizvođača čak i sa cenama znatno većim od gramofonske postavke. Eto da ne lutaš i ne uvodiš nove promenljive  i pritom dodatno trošiš novac i vreme. Sredi sistem da i MM svira odlično a potom možeš posegnuti i za MC, ako uopšte i poželiš.

 

Link to comment
Share on other sites

Da budem potpuno otvoren.

Mića Grozni i Zflazar me truju idojem da barem nabavim Denon 103 i zarazim se. Nelogično je da se za ozbiljno veći novac koji ide na MC glave ne dobija ništa. Onda bi svi bili budale, kao što nisu. MC kao i MM zahteva izvesnu posvećenost setup-u ulaznih impedansi, pojačanja, RIAA... Daleko je to od upali i slušaj.

Naime moj vrlo bliski prijatelj prodaje nov novcijat Supex 900 Super poslat devedesetih na maksimalni upgrade kod braće Garrot iz doba kada su oni radili. Ideja je da kupim neki teži headshell i na njega namontiram taj Supex. Lagano ga usviram i razradim jedno desetak dana, pa da se opet okupimo u istom sastavu i poslušamo par sut-ova na Drvenku kolege Dimovkog koji je kod mene phono preamp. Ako me to ne pokrene, barem smo posle tolikih godina razradili glavu poslušali šta ima da kaže, jer nikada nije montirana na ručku, a dugo je stajala, pa tu ima korisnih saznanja za više ljudi u lancu ovakve akcije.

Možda završi kod mene, možda ode nekome, možda je neupotrebljiva ... Svakako je vredno igre i poslušati savete starijih. Nadam se da neće za ovo starijih da zamere. :P

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, Nixie said:

Meni se kod Fathera recimo više sviđa digitalni zvuk, svako čuje drugačije očigledno.

Napisao sam da identična RIAA u drugom sistemu svira kao što je opisano. Tako da se ne treba fokusirati na MM vs MC priču, već da se prostor za unapređenje  potraži na drugim mestima u sistemu. Moje mišljenje. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...