Jump to content


Serviser Gramofona


violent femmes

Recommended Posts

11 sati ranije, Oknarb said:

Moj prijatelj ga je zvao za podešavanje gramofona pre par nedelja i rekao mu je da ne prima za popravak jedno duže vreme!

Potvrdno,

I ja sam ga pre par meseci kontaktirao za sredjivanje mog JVC-a,i meni je rekao da je preopterecen poslom koji obavlja i da nece primati gramofone na servis duze vreme.

Kontaktiraj Nenada Napijala,on ce ti vrhunski srediti gramofon do detalja.Ja sam gore pomenuti gram slao kod njega i prezadovoljan sam.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Da ne otvaram novu temu. Posle par meseci konačno da pokažem Lenca. Kompletno je sve servisirano sa novim kućištem. Juče su se čuli prvi zvuci posle sređivanja. Na redu je nabava phono preampa. Na kraju da napomenem da je ulogu u sređivanju  imao kolega sa foruma Ston koji je sve to sjedinio u ovaj oblik.

1-IMG_2903.JPG

1-IMG_2904.JPG

1-IMG_2905.JPG

1-IMG_2907.JPG

1-IMG_2909.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Imam ITT Hi Fi 80-13 gramofon koji je u radnom stanju, a potrebno je uraditi sledece :

1.  Prethodni vlasnik je isekao petopolni konektor i nestrucno zalemio rca, masa nije dobro uradjena na levom kanalu i naravno ne postoji nikakav kabl za masu posebno -  imam zamenski kabl sa starog Fisher gramofona sa rca i masom odvojenom i stampanom plocicom iz te starudije.

2. Gramofon ima Auto / Manuelni mod rada , u manuelnom modu rucka dodje do kraja ploce i ne podize tj. ne dize se i vraca nazad na mesto kako bi trebalo ( radilo pa prestalo )

3. Lift rucke je uradjen pomocu klik klak prekidaca na frontu gramofona, prekidac radi ali ne moze da ostane u gornjem polozaju, nesto je puklo unutra prilikom previse brze promene gore/dole/gore  ( nadam se da unutra mozda moze da se zalepi lom... ??? )

4. Eventualna obrada izgrebanog poklopca.

Da li znate kod koga to mogu da uradim ?

Link to comment
Share on other sites

pa to je japanski Sanyo motor, ostalo prepakovali nemci iz bivseh Shaub Lorenza ( valjda se tako pise ), stoji mi u rezervi, nema sta da trazi pored Technics 1210 ali eto radi sa tim sitnim problemima, ona masa na levom kanalu i sam levi kanal su najveci problem... ono ostalo je sica,  dakle da rekoh da pitam !

Imam u podrumu i Sansui tangencijalni na 110V, prima napon ali nista ne radi a sve automatika, mase 10tak kila, kupljen u USA.  Tek sa tim nemam nameru da se zezam bar za sada :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...