Jump to content


Preporuka zvučnika za Harman Kardon HK6300


X-Y osa

Recommended Posts

Poštovani,

Voleo bih ako  neko može da preporuči neke 3-sistemske kutije za Harman Kardon hk6300.

Razmišljam u pravcu nekog Cantona jer mi se čini da je u cenovnom opsegu do nekih 180 eura najoptimalnije rešenje.

E sada da li bi se HK6300 uopšte slagao sa nekim Cantonom ili je tu izbor sužen samo na Infinty i JBL za koje mi se čini da treba izdvojiti više novca?

Unapred zahvalan

Link to comment
Share on other sites

To slaganje odredjenog pojacala sa odredjenim zvucnicima je malo izvikano, a sam ugodjaj najvise zavisi od same sobe gde se slusa pa do sopstvene percepcije zvuka.

Ja sam imao prilike dugo da slusam h/k 650 sa Cantonima i to je bilo sasvim pristojno, a pre toga sam imao JBL sa h/k 680 i ne mogu da se zakunem da sam primetio neku veliku razliku.

Verovatno je i nema, ili sam ja gluv.

Tako da, sta ti svidi i ulazi u tvoj budzet, to i kupi, ne opterecuj se previse '' sinergijom'' u ovom nasem entry level segmentu.

:wave2

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, X-votam said:

@dude

Hvala na odgovoru a takvog sam nekako i ja mišljenja. Nego eto pre svega voleo sam od nekog ko je imao  iskustva da to čujem. E sada gledam na kp pa sam video nešto što bi recimo meni bilo interesantno tipa Canton CT 800, gde je osetljivost dosta visoka  93,4 dB pa mi se čini da bi recimo moje gore pomenuto pojačalo moglo da  što bi se reklo, pogura bez probelema. Kutije su vizuelno jako lepe, očuvane a i navedene tehničke karatkeristike su baš interesantne, bas je 260mm sredni 120mm visoki 25mm....

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kao vlasnik HK6500 (sad doduše vrlo modovanog) mogu da ti dam par praktičnih saveta:

- Izbegavaj kutije sa masnim i jakim basom, HK već ima masan bas, nikako ne valja da se to sabere. Znači nemoj ništa megalomanski, veće nego što ti prostor nalaže, pa da ti bruji po sobi. Naravno zavrtanje basa na Tone kontrolama pomaže, ali to nije audiofilski. :D 

- Ako ih upariš sa nekim agresivnijim JBL ili Bose, možeš da dobiješ žešće atraktivan zvuk, da totalno digne čoveka na cupkanje u ritmu. Ja sam se iznenadio kada sam čuo svoj HK6500 na nekim matorim Bose iz 70-ih (nažalost nisam zapamtio ime), baš onako rokerski drive.

- Ako ubuduće ikad rešiš da se igraš i osvežavaš svoje pojačalo, pusti kablove, kondenzatore i ostalo... pucaj pravo na buđavi fabrički potenciometar, tj. zameni ga za Blue Alps i dobićeš zvuk koji je brat bratu duplo bolji, da ne veruješ. Plati nekog da ti to uradi ako ne voliš da se igraš sam, vredeće svaku paru i 3x više. 

 

EDIT: Ja tek sada vidim da je post već mesec ipo star. Šta je bilo, jel si nabavio nešto u međuvremenu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...