Jump to content


Yamaha


Laki78

Recommended Posts

Čestitke!

Trebaće ti dosta vremena da isprobaš baš SVE, pošto je ovo uređaj kod kojeg je mnogo lakše nabrojati šta ne može nego šta može. Npr. nema Chromecast built-in, USB-B ulaz, pre-out, main in... i to bi otprilike bilo to. Sonično - stvar ukusa, potreba i ostatka sistema. Mislim da takav spoj funkcionalnosti i zvuka nigde ne može da se dobije po ceni koja se traži za RN602.

Link to comment
Share on other sites

Hvala...tacno je...svasta nesto ima.Trebace slobodnog vremena da se isproba sve.Ono osnovno je nakratko isprobano ( juce je tek stigla masina) pa nisam imao mnogo vremena.Zvuk je svakako bolji, siri i resolutniji nego sa mojim starim Marantzom...Ima PURE DIRECT sto mi je bitno i sve moguce opcije za radio stanice, FM i NET sto je meni bas bitno, starog sam kova, ne mogu bez radija...tu je prevagnuo risiver u odnosu na pojacalo ( kada je bilo razmisljanje o kupovini, kako i sta uzeti )...Za sad sve najbolej pa vidimo dalje sve ove igracke....

Link to comment
Share on other sites

Evo prvo sto treba da uradim je update firmware-a...Posto ga lijepo azuriraju, red ja da to uradim....

Zvucno je svakako odlicnan...kod mene je spojen na Klipsch-ove i sound je za ljubitelje otvorenog, sirokog i nadasve rezolutnog zvuka za preporuku...Razmisljao sam i o modelu 803 koji nesto jaci (nije mi bilo potrebno i ovaj mi je prejak sto se jacine tice ), ali malo drugacije koncepcije elektronike...ali bio mi je bas preskup...TAko da sma i sa ovim za sad prezadovoljan..Vidjecu sta donosi novi update i onda na probu svih igracaka.Trajace :)..Ima svasta...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hajde da pišem ovde, ako nije pravo mesto neka moderatori prebace.

Da li neko ima iskustva sa ovim novijim Yamaha pojačalima, A-S300/500, A-S301/501? Ili njihovim risiverima iz te generacije, R-S300/500?

Što se tiče modela, razlika između 500 (501) u odnosu na 300 (301) bi trebala biti u snazi samo. A razlika između generacija 500 i 501 (300 i 301) je što ovaj noviji ima digitalne ulaze koji meni i ne trebaju.

Na preporuku člana @AlexBgdsam kupio Yamahu A-520 i mogu da kažem da sam se prijatno iznenadio, uparena sa Wharfedale Evo-2 20 daje odličan zvuk. A koštala je 50-tak evra. 

Tako da mi je palo na pamet da probam nešto od ovih novijih modela, ima ih par na Kupujem prodajem, pojačala A-S300/301 se kreću oko 130~160 evra, A-S501 ima jedan ali on je već skuplji, 290 evra.

Međutim sve što ima trenutno na KP prodaju preprodavci, nije to problem nego oni ljudi žive od prodaje, neki imaju preko 100 oglasa, ne vredi njih da pitam za utiske.

E sad, na stranim forumima se mogu pročitati iskustva za integralna pojačala, i uglavom su pozitivna.

Što se tiče risivera, R-S300/500, neki tvrde da su lošije urađeni od pojačala, da su komponente lošije, lošiji zvuk. Dok neki tvrde da je to bukvalno isto samo što je pridodat tuner. Zanimljivo je da su risiveri bili jeftiniji i kao novi od pojačala, a i sad kao polovni. Tako su R-S300 na KP oko 120 evra.

Iskustva i saveti dobrodošli! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...