Jump to content


Nearfield zvucnici do 1000eur


harts

Recommended Posts

Pozdrav,

Kupio bih nearfield zvucnike za svakodnevno slusanje u kancelariji. Postavio bi ih na ili uz radni sto.

Zanima me da li su aktivni studijski monitori pogodni za svakodnevno slusanje? 
Najbitnije mi je da zvucnik ne umara i da je sto prijatniji za slusanje.

Konkretno sam juce poslusao Focal CMS 50 i kef q300 sa marantzom pm6006 i nisam siguran sta da mislim, svaka kombinacija ima svoje prednosti.

Mozda sam malko blizi kef kombinaciji, ali nisam siguran koliko su pogodni za nearfield slusanje.

Prostorija je 40 - 45m2, posle bih eventualno dodao sub ako mi zafali.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja koristim Tannoy-ove Reveal 5a  nearfield studijske monitore (aktivne) sa Tannoy TS8 sub-om. Ja sam prezadovoljan sa njima imam ih već 5-6 godina. Mislim da pored jako kvalitetnog zvuka, prvo što bih istakao je baš ta osobina da ne zamaraju. Imaš u Artist Systems-u (postoji prodavnica u Novom Sadu i u Beogradu) ove novije Tannoy-ove monitore od kojih ovaj najveći Reveal 802 ima bas membranu od 8"(200mm). Tako da sub, mislim da i ne treba. Ima aux ulaz, pa telefon ili bilo šta možes direktno da uključis, i eto ti gotov sistem. Ne znam tačnu cenu, ali čini mi se da su ispod 600€ za par. Na netu ih inače jako hvale!:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Fino izgledaju, skoknucu do mitrosa svakako da vidim sta imaju.

Nekako sam blizi hifi-u, radi smoothness-a i lakoce slusanja na duzi period, ali u svakom slucaju poslusacu jos par aktivnih studijskih.

 

Ono sto mi je kod njih bolje je to da su podeseni za nearfield slusanje. Naprimer onaj focal cms 50 koji sam slusao u playeru daje fantasticnu dubinu i stereo sliku na 50-100cm udaljenosti.

Link to comment
Share on other sites

Bio sam danas da poslusam na brzinu jer sam uleteo 15 minuta pre zatvaranja prodavnice Monitor Audio Bronze 2 i mogu vac reci da sam prezadovoljan sta sam cuo iz te kutije za tu svotu koliko kostaju. :)

Stao sam ispred njih na 50-ak cm i to je zvucalo bas primamljivo.

E sada problem je sto su bili prikljuceni na Yamahino pojacalo od 1700-1800eur i arcam-ov cd player. Otici cu definitivno ovih dana da poslusam to sa nekim normalnijim pojacalom i izvorom sa kog bih pustao muziku. Cak su mi i bili dosta dopadljiviji od Q300, e sada verovatno je uticala i muzika koju sam slusao + znatno skuplje pojacalo.

Uz kutije mi je inace nudjen Monitor Audio A100 pojacalo, nisam ga poslusao zato sto ga nemaju u prodavnici. Nisam jos nista o njemu istrazio, ali mi su mi oni digitalni nadovi primamljivi pa cu ih svakako poslusatu u toj kombinaciji. Sta imate da kazete o tome?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, sondek said:

Ne znam jel radiš u svojoj firmi ili za nekog,ali ako radiš za nekog šef bi ti bio odusevljen sa jednim Harbeth ls 3/5a.Nebi nikad kući išao,novi vid mobinga. :D

A može i Spendor LS 3/5, koliko sam čuo trenutno je zaove izuzetne mikromonitor na snazi ne mali novogodišnji popust...

Link to comment
Share on other sites

@sondek
Nemam gazdu, radim za sebe. 
Skupo greskom sam napisao zvucnici do 1000eur, misleci na aktivne koji su me u tom trenutku zanimali. Potrebno mi je kompletno resenje.

@zexx bass reflex im je pozadi, zvucnike bih drzao do zida.

@SUROKVL Rado, ali skupo, sa simom sam vec imao korektnu saradnju i volim da se drzim istih trgovaca, ali mu nisam jos dorastao. :)

Mozda bi trebalo da napomenem da zvucnik treba us vakom smislu sto manje da me opterecuje, ako uzmem neke kvalitetne monitore u cujem negde los snimak to ce da mi odvlaci paznju od posla koji radim, a poenta mi je da podignem produktivnost a ne da je narusavam.

Znaci prvenstveno trazim muzikalne zvucnike, na kojima ce i radio sa interneta da svira kako treba. :)
Naravno za source bi prvenstveno koristio lossless format, verovatno bih se pretplatio na TIDAL.

Inace sto se tice Bronze 2, sve sam mislima blizi njima u kombinaciji sa NAD d7050, to mi zavrsava sve sto mi treba. Cak i kada nisam tu i moj laptop nije prikljucen, kolege iz kancelarije mogu da puste muziku preko mreze, sto mi je isto ogroman plus.

Sto se tice postavljanja zvucnika, najverovatnije ce ici na stalke pored stola. Ali me jako zanima koliko bih izgubio na zvuku ako bi ih okacio na zid, znam da to nije preporucljivo da se radi i da se ovde niko ne slaze sa tim, ali u ovoj postavci koliko bi se osetilo na kvalitetu?
 

Muzika bi se retko kada slusala glasno. U tom slucaju zvucnici bi bili postavljeni malo iznad moje glave u recimo pravilnom trouglu 1m i to bi mi estetski i prakticno najvise odgovaralo.

Link to comment
Share on other sites

ako ćeš drzati zvučnike uza zid onda mozes od tih maleckih ls 3/5a i linnovu verziju(kan).to su close to wall zvucnici,kompresioni.Jeftiniji su od Harbetha 2-3 puta,pa se mozda uklopis u 1000.Imao sam oba tj. Harbeth imam i sad,Harbeth je dosta mirniji,ima kef visokotonac,dok je kod linn scanspeak ili hiquephon i dosta je otvoreniji i transparentniji

Nisam siguran da Tidal moze kod nas da se koristi.Spotify može uz neku "caku".

Link to comment
Share on other sites

17 minuta ranije, macan said:

Bolji i od Harb 3/5 i Spendora 3/5? Zezas?

Napisao sam da izgledaju bolje, nisam komentarisao zvuk, a u odnosu na ove Focale mnogi zvučnici izgledaju kao da su ih deca pravila na času OTO-a. :wink: Koliko znam, sve ove novije inkarnacije LS3/5 su značajno skuplje, čak i kad se uzmu u obzir polovni primerci, pa nisu baš ista klasa za poređenje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...