Jump to content


Prezentacija zvučnika Notax M


BokiTokiVoki

Recommended Posts

  • Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

11 minuta ranije, Sonichammer said:

Nije tacno.

Bar tri puta sam te molio da prekines saspravtj samnom.

Nastavljao si uvek svoju pricu i hteo da se zavrsi onako kako tebi odgovara,a ja se sa tom pricom nisam slozio jer ne verujem u nju.Ako hoces mozemo sada da prekinemo sa ovim.Ti tvrdis jedno a ja drugo i to je to.

Link to comment
Share on other sites

19 minuta ranije, djenka said:

Simo, iz aviona se vidi tvoja malicioznost. Nisi bio da čuješ kutije a svesrdno se trudiš da ih osporiš ne birajući sredstva. Jadno, šta drugo reći.

pogledaj moj post iznad, molim? O da....

Ne osporavam ja kutije. Osporavam nacin prodaje, nadzidavanje cene, cinjenicu da ovde vas petorica "brani" konstruktora jer on ne moze od "putera na glavi"... 

Zvucnike ne osporavam jer ih nisam cuo... ali ako se secas , Bokiju nije bilo tesko da opljuje gomilu uredjaja koje nije nikad cuo. Gde si tada bio da mu kazes da je maliciozan kao sto si meni danas rekao. Iskreno, ocekujem izvinjenje.

 

p.s.

Djnka, mnogo gledas crtane filmove u tom tvom bioskopu. Na zalost, ovde je danas na delu surova realnost. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagradno pitanje je zašto je okačen screen shot, a ne link?

Zato što je post bio zezanje (tema weljkov sistem), i sve je izvučeno iz konteksta. Dakle, Sonic (i tsuyoshi) su lažovi i manipulatori. Činjenica. Ako su to uopšte 2 čoveka. Sonicu se više ne mogu prebrojati ini nalozi. 

Taj post je bio uvod u moje razmišljanje o temi: "Mehanizmi procene realne audiofilske/zvučne vrednosti uređaja". 

Meh.jpg

P.S. Ovo prisilno uvođenje reality show-a u temu, od stane primitivnih individua mi nije baš zabavno. Da li bi administracija mogla to nekako da reguliše.

 

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, vdzele said:

BokiTokiVoki - Da li se mogu znati osnovni podaci o zvučniku: dimenzije, masa, koji su drajveri, impedansa,....?

dimenzije: 36 cm visina, 32 cm dubina i 21 cm širina, masa 15 kg, impedanca 8 Ohma, s tim što je na celom opsegu 8 Ohma i više, nigde ne pada. Zvučne jedinice većina proizvođača ne objavljuje. Ipak, opisano je u temi o gradnji zvučnika koja se nalazi u sobi Samogradnja.

Link to comment
Share on other sites

51 minuta ranije, beatgoeson said:

Za dobrim konjem se prašina diže...:D

Nikako da stignemo do podatka - koja je to cena "nadziđena"?

Ne treba doktorat iz matematike da se dođe do neke okvirne originalne cifre, pogledaj polovne kutije koje je Wwweljko razmatrao za eventualnu kupovinu, sve se kreću u rasponu od 500 do 800e max, nešto ne verujem da je ovaj Notax tada nuđen po 2-3 puta većoj ceni...

Link to comment
Share on other sites

18 minuta ranije, Zexx said:

sve se kreću u rasponu od 500 do 800e max, nešto ne verujem da je ovaj Notax tada nuđen po 2-3 puta većoj ceni...

 

Nije bitno šta ti veruješ, jasno je ponuđen zaista dobar zvučnik iz više klase. Takođe je očigledno da je "ponuda" urađena u svrhu proširivanja vidika i teme za razmišljanje.

Po kojoj ceni je tada nuđen ne znamo, jer i nije nuđen po nekoj ceni.

Link to comment
Share on other sites

Sa Bokijem se nisam baš preterano slagao u temama ovde na forumu, ali da se ne lažemo - proizvod, kakav god da je, onaj koji ga je napravio, a Boki to svakako jeste, ima pravo da ceni koliko god mu volja, pa čak i da menja cenu kako mu volja. I ne vidim ama baš nijedan razlog da mu bilo ko bilo šta kaže. Možemo da se složimo ili ne oko toga da li je cena realna ili ne, da li kutije zvuče dobro ili ne (koliko mogu da pročitam nije da ne zvuče), ali i to je diskutabilno, jer šta je to realna cena.

Ako bude bilo kupaca koji su spremni da plate njegovih ruku (i pameti) delo, onda vrede. Ako ne, šta da se radi, tako je kako je, verovatno će onda i cena da ide dole. Možda kutije kako bude vreme prolazilo budu i skuplje, to sada skoro niko ne može da tvrdi, pošto je u pitanju nulti proizvod sa kojim se ispipava puls tržišta kod nas. Možda ga ne bude, pa konstruktor zaboravi na Srbiju i krene diljem sveta da traži potencijalne kupce (sigurno neće biti prvi koji je to odlučio da uradi).

Mnogo je ovde još uvek pitanja otvoreno, šta će biti videćemo. Boki je trenutno na raskrnici da od DIY postane brand name, a da li će to stvarno i uspeti zavisi od niza varijabli, nije uvek cena odlučujući faktor, ovo je jednačina sa malo više nepoznatih. 

I ono što posebno nije fer je što niko ne računa pamet, ovde su samo zvučnici ono što nije delo konstruktora, što je sasvim okay, i veće firme uzimaju drajvere od proizvođača i prave svoje kutije. Nije proizvod samo skup onoga iz čega je proistekao, već ima obično veću vrednost. 

Kao što sam napisao, sretno Boki, važan je prvi korak, za koji si ti očigledno smogao snage i napravio ga, a sad plivaj, pa kako bude.

 

edit: I da prokomentarišem komentar vezan za firmu, pdv, zaposlene,... I najveći su kretali od nule...

Link to comment
Share on other sites

38 minuta ranije, BokiTokiVoki said:

Zvučne jedinice većina proizvođača ne objavljuje.

Pa ne objavljuju kad su custom driver-i u pitanju.

Za Jamo Concert 8/11/D830/D870 se zna tacno koji su driver-i u pitanju i to im je odlicna reklama - 600-700 evra driver-a u kutijama od 1500-2000 evra.

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, BokiTokiVoki said:

dimenzije: 36 cm visina, 32 cm dubina i 21 cm širina, masa 15 kg, impedanca 8 Ohma, s tim što je na celom opsegu 8 Ohma i više, nigde ne pada. Zvučne jedinice većina proizvođača ne objavljuje. Ipak, opisano je u temi o gradnji zvučnika koja se nalazi u sobi Samogradnja.

 BTV se smatra proizvodjacem i ima svoje tajne po pitanju drivera,ali  on zna sve tudje tajne,koje jedinice koristi x brand posto su i posto je gotova kutija,o tomme opsirno pise kao o prevari proizvodjaca (u smislu koliko zaradjuju).I sta je sad mislio da ce da se desi,sta sejes to i zanjes,tako kaze nas narod.

I nije dobro na svakom koraku,svojim stavom,ponasanjem stvarati neprijatelje,kad tad dodje na naplatu i bumerang te zvekne u potiljak i sto dobronamernih Scepana i drugara te nece spasiti.Skolu zvucnika mozda zna jos samo ovu zivotnu da nauci i bice nesto od njega.

p.s.i nije fora sto ste poceli bez mene :crno-na-belo

Link to comment
Share on other sites

Ok, evo i linka uz sliku

Dakle, kolega Weljko trazi kutije, navodi potencijalne kandidate i pise:

U uzem izboru su ( aktuelni na oglasima )

  • ProAc studio 110 (BiH) ; studio 115 (CRO)
  • Dynaudio A62 ; A122 (SRB)
  • Opera Prima MK1 (BiH)

Normalno sve sugestije dobrodosle

 

Bokiju ne treba mnogo da da sugestiju - videti sliku

 

Jasno je da zvucnici koje Weljko trazi a da su polovni kostaju oko 700e za par... Koliko treba da kostaju druge sugestije? 1000 eura? 1500 eura? 1700 eura? Ili oko 700eura?IMG_20161212_142304.JPG.568de17343482b8e8bbeb94eba4301fa.JPG

Link to comment
Share on other sites

Bio sam, slusao zvucnike u onom nesretnom mermerno-staklenom kaficu, i svidelo mi se sto sam cuo, u obicnoj netretiranoj sobi su sigurno jos bolji, mada svakako to treba proveriti. Ono sto sam cuo - zvucnici su odlicni.

Sa druge strane, 1.7K evra je po mom misljenju izuzetno mnogo. Za 500-600e se kupuju bolji zvucnici, polovni i stari 20-30 godina, sredjeni i osvezeni, ne na svakom koraku ali svedok sam da ima (komplet sredjeni AR-91prodati za oko 500e, sviraju bozanstveno). Neko hoce novo, meni to nije imperativ i ne vredi mi mnogo novca ta cinjenica.
Brend vec vredi, jer ces sutra izvuci vise novca, a da se ne lazemo - svi mi idemo ka boljem, neko brze neko sporije.

Btw, nisam uopste neki rob brenda i ne padam na to, sa sajma skoro nista ne bih nosio kuci ni besplatno.

Bokijeve kutije su odlicne, koliko vrede - odredice trziste. Sa moje strane svaka mu cast za ono sto je napravio, a da li ce biznis uspeti - pada samo na njegova pleca.

Svima predlazem da ih cuju, siguran sam niko nece imati bog zna kakve zamerke osim cene.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ako sam u pravu u zvucnicima bi trebalo da budu ovi visokotonci MDT-33,nadjoh ih na ovom sajtu cena 220 funti i jos kad se na to doda postarina i carina onda to ispadne lepa cifra.U nemackoj sam cuo da su oko 300 evra,ali provericu da li je tako.Treba jos naci cenu za midbas.Kabineti po 15 kg,izrada,skretnice,konektori,ulozen trud...

http://www.hificollective.co.uk/components/morel-mdt-33-dome-tweeter.html

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, BokiTokiVoki said:

.Dakle, Sonic (i tsuyoshi) su lažovi i manipulatori. Činjenica. Ako su to uopšte 2 čoveka. Sonicu se više ne mogu prebrojati ini nalozi.

@infidel

meni warning jer kazem drugom clanu da advokaturu ostavi advokatima(?).

Sta sleduje za uvredu tipa "lazov" i "manipulator" a sta za laznu i neosnovanu optuzbu o duplim nalozima? Ban (?) ili kao po obicaju, nista?

Link to comment
Share on other sites

28 minuta ranije, Delija said:

Pa ne objavljuju kad su custom driver-i u pitanju.

Za Jamo Concert 8/11/D830/D870 se zna tacno koji su driver-i u pitanju i to im je odlicna reklama - 600-700 evra driver-a u kutijama od 1500-2000 evra.

Ako se dobro secam ti si imao jedne od tih Jamo,imao je i Vukashin.Inace Jamo Concert 8 su kostale 4000 dm,a Concert 11 su bile 6000 dm.Mislim da je ukupna vrednost drajvera u Bokijevim Notax M zvucnicima takodje oko 650-700 evra.

Link to comment
Share on other sites

On 12/3/2016 at 19:05, zflazar said:

szuper,

Boki, koji će setup biti pre zvučnika?

On 12/3/2016 at 21:38, patason said:

Boki sta ce biti ostatak sistema da vidim da li je meni zanimljivo?

 

On 12/3/2016 at 22:32, Do-re-mi said:

Jel se zna sada koji ce sistem biti u pitanju na prezentaciji zvucnika?

Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока
 

 

On 12/10/2016 at 18:06, SUROKVL said:

I da li se konačno zna šta će činiti ostatak sistema?

 

On 12/10/2016 at 20:25, Sonichammer said:

Mislim da o tome treba da se izjasni konstruktor tj organizator.

Ti ili neki slicni su se duuuugo prodavali... 

Mene zanima cena a takodje me zanima i ostatak sistema.

Zasto je toliko veliki problem da se to napise? 

čestitke unapred,

Z

 

itd... Boki, meni licno smeta tvoj selektivni odnos prema pitanjima mnogih clanova vezano za zvucnike i setup koji je totalno ignorisan, zapravo ocekivanje konstruktora pozitivnog feddback-a od strane slusaoca i eventualno buducih korisnika samo po sebi, a da se ne ispostuje svacijie interesovanje, onih koji su bili spreceni da dodju ili nisu zeleli posle ignorisanja izlagaca. Trebalo je da se ulozi malo napora u prikazu i priblizavanju ponudjenog proizvoda, ocekivanja bez toga  je vise nego nerealno.

Pored svega, ima zadovoljnih kolega koji ce potvrditi kvalitet proizvoda ali ostaje zal i los poslovni odnos zbog kojeg je izostalo svedocenje veceg broja onih koji su slusali NotaxM, pa bi se ova tema uvela u drugacije tokove.

Srecu sam vec pozeleo koje ce svakako trebati.

Interesuje me da cujem sumiranje, s'obzirom da nisam cuo tvoje zvucnike a zeleo sam, kada bude poredjenje KSN-a i NotaxM-a da prenesete u nekoj od tema.

Pozdrav.

 

Link to comment
Share on other sites

Izvini, ab. Nije ignorisanje tematike i pitanja o ostatku sistema, već sam hteo 1. o tome nakon prezentacije; 2. nisam stigao, evo kačim.


Nisam hteo o tome pre prezentacije, jer svako ima svoje viđenje. Razvila bi se široka polemika. Nekada takve polemike postanu žučne, pa i krenu u pogrešnom pravcu. Hteo sam da stavim fokus na zvučnike.

Po "klasi" uređaja, prvenstveno cenovnoj, 3 su varijante u odnosu na zvučnike srednje cenovne kategorije:
1. jeftinije pojačalo i izvor. Prezenteri žele da pokažu kako zvučnik dobro svira i sa jeftinijim uređajima
Skoro ni jedna takva prezentacija nije uspela kvalitativno.
2. pojačalo i izvor slične klase kao i zvučnici. Tu se mora voditi računa o uparivanju. Dobra sinergija može doneti odličan zvuk. Neke prezentacije uspeju, a ne neke i ne baš. Sve zavisi od toga kako je izgrađen sistem.
3. pojačalo i izvor znatno više cene i klase nego zvučnici. Dosta prezentacija sa ovakvom postavkom bude vrlo uspešno.

Varijanta 1. mene lično ne interesuje. Previše kompromisa kod pojačala i izvora, mala šansa na uspeh.
Varijanta 3. je po meni nepravedna prema korisnicima, jer je to situacija koja ne postoji u praksi. Niko ne kupuje pojačalo od 20k€, izvor od 14k€ i zvučnike koji su 5% tog iznosa.

Meni je i tehnički, i zvučno, i praktično najlogičnija Varijanta 2. Zato sam i odabrao takav pristup. Imam priličan broj prijatelja audiofila koji su mogli da pomognu sa vrlo skupim pojačalom i izvorom. Mogao sam da složim nešto tipa dCS DAC i snagaš, ili McIntosh, ili možda i BFA.

Dobru pozitivnu ulogu osim sinergije i dobrog uklapanja, igra i usviranost sistema. 
Moji uređaji: Preamp Threshold NS10, snagaš MPA + mod, i Nakamichi CDP-2A zadovoljavaju sve navedene kriterijume: odgovarajuća klasa (cenovna i kvalitativna), usviranost, sinergiju (zvučnici su i tjunirani na ovom sistemu). 
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...