Jump to content


B&W 602 S3 ???


marko329

Recommended Posts

Ja imam 602 S2 u jednom sistemu i nisam nikada primetio nedostatak basa. Naprotiv, Bowers bas je uvek malo "masniji". Jamo E825 ima deklarisani opseg od 45Hz a 602 od 54Hz, mada ne verujem da Jamo može da svira toliko duboko iz svoje zapremine. Još jedna razlika je što Bowers ima bas refleks napred, pa ne bije u zadnji zid kao Jamo. Ako si pravilno pozicionirao zvučnike (prednja površina na min. 50cm od zadnjeg zida i isto toliko bočna udaljenost) onda bih na tvom mestu više verovao Bowersu.

Šta ti zapravo nedostaje? Dubina, prisutnost ili udarac basa?

Link to comment
Share on other sites

Tu su visoki u najmanju ruku problematični, da budem blag u opisu. Kakvi su tek na Jamo-u mogu da zamislim. I bas je u tom rangu, možda neku nijansu manje loš. Jedino što koliko toliko pliva je mid, mada je i on daleko od toga kako treba da bude. Opet, kao celina može da se sluša. Poradi na pozicioniranju kako bi ugodio bas koliko možeš. Ovo ti pišem da ne bi grešku tražio na drugoj strani i uzalud trošio vreme i novac.

Link to comment
Share on other sites

U seriji 602 najproblematicniji je bio prvi model 602 S1 po svim pitanjima (boomy bass, ostri i nervozni visoki itd) dok se sa svakim novijim modelom situacija primetno popravila. Ovo sto je napisao prophet mislim da bi najvise moglo da se pripise prvoj verziji zvucnika mada ne i poslednjoj koja opet takodje nije savrsena.

Kao sto kaze Willi, bass na B&W je masniji dok Jamo daje suv, odsecan bass. Moguce da je pokretac teme na to navikao. Takodje cini mi se da Jamo ima malo jaci midbass pa do stvara utisak jaceg bassa.

Link to comment
Share on other sites

On 11.11.2016. at 13:47, marko329 said:

pozdrav svima....uzeo sam navedene zvucnike i cini mi se da im nedostaje  malo onog udarnog  basa u odnosu na moje predhodne jamo e 825, da li to normalno sa ovim zvucnicima,,,,pojaclo je marantz pm 17.....ako je ko slusao ove zvucnike neka iznese svoje misljenje,,,,,hvalaaaa...

imao sam taj zvucnik i mislim da previse ocekuhes od te klase zvucnika.

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, marko329 said:

hvala puno na odgovorima, ipak nisam mogao da s enaviknem na bw zvuk, prodao sam kutije i vratio se na dali zenzor 3 koje sam imao prije jama......za mene dali zenzor 3 svira bolje od ovh bw kutija......

to je najvažnije. uživaj...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...