Jump to content


DLNA - PC - TV


zbrujic

Recommended Posts

Biće u ovom mom pitanju mnogo pogrešnih termina, izvinjavam se unapred, potpuni sam duduk... 

Imam, sad ne mlad, Samsung TV (UE46ES5500, negde pročitah) koji je žično, preko sviča, povezan na ruter. Provere u podešavanjima pokazuju da korektno "uzima" lokalnu IP adresu, ima pristup internetu, konektuje se na moje naloge...  

Između ostalog koristio sam TV i da bih gledao video sadržaje s hard diska mog PC-ja. Na PC-ju mi je "rezidentno" trčao Samsung Link, startovao se zajedno s Windows-om, logovao Samsung accountom negde (liči kao da je neki Samsung cloud)... U njegovim podešavanjima sam izabrao foldere koji će biti vidljivi ostatku lokalne mreže...

Startovan Samsung Link na PC-ju, listi source-ova na TVu (onoj gde biram ulaz HDMI1/2, Antena...) dodavao je još jedan - "AllShare" (tako se zvala aplikacija/servis koju je Samsung Link nasledio).
Izborom ovog source-a na TVu, mogao sam daljinskim upravljačem od TV-ja da browsujem deljene foldere, te da koristim komande za manipulaciju (play/stop/ff...). Radilo je to vrlo brzo i bez ikakvih "štucanja" ili problema s titlovima. 

Međutim, Samsung je, zbog neke promene politike, od 1. novembra ugasio Samsung Link, jednostavno ga nema. Moja rezidentna aplikacija nema više gde da se loguje. Samim tim, nema ni odgovarajućeg source-a na TV-u. 

Pročitao sam da bi PC aplikacija Smart View mogla biti zamena i instalirao je i odredio foldere s video sadržajem. Uredno je aplikacija prepoznala TV, ponovo dodala onaj "AllShare" source na TV-u, ali izbor ovog source-a vodi poruci "request cannot be completed". Ne mogu da pristupim listi fajlova. 

Interesantno, imam mogućnost da, na PC-ju, startujem film, kada se on prikazuje na TV-u, čak mogu tada daljinskim upravljačem da ga premotavam ili pauziram, ali ako ga jednom prekinem, ponovo ga mogu pustiti tek klikom na PC-ju. Ovo držim za prilično nekomforno. 

 

Kako vi rešavate ovaj problem? Koje aplikacije koristite? 

(Probao sam Windows media player - media streaming,  i radilo je, ali nisam uspeo da dobijem i titlove.)

Unapred hvala. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Problem sa svim tim programima je sto koriste pc kao media player pri cemu se gubi na kvalitetu zvuka jer dobijas stereo umesto 5.1,bar ja nisam uspeo,mozda neko zna kako.Druga mana je beskrajna igranka oko prevoda jer media playeri nemaju opciju da puste prevod,i na kraju naravno neprestano skakanje do pc-a da bi se nesto kliknulo misem.

Nedavno sam kupio televizor lg 49uh 603v koji je u sebi imao instaliran program smart share i radio je isto sto i tvoj samsung,koristio je pc samo kao skladiste i nije se gubilo nista na kvalitetu ni slike ni zvuka.Medjutim,deca ko deca,izbrisase program i sad ne mogu ponovo da ga instaliram.Na lg sajtu sa aplikacijama ga nema jer dolazi kao predinstalirana aplikacija i uopste mi nije jasno kako sam uspeo da je obrisem,pa ako neko zna kako ponovo da vratim smart share aplikaciju u tv,svaka pomoc je dobrodosla.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, bratsaja said:

Druga mana je beskrajna igranka oko prevoda jer media playeri nemaju opciju da puste prevod,i na kraju naravno neprestano skakanje do pc-a da bi se nesto kliknulo misem.

Nema ovih problema s Serviio-om. 

Prevodi, bar na mom Samsungu, rade "iz prve" (navikao sam da fajl s prevodom imenujem isto kao i fajl filma; u istom su folderu), čak s našim slovima. Kod višejezičnih filmova mogu da biram audio kanal, a kad imaju i titlove unutar mkv fajla, na primer, mogu da biram jezik titla. 
A, nema ni potrebe za bilo kakvim intervencijama na PC-ju. Filmove browse-ujem (i puštam, pauziram, premotavam...) daljinskim od TV-a. Nisam primetio ni da je kvalitet slike okrnjen. 

Za 5.1 ne znam... koristim TV zvučnike. 

Jako sam zadovoljan Serviio-om. Čak sam ostao na besplatnoj verziji. 

Link to comment
Share on other sites

PC nije vezan na TV hdmi kablom. Kodi se vrti na PCu, nadje film , nadje titl,....

I sad hoću da WiFi-jem castujem na TV. Ne radi.:angry:

Ako je film snimljen na disku castovanje radi bez problema.

Mislim nije meni teško da  downloadujem film pa pustim (Onda i USB fleška završava posao.) ali lakše bi bilo castovanje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...