Jump to content


Hi-Files Show 2016


Ljuba

Recommended Posts

Ovaj prezenter je bas rekao da on daje nesto muzici i kad neradi.Nije bas skroz bio jasan.mistican neki tip.Krene nesto da objasnjava i onda stop,pa ti zamisljaj.Al to je "nesto super".Pravi diler.Ja bi bas voleo sve to cuti i bez woofera,onih cuda u ćoskovima.Pomenuo je da je wilson najbrzi,magneti najjaci.Ok,u pravu je jest bio najbolji zvuk na sajmu,i jeste brz.Ustvari i nebitno je kako je postigao tako dobar zvuk.Vokali su brutalni i lep mu je onaj blues iz Senegala,trazite to sutra

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pozdrav svima.Odlican HiFiles show.Jedan od najboljih do sad.Zaista vredi doci,ima sta da se vidi i cuje.Toliko dobrih uredjaja na jednom mestu.Uzivao sam danas na show-u,bilo je pravo zadovoljstvo biti tu.Imali smo tu cast da na Show dodje i Predsednik nama bratske Makedonije.Veoma ozbiljan Audiofil i poznavalac i pritom jako fin i kulturan covek.Od ljudi sa foruma bili su: Ljuba,Willie Studer,Infidel,Sondek,Beast,Surokvl,Patason,ZoranZu,Pecass,Scorpio,BokiTokiVoki,Gidjga,Suca77,Alexandar,Rocko,Doktor,Hifi User,Babylon011,Sonichammer,Ranko,DJ.Nik,Wwweljko,Ivcha1976,Zexx,First,Peka 68,Kale,...ako sam nekoga zaboravio da pomenem izvinjavam se,napisacu cim se setim..Poziv svima da dodju u nedelju na HiFiles Show,sigurno necete pogresiti.

Evo i slika.Jedan od nekoliko sistema koji je predstavio 4 Audio bio je Technics sistem,tu je i najlegendarniji gramofon svih vremena u novoj verziji Technics SL 1200G.

Hifi Show 2016 191.JPG

Hifi Show 2016 180.JPG

Hifi Show 2016 181.JPG

Hifi Show 2016 185.JPG

Hifi Show 2016 182.JPG

Hifi Show 2016 187.JPG

Hifi Show 2016 190.JPG

Hifi Show 2016 175.JPG

Hifi Show 2016 176.JPG

Hifi Show 2016 172.JPG

Hifi Show 2016 188.JPG

Hifi Show 2016 189.JPG

Hifi Show 2016 184.JPG

Link to comment
Share on other sites

:lol: zanimljivo...

Naravno da je to moj potpuno subjektivan utisak i naravno da ke vezan za iskustvo.

 

Međutim, bolje je bolje ma koliko se podvodilo pod različito. Nisam bio jedini koji je osjetio olakšanje nakon isključenja suba.

Edit: nadovezah se na Aleksandrov post.

Link to comment
Share on other sites

Sondek, prezenteri iz inteka su vrhunski mangupi u pozitivnom smislu. Vrlo upućeni i sa priličnim iskustvom. Ograničava ih jedino srpski i traženje pogodnog izraza u datom momentu. Možda ih je stigao i umor pred kraj. 

 

Priča o sabu je sledeća: 

Rel daje prve dvije oktave koje su fundament za više harmonike koji se prenose kroz čitav spektar i bez dobre podloge u basu zaista se ostaje uskraćen i to se jasno čuje. Međutim, u ovom slučaju, preovladava karakter suba u odnosu na ostatak elektronike. Daleko od toga da je to loše, samo naglašavam koliki je utisak i zašto je ta elektronika ostavila takav  utisak na mene. Neutralnost i transparentnost za sasvim prihvatljive novce. 

To se najbolje čulo kada su se sasvim slučajno stvari poklopile pa smo čuli različite načine na koje su snimljeni bubnjevi, a prezenteri su se fenomenalno snašli i nastavili dalje priču tako opušteno i spontano kao što je i sistem svirao.

Link to comment
Share on other sites

Hajde da doprinesem neslaganju.

Godinama ne posećujem sajam jer mi se ne sluša muljanje, kreštanje i nesnosna muzika. Ponuda je ove godine, kako ostali kažu, a i ja sam tog utiska, veća, ali kao da je vreme stalo. Ni u jednoj sobi zvuk nije bio iznad umereno nepodnošljivog.

Zvuk MBL sistema jedini je imao nešto boje i ništa drugo. U ATC više verujem nego što bih mogao da poverujem na osnovu onoga što sam čuo. I to je to. Iz Harbeta sam čuo bas, a ostalo je valjda bilo zabranjeno.

Neki nastavljaju po starom, a oni koji su pokušali nešto više, nisu uspeli. Male sobe na spratu su neupotrebljive. Organizator bi mogao da porazmisli o tome.

Drago mi je što je Acouistic Invader imao dobru posetu. Rekao bih da je postavljeni setap imao premijeru na sajmu. Vrlo riskantno, ako je tako. Ne bi me čudilo i da je bilo neusviranih kablova. U svakom slučaju, upoznao sam se sa konstruktorom i naći ćemo se u normalnim uslovima. Za ovakve nastupe potrebno je iskustvo i ovogodišnje će biti korisno.

Ukratko, imalo je šta da se vidi, ne i šta da se čuje. Stara pesma.

Link to comment
Share on other sites

"Iz Harbeta sam čuo bas, a ostalo je valjda bilo zabranjeno".

Ahhhhaaaahhhhaaaa

Gosn Turbo predlazem sa proverite da vam nisu usi bile povezane u kontrafazi.

Ili glava nije na dobroj polici...

Jedan od zabavnijih postova, mislim da jos od "dampirajuce prazine" nismo imali zanimljiviji...

Sto bi klinci rekli presmesno...

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

U pravu si, uši su mi bile 5% zapušene. Srećom.

Zvuk je na sajmovima generalno loš. Tu i tamo se posreći normalan prostor, samo nema pomoći kad neko neće da nauči. Rekoh, neki su pokušali, ali možda će sledeći put biti bolje. To sam pomislio i pre deset godina.

Inače, Harbete volim. Moguće je da sam naleteo na tri stvari za redom koje su me dovele u zabludu.

Link to comment
Share on other sites

Harbeth jeste radio prilično loše.Slusao sam ga uz vrlo skup Accuphase sistem jednom od proslih prilika i ova Rega im definitivno nije dorasla,niti im je logičan match.Mozda da nije bilo numere koju imam i u kućnoj varijanti,pa da se zeznem.U pravu je Turbo i viskoki i srednji totalni podbačaj.I Rega i Harbeth u razvojenim situacijama su bolji,mozda bi neki nizi model Harbetha bolje legao.Nije prvi put da se za sajamsku priliku stavi takva postavka.Ideja je verovatno pokazivanje Reginih misića :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Odlican sajam za trziste kakvo jesmo. Tek kod par izlagaca zvuk kakav se ovekuje shodno ceni i klasi sistema kojoj pripada. Akustika je definitivno problematicna za sve izlagace pogotovo za one na spratu gde su sobe em male, em instant deljene gips-kartonskim plocama i efekat mesanja zvukova je neizbezan. Uz pojedine pricljive promotere ali i posetioce, pazljivo slusanje je bilo bas otezano.

Niko ne spomenu ali za mene licno najbolji bejase zvuk sa vinyl-a na Jbl synthesis sa Mark Levinson integralcem a najvece razocarenje podnostojeci Manger u kombinaciji sa MBL/Lindemann. 

Zbog guzve u komsijskoj avliji, uzas za parkiranje ove godine.

 

Link to comment
Share on other sites

Malo mojih utisaka, ATC mi je ostavio utisak bas dobrog zvucnika, mada mi se nije svidelo prisustvo subwoofera. I skroz fina prezentacija domacina u toj sobi.

Harbeth me je najvise zanimao, i sta znam, ok je ali nista posebno, meni vise odgovara spendor i ostao mi je u boljem secanju od harbeth-a. U svakom slucaju, njihova reklama da radial zvucnici su jedini pravi, da svi ostali zvuce kao da imaju krpu preko zvucnika, jednostavno je samo to, reklama. Izbor muzike je kao i svaki put, blago receno uspavljujuci.

Dobri su mi i JBL ali to je vec preskupo i preveliko za mene pa mi nije previse zanimljivo.

Sve u svemu, lep sajam ove godine.

Link to comment
Share on other sites

Kao i kod prethodnika,za mene najbolji zvuk ATC. Dobar je bio Mcintosh,JBL.

Čitajući starije postove i komentare o Acustic Invaderu,izgleda da sam očekivao mnogo više.Nije mi baš legao,nešto je tu nedostajalo.Možda je i do same prostorije.Kod Herbeth-a je preovladavao samo bas,ostalo slabo.

Razočarenje Manger i Sonus Faber. i MBL je daleko lošije svirao nego prošle godine.

Moram priznati da sam mnogo više očekivao od Dynaudia i da novi model nije ispunio moja očekivanja.

Ipak, na kraju sajam zaslužuje dobru ocenu.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam napredovao u odnosu na sajam iz 2014. kada nisam usao u nijednu sobu vec proveo dva sata u hodniku pricajuci. Juce sam protrcao po prvom spratu i zakljucak je sledeci: Harbeth los nerealan, 4audio sa Sonusima netretirana soba toliko da bas nije mogao da se zaustavi od rezonovanja u prostoriji. kad jednom lupi kao da autobus prolazi pored, deset sekundi ne prestaje tutnjava. Dynaudio ocajan, nikad do sad losija prezentacija, Manger zvrcali u nekim trenucima, MBL zvuk za siroke narodne mase sa dubokim novcanikom. Zvuka svud po sobi sa uvecanim hologramskim efektom ali ni blizu pravog realnog hifi-ja. Podnosljiv i prihvatljiv za vecinu, kao B&O i Revox.

Drugi sprat sam bio samo kod Acoustic Invadera. poznajem uredjaje i znam da scanovi zahtevaju monstruma od ampa. First Watt Pass ne moze da se izbori sa njima. Ostale sobe nisam obisao vec presedeo na ulazu u druzenju sa ostalima.

Napredak u odnosu na prethodne sajmove je sto nije muzika bila toliko pojacana da iz zvucnika izlazi distorzija vec se normalno slusalo. u jednom momentu, kad sam bio, se culo kod Acoustic Invadera da je A klasa ampa prelazila u A-B ali je pazljivi Deki Patason to primetio i smanjio volume na potreban za normalan rad.

I odmah jedna cinjenica i objasnjenje na prethodno. Kada gledate testove pojacala u raznim casopisima, iako imate pojacala od istog prizvodjaca iste seme ali razlicite snage najbolje zvuci ono najjace kada se testira pri istoj snazi. To je zato sto za vecu snagu treba i veci napon napajanja pa kada se zahtevaju pikovi u signalu pojacalo male snage to odsece i cuje se kao distorzija i ocena pojacala pada. Skoro svi proizvodjaci da bi izvukli maksimum iz pojacala obicno napajanje pobude prave 5-10v vece nego napajanje izlaznih tranzistora. Zaboravljaju da pri velikim snagama izlazni tranzistor ulazi u saturaciju i da pri tom zahteva veliku struju baze. Posto drajverski deo to ne moze da isporuci dolazi do velikih izoblicenja. Revox je ovo resio drukcije tako sto je napajanje izlaznih tranzistrora napravio mnogo vece nego drajverskog dela pa i na maksimalnoj snazi izoblicenja ostaju kao i pri maloj. Nedostatak ovakvog resenja je mnogo disipacije na izlaznim tranzistorima i grejanje ampa.

Link to comment
Share on other sites

Najveći potencijal ima MBL, stime da treba dorada jer kad se pusti rock zvuk raspad sistema. To jest, zasladili su sistem za primiće.

Najgori utisak - zvuk / cena koštanja - Mekintoš

Nigde nisam čuo dobru definiciju basa. U većini slučajeva su zvučnici nisko postavljeni (za moj ukus). Mnogo zagušljivo. Prezenteri smaraju sa celim pesmama. Namerno puštaju šansone da se nebi čuli svi nedostaci sistema.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...