Jump to content


High End Swiss 2016


Golum

Recommended Posts

Pozdrav drustvo;

Zapucah rano jutros za Cirih gde se tradicionalno jednom godisnje u organizaciji iste ekipe koja organizuje High End sajam u Minhenu odrzava Svajcarska/umanjena verzija sajma za zaludjenike i ljubitelje naseg sporta. Sajam je istog formata kao i u Beogradu u Ljubinoj organizaciji (hotel) i moram reci da Ljubina verzija po samoj organizaciji ne zaostaje ni malo za ovom. U to ime Ljubo svaka cast. Broj izlagaca i soba je ovde drasticno veci (u razloge necu ulaziti) a sama organizacija izlagaca i nacin prezentovanja se ne razlikuju mnogo od onoga sto se vidja u Bg-u. Mozda postoji razlika u tome sto skoro svaki izlagac pokusava akusticki da tretira svoju sobu ne bi li izvukao maksimum iz sistema. Kolicina posetilaca je takodje prilicno impresivna mada se zbog broja soba to nekako ne oseca (uvek se nadje mesto za sedenje i lepo slusanje). 

Od brendova mogli su se videti/cuti: Soulution, Magico, Vandersteen, Brinkmann, Audio Note, Dynaudio, Manger, Canton, Quadral, Spendor, MBL, M&B, Avantgarde, Audio Research, Focal, B&W, Dali, PMC, etc. Prijatno me je iznenadio broj aktivnih zvucnika dok je ostala ponuda bila vise manje standardna.

Od uredjaja/sistema koji su na mene ostavili mnogo mnogo dobar utisak bih izdvojio:

 Merging Nadac+Philharmonia aktivne zvucnike - fantastican combo - vracao se par puta da se uverim da se nisam zahebao u prethodnom slusanju ali nisam - svaki put bivalo sve bolje :-o Soulution 711 snagas i neki njihov novi DAC iz serije 7 sa Magico Q1 svira prosto brutalno mada mislim da je i cena adekvatna. Accuphase E600 i BW 800 D3 takodje odlicno mada mi se isti amp sa nekim Utopijama nije svidelo. Audio Note setup milozvucan i mojim usima izuzetno godilo kao i Avantgarde zvucnici terani sa njihovim snagasem i AVM plejerima - ogroman zvuk. Prijatno su me iznenadili Cantoni iz Ref serije na koje su nakacili neki Pioneer noviji amp i DVD plejer. To je sviralo za te pare izuzetno. Mogao bih jos da izdvojim Credo zvunike sa PrimaLuna amplifikacijom. Audio Research u kombinaciji sa Dali zvucnicima vrlo dobro ali za to znam da moze i bolje :D. MBL setup OK ali me nije razdusevio...ah da Vandersteen sa Brinkmann elektronikom sjajno po svim parametrima. Bryston 4B sa novim PMC Twenty6 na prvu loptu lepo svira ali posle malo duzeg slusanja meni licno izuzetno svetlo i prenaporno. Dynaudio je predstavio novu Contour seriju i imao sam prilike da cujem najmanji mislim da je oznaka 20 na Burmesteru i to lepo svira ali nisam se nesto razdusevio. 

Moram da spomenem i nas Auris audio koji na zalost nije imao zasebnu sobu (a imali su sta da pokazu) vec je bio u nekom open space-u, no i tamo je to sviralo sa nekim njihovim maleckim zvucnicima (dimenzijama) velikim zvukom. Primetio sam da su se svicarci sa nevericom pogledavali :D.

Ukratko lepo proveden dan sa krajnjim efektom da sam presrecan sa onim sto mi svira u sobi pa nisam imao neki bedak u stomaku kada sam pustio mjuzu kod kuce.

Ide sada i malo slika da docara desavanje....

Pozz

IMG_4268.JPG

IMG_4273.JPG

IMG_4275.JPG

IMG_4276.JPG

IMG_4277.JPG

IMG_4278.JPG

IMG_4279.JPG

IMG_4280.JPG

IMG_4281.JPG

IMG_4283.JPG

IMG_4287.JPG

IMG_4288.JPG

Link to comment
Share on other sites

35 minuta ranije, VU metar said:

Šta kaže Technics?

Hm...Technics zaista uzivo izgleda impresivno - kako po pitanju izrade tako i po gabaritima - snagas i strimer podjednako. Slusao sam na onim manjim zvucnicima i to nije zvucalo uopste lose. O nekim detaljima bas i ne mogu jer se nisam udubljivao preterano..nisam se raspitivao ni za okvirnu cenu.

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, gidjga said:

Konferencijski sto kao audiofilska polica...nisam to još vidjao :wink:

 

Ali zato kada sednes/stanes pored tog konferencijskog stola shvatis da te baje zabole za policu i podloske i ostale zajebancije - padanje na dupe bilo direktno sa nogu ili sa stolice svejedno je :listen

Link to comment
Share on other sites

47 minuta ranije, golum said:

Ali zato kada sednes/stanes pored tog konferencijskog stola shvatis da te baje zabole za policu i podloske i ostale zajebancije - padanje na dupe bilo direktno sa nogu ili sa stolice svejedno je :listen

Verujem...ja sam samo rekao da to nisam vidjao...;-)

Link to comment
Share on other sites

Hvala i od mene, za trud prvenstveno. Lepo je sto mislis na nas i sto ovo podelio sa nama. Nadam se da ce ovakvih stvari biti vise. Uz poziv Gidjgi da ucestvuje na sajmu vraca se vedrina na forumu.

Budi slobodan da preneses svoje impresije. Meni su se vizuelno dopali oni zvucnici pored konferencijskog stola.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

6 minuta ranije, Ljuba said:

Hvala na izveštaju i hvala na lepim rečima... Nadam se da si u BG ovog vikenda :beer

Ljubo na moju veliku zalost nisam ali ce mog Juniora dovesti deka da polako udje u HiFi vode (sam izrazio zelju) pa cu tako imati vise nego adekvatnog predstavnika.

U svakom slucaju zelim ti/vam odlican sajam sa mnogo posetilaca i mnogo dobre muzike!!

Pozz.,

G

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...