Jump to content


McIntosh


Chieftec

Recommended Posts

Bio sam slučajno u nekom random hotelu u Gruziji, gde sam takodje slučajno otišao, pili pivo na terasi, ušao da pronadjem wc kad ono pored šanka stoji ovaj McIntosh sistem :mellow: 

Nisam ni znao da proizvode zvučnike. Ne pratim njihove modele, ali I guess da je to sve na gomili prilično skupo.

Jeste prostorija ogromna i ovo stoji tako tu bez veze sa strane, ali zvuk je bio kao sa mini linije, totalno mi se nije svidelo <_< 

Tema nema nikakvu poentu, eto htedoh negde da okačim foto, sorry ^_^  

 

..

mcintosh.jpgscreen capture windows 7

Link to comment
Share on other sites

Bilo mi neprijatno da zagledam nešto iz blizine kako je šta podešeno, a već sam privukao pažnju osoblja pošto sam predhodno probao da udjem kroz staklo koje se ne otvara ^_^ 

Bilo me blam i što sam slikao, kao neki čoban, ali videh da su bili i neki debeli zvučnički kablovi. Vidim ima i neki room correction uredjaj, koji će mu to.. :/ 

Kada se klikne na sliku može da se uveća.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tada na sajmu basa uopste nije falilo. Moguce da su tvoje potrebe za basom nadprosecne.

Sviralo je to jako dobro mada za moj licni ukus preotvoreno ali znam mnoge kojima se dopada tako.

Godinu dve kasnije zvuk Galus Stacato me je potsetio na ovu prezentaciju. Veliko, mocno, nagruvano ali ipak naporno u visokom spektru za duze slusanje.

Link to comment
Share on other sites

On 10/12/2016 at 22:09, Chieftec said:

Vidim ima i neki room correction uredjaj, koji će mu to.. :/ 

 

Koliko se vidi sa slike, room correction system je ukljucen ali je u polozaju neutral/bypass, znaci nije bio u funkciji, verujem da je to zvucalo kao trandza. Kad se pogleda manual Mc Intosh MEN220, vidi se da je sprava prilicno primitivna. Curve im se svode uglavnom na varijante BBC dip-a i loudness-a, sto je davno proslo vreme.

http://www.mcintoshlabs.com/us/Products/pages/ProductDetails.aspx?CatId=Accessories&ProductId=MEN220

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je muzika išla sa CD-a, ali kao što rekoh bilo mi neprijatno da istražujem :) 

A zvuk kao što neko reče, kao tranzistor, najbolji opis, kao da rade samo srednje frekvencije. Prvo sam video to veliko naslagano sa plavim svetlima, pa tek onda i primetio da uopšte ide neka muzika. Bilo je nešto slow, neki hip hop džez, chill, nešto :) 

Naravno ne mislim sada da je McIntosh shit, svi znamo od koliko faktora sve zavisi, nego eto to je verovatno najskuplja oprema koju sam video i čuo, a zvuk je bio bljak. 

Inače se radi o hotelu Rooms Hotel Kazbegi u Kazbegi regiji ispod Kavkaza u Gruziji, pa ako ste blizu svratite, super je hotel, evo neke slike sa booking com, a tu je i McIntosh na nekoj od prvih :) 

http://www.booking.com/hotel/ge/rooms-kazbegi.en-gb.html?label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMEBiAEBmAEuuAEGyAEM2AEB6AEB-AELqAID;sid=30269957a0ff7b832b48784fe041fd00;dest_id=-2327687;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=4bc8d7ca887e377b3c4d7834ee3436fa8cdff78aX1;type=total;ucfs=1&

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/22/2016 at 12:29, RobinHood said:

Tada na sajmu basa uopste nije falilo.

...

Sviralo je to jako dobro mada za moj licni ukus preotvoreno

6

Kada ovo drugo prevedem na moj jezik, to se čita kao "malo je falilo basa".:D Može i uvijenije, recimo: "ravnoteža je bila pomerena na srednji i visoki opseg".

Dok sam ja slušao, uopšte nije ni puštana muzika koja ima bas, inače bi nedostatak bio još uočljiviji. Kao što rekoh, bio je to, ipak, odličan zvuk.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Videh na jednoj slici sa jednog Hifi sajma kombinaciju McIntosh i Focal Sopra No 2.Pa ko ima mogucnosti moze i da proba.Imao sam prilike da slusam McIntosh sa Tannoy Glenair 10 zvucnicima/mislim da je bio bas taj model/ kod poznanika koji je kasnije do kupio i Tannoy super tweeter-e za njih.I ta kombinacija lepo radi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...