Jump to content


Chikin sistem v2.1


chika_milan

Recommended Posts

Posto ste mi prethodnu temu ubili, da otvorim novu.

Novi sistem se sastoji iz:

- Opera Mezza 2012 zvucnici

- Proton 520 amp

- Thorens TD290 - stantnon 500 MKIII (zvucnicu cu menjati) - kao primarni izvor

- Chromecast audio - flac kroz Plex - kao sekundarni izvor

- I-CONNECT J-35/R - interkonekt dac-amp

- Chord Carnival Silver Screen - zvucnicki kablovi

 

evo i slika

sistem-v2-001.jpg

sistem-v2-002.jpg

sistem-v2-003.jpg

sistem-v2-004.jpg

sistem-v2-005.jpg

sistem-v2-006.jpg

sistem-v2-007.jpg

sistem-v2-008.jpg

sistem-v2-009.jpg

 

ima ovde jos mesta za napredak, no, ovo se mnogo mnogo mnogo dobro cuje. i mnogo me cini srecnim! :)

 

dodao bih, (i nadam se da nece opet poceti ista prica kao u prethodnoj temi) da basa ima dovoljno, i da je promena kablova doprinela tome. naravno, i ovaj amp se mnogo bolje kapira sa operama od sonija.

 

o ovim operama stvarno imam da kazem samo da je scena nenormano velika, pogotovo ako uzmem u obzir kolicne su kutije. ako nekoga jos nesto zanima, tu sam da kazem.

pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Milane sistem je veoma lep. Opera Mezza 2012 su veoma dobri zvučnici, jedno vreme sam nameravao da ih kupim. Zvučnik spaja  vrhunski estetski i muzički doživljaj.  U planu je bilo i Unison lampaško pojačalo S6. U međuvremenu sam se odlučio za nešto drugo, ali uvek volim da vidim ( i ako je moguće čujem) taj predivni model zvučnika na  originalnim stalcima. Uživaj u muzici.

Link to comment
Share on other sites

Super je sistem i dosta je napredovao,verujem da je pravo uzivanje slusanje vinila.Dalje ulaganje u izvor zvuka moze da donese toliko da ne mozes ni da zamislis sta je jos u tim brazdama zapisano.Kad god apgrejdujem gramofon toga postanem svestan.Eksperimenta radi ako si zainteresovan voljan sam da ti dam iz mog muzeja jednu mm glavu da je probas kao jedinu promenu u sistemu kad naviknes na amp.Nije na prodaju(rezervna klupa),samo eksperimenta radi.Promena gramofona moze jos i vise ali i ovo je već nesto.

Link to comment
Share on other sites

Nije to jedini slučaj ...Ovih dana nešto čitam na VE i naleteh kako je zbog neke pravne zavrzlame oko međunarodnog patetnta ... čiju suštinu nisam najbolje skapirao, gde je Van den Hul vrh koji se prozvodio u Fritz Gyger fabrici prestao da nosi ime VdH nego je preimenovan u FG ... Originalni post ispod.

What does "FG S/MR" mean?

by Werner » 18 Apr 2010 21:39

" Boy, it is much more complex than that.
When VdH invented his shape he needed a place to manufacture it. That place was FG, who started out as a machine building company but at that time, after first having made the first automated grinders for sapphire styli, were in the sapphire stylus business themselves. VdH cooperated with them to get his own shape made (apocryphal: VdH was the first one to understand why FG machines were incapable of making perfectly spherical styli. This 'flaw' was later exploited to make the more aggressive shapes). VdH screwed up his patent and emerged from it without legal protection outside of the Netherlands. FG jumped onto this and manufactured the styli that were named VdH 1 and 2 in the Netherlands, and FG 1 and 2 in other territories. This was 1978. Do a detailed (paper!) search on, for instance, Ortofon OM40 or X5MC literature to appreciate how confusing this was for manufacturers and customers alike.

AFAIK, the later FG patent only covers the FG S range, if at all, and is (obviously) not related to (a by then pissed-off) VdH."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...