Jump to content


Ciscenje ploca u Ultrazvucnoj kadici


ivcha1976

Recommended Posts

Nedavno sam kupio Ultrazvucnu kadicu sa namenom da je probam u ciscenju ploca i da se konacno dodirne High end u domenu ciscenja ploca.

Puno sam citao o UZ kadi i primeni u ciscenju ploca, pa nosen ovom idejom udjoh i ja u ovaj klub. Pre toga Knosti, lepkiranje itd... pisali smo po forumu...

Malo je reci da sam odusevljen.

Probao sam samo sa vodom, i nakon prve ploce efekti su bili fantasticni.

Zatim, obzirom da se koriste razne tecnosti koje pospesuju ciscenje, iskoristio sam Tergitol iz prethodne nabavke i napravio dobro poznati rastvor.

I.....BUM!!!!!! 

Najbolje ciscenje ikada - mehanicko ciscenje UZ+deterdzentski efekat Tergitola cini da sve iz brazdi izadje napolje, a ploce su sjajne i glatke i bez masnoca i prasine na sebi.

 

Kako bih otklonio sumnje i subjektivnost, pozovem tri vinilasa, prijatelja kod mene na ciscenje.

Oprali ploce i zamolio sam za feedback. Odusevljeni, narocito u slucaju novih ploca - Pink Floyd Division bell koja je sustala na tihim delovima. Posle UZ - sound of silence....

 

Ovo je prvo izvestavanje, bice jos sigurno.

Ideja mi je da po nekoj konkurentnoj ceni ponudim i ljudima sa foruma ciscenje ( ne zamerite, jako je skupa oprema a i UZ generator ima limitiran broj radnih sati), pa o tome kada dodje vreme!!

 

Dotle, forumaski pozdrav  za sve!!!

Link to comment
Share on other sites

predpostavljam da su u pitanju ostatci traljave proizvodnje,tj. Samog vinila na koji upozorava i clearaudio koji se dodatno lepe na iglu pa prave duplu stetu.Imam i ja svog kandidata za probu među novim pločama jedan album Melody Gardot koji pucka od prvog slusanja.Mogao bi mozda prvo probati lepak metodu.Ploča inače leti van kolekcije čim osposobim 45rpm na svom lp12,već sam čitao u komentarima kako dosta bolje zvuči 45-ica.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Koja bi cena bila na 100 ploča,50,150...odredri neku polaznu tačku od 10-20,20.40....tj ti anjbolje znaš koliko u turi možeš da odradiš. Ja sam i dalje za novu nabavku tergitola a misl da nas ima više zainteresovanih. Ako je keko rad da mi proda,pozajmi dok ne kupim biću mu večno zahvalan. Željko 063 368 464,unapred hvala.:talasi

Link to comment
Share on other sites

Jbg trebao sam i u Švedsku da idem...promena plana...ženi se tamo nije svidelo a ja sam sve izmenjao. Uzeo sam ,Sansui sr 525 ,Ston ga sredio plus nova at 120 i svira do jaja. Audioanalyse pa 60 amp, Nakamichi oms e 5 II cd, destimulacijin dac, rotel 725 tjuner iz 78 i nekih 60-70 ploča za početak ali ovaj put biram samo baš dobro očuvane.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dakle, posto je kompletirana celokupna prica sa rotorom, evo i cena za usluzno pranje u ultrazvucnoj kadici sa demineralizovanom vodom i tergitolom:

Cena po ploci 1 eur

150 ploca 10% popusta

200 ploca 15% popusta

Za ostalo se dogovaramo.

 

Bicu u Srbiji od 20.12. do 8.1. pa ako neko hoce, moze da ostavi ploce i da mi razumno vreme da sredim, u zavisnosti od broja ploca.

 

Hvala!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...