Jump to content


Burson Audio


surferlola

Recommended Posts

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Visoki su prirodni, nenaporni, a mozda bi u pojedimi sistemima moglo delovati da su izrazeniji iz razloga sto ima male drajvere za bas. Uz dobro sastavljen sistem bas je fenomenalan. Srednji kao iz snova. Naravno... u svojoj cenovnoj klasi.

 

Sve u svemu skladan i prirodan sistem

Link to comment
Share on other sites

Sad to cujem, nisam znao... Ako daju, svejedno i muses8820, 8920 i lme49720 su ampovi nize klase od muses02 i V5. Svakako uz tu karticu nece dati op-ampove u vrednosti 150-200 eura. Fakticki, koliko i cela kartica..

Sad ce mi mnogi skociti za vrat :D

Verovatno usko grlo celog sistema jeste xonar st ali za te pare toliko. U tom cenovnom rangu sa ovim ampovima, sasvim solidno svira... Licno sam zadovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Generalno LME49720 se dobro pokazao uz neku house muziku. Po prirodi je prilicno ostar. Ako je u pitanju vokalna muzika , jazz delovao je neprirodno, bar meni... Ne zelim da pljujem po lme jer on i jeste jedan od boljih op-ampova na nasem trzistu. Realno govoreci, kada sam izbacio fabricke i ubacio LME zvucna je prosvirala za klasu bolje. 

Kada sam ubacio muses02 a sada V5 skok u kvalitetu zvuka je daleko veci. Jedini problem je sto oni nisu u toj meri zastupljeni na nasem trzistu...

Mene interesuje, da li je jos neko, sem Alek5, imao iskustva sa V5 (pozitivnih, negativnih, bilo kakvih...)?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja ne naidjoh ni na jednu validnu recenicu glede tehnickog opisa rada ovih diskretnih op-amp chipova... Doduse V5iD i nije diskretan nego je klasican SOIC opamp zalemljen na DIP adapter i gurnut u metalnu oblogu koja podseca na integrisane oscilatore... Za svaciju informaciju, ovaj koncept diskrettnih op-amp kola je koriscen i smisljen odavno,bas odavno... Neke od najstarijih sam vidjao kao module u Studer magnetofonima a takodje i u MCA mikserima u Radio Beogradu... Recimo, Harman Kardon je u svojim plejerima koristio slican koncept u izlaznim stepenima kao i Marantz u 57,67 serijama... Nisu bili u ovakvom pakovanju ali je koncept slican. Nemam licnog iskustva sa ovim proizvodom, ne mogu da prenosim zvucne impresije ali bi bilo dobro da se ovde prenesu i neke od osnovnih tehnickih specifikacija pomenutih V4,V5 chipova makar i po Copy/Paste sistemu,nemam vremena da trazim te podatke na drugim mestima... Dakle, hajde malo o samim chipovima. Inace, sam zvucnio dozivljaj je veoma subjektivna kategorija,tesko da cemo naci dva apsolutno ista opisa osim kad se lobira za neku stvar koja je pre toga placena bas za tu nameru, sto je takodje dozvoljeno ali se zove reklama. Nijedan opamp nece raditi isto u svakom okruzenju i kolu jer nije isto napajanje,impedanse i sl. Dakle hajdemo malo u tehnickom smislu...

Link to comment
Share on other sites

Zasto je ovo vazno, obratite paznju na podatak za maksimalne vrednosti napona napajanja... Jedino V4 ima maksimalni range do 20V simetricnog napajanja dok su ostali chipovi limitirani na vrednost od 15V. Nije tako jednostavno implementirati operacione pojacavace jer u mnogim audiofilskim uredjajima gde NE5532, recimo, figurira su ovaj chip potereali na 18V simetricno a on trpi i 22V simetricnog napajanja. Zato je neophodno da se pre ugradnje povede racuna o vrednostima napona napajanja prvenstveno a onda i o nekim drugim parametrima koji definisu nacin rada operacionih pojacala. Dakle,pre davanja bilo kavih novaca, malo znanja prethodno nije naodmet... O ostalim tehnikalijama kad stignem detaljno da iscitam ove PDF fajlove a moze i neko drugi da se prikljuci ako hoce,nije zabranjeno... :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...