Jump to content


Kako PC pretvoriti u Network Player (uz USB DAC)


dj.nik

Recommended Posts

Gospodine @dj.nik zahvaljujem.
Dokon sam, i nadam sama preporuka App koje koristite za sređivanje, koje ste iskustveno odabrali, biće mi od velike pomoći.
Mislim da bi bilo dobro da Moderator otvori posebnu zasebnu temu o ovome jer pretpostavljam da mnogi imaju takvog materijala i da ne "prlja" temu o Hysolid player.

Link to comment
Share on other sites

19 sati ranije, Srecko said:

Branko a što ne koristite mconnect sa foobar2000, ja sam kupio ali ima i Lite verzija za dž.
Radi super sa foobar2000, ima negde na forumu@Zexx je meni objašnjavao kako se koristi da ne ponavljam.

Pozdrav Srečko.

Pa ovo što ste referencirali je staro dve godine. Tada sam još bio zaokupljen PCem i USB DACom kao izvorom (moje) muzike. Tu su bili problemi: 

prvo,  katalogizacija i sa tim vezano pretraživanje muzike i

drugi problem User Interface tj aplikacija kojom bi se upravljalo nekim playerom

U medjuvremenu sam drastično promenio princip slušanja i umesto "svoje" muzike sa harda (servera) sam prešao na slušanje sa muzičkih servisa (Tidal) a preko streamera. 

Ako hoćete da  uspešno pretražujete muziku onda mora da bude kompletno tagovana. Ako , kao ja , preferirate klasiku onda se to dodatno usložnjava jer morate uneti i tagove za kompozitora, performing umetnika (može i više njih) pa izdavala (kuću), direktora (konduktera ilti dirigenta) pa orkestar, pa .... Uglavnom muka živa ako nije tagovano.  Ali kad se jednom uradi onda je pesma filtrirati razne uslove.

Drugi problem , juzer interfejs sam rešavao HiSolidom, a onda Gizmo-om. I to radi prilično zadovoljavajuće (4+). JRIVER na kompu, Gizmo na tabletu, sa kompa na  USB DAC (JLSOUNDS).

E ali sad se Tidal umešao u priču. Naravno može i dalje  topologija PC---- USB DAC sa nekim juzer interfejsom na tabletu. Probavao sam čak i AnyDesk. Odličan. Medjutim prava stvar je dedikejtid strimer.

Ja koristim  Arylic S10. https://iiwireviews.com/arylic-s10-streamer-with-dac-review

Arylic-S10-01c.jpg

Poseban kuriozitet. Imam uredjaj čiji je serijski broj 00001  Znao sam da sam medju prvima poručio ali baš da će biti No1 to nisam mogao da verujem;)

Arylic ima svoju aplikaciju za upravljanje ali sam otkrio da i nekim drugim aplikacijama može da se kontroliše.  (BubbleUPnP npr)  Sad sam probao i ovo što Vi predložiste ( mconnect ) i radi i on sa Arylicom. Hvala na preporuci.

Koliko sam zadovoljan Arylicom neka Vam kaže podatak da sam naručio još dva primerka, ovaj put Up2Stream DIY modula za ugradnju.

image.jpg

image.jpg

Jedan sam poručio sa njihovim dodatnim DACom (koji se povezuje preko I2S busa) pa će se videti koji kvalitet može da se iscedi iz Arylica. Ja za sad prezadovoljan. Em kvalitetom em eto novom zanimacijom za skutijavanje. Svrbi me lemilica

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...