Hogar Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Nisam uspeo da nađem ovakvu temu, a naleteo sam (na žalost, ne uživo, već na netu) na baš neobičnu ploču - The Flaming Lips and Heady Fwends "blood vinyl", urađen u 10 primeraka (2.500 USD se prodavao komad) za koji su Erykah Badu, Ke$ha, Chris Martin i ostali muzičari dali svoju krv i onda je hermetički zatvorili u ploču! Doduše, koliko sam shvatio, ploča je dodatno "zalepljena" u providan omot tako da, iako teoretski može da svira, ne može (bez odlepljivanja iz zaštitnog omota) da se izvadi i stavi na gramofon. Ali OK, kupci su dobili i "običnu" ploču da mogu da je slušaju, a profit je otišao u dobrotvorne svrhe. Ali i "obične" ploče su odrađene na neobičan način: ručno su presovane i za svaku ploču su ubacivani raznobojni komadići vinila, tako da je svaka ploča posle presovanja "ispala" drugačije - svaki kupac može na neki način da kaže da ima "unikatnu" ploču. Simpatično! U prilogu je GIF gde se vidi "blood vinyl" verzija kao i fotka gde se vidi kako izgleda "normalna" verzija ove ploče. A ovde je poduži YouTube video (20-ak minuta) gde tip prikazuje razne neobične ploče. Znam da je i u Jugoslaviji bilo neobičnih izdanja, kada je vinil u pitanju - imam ploču Filma "Novo! ... Još Jučer Samo Na Filmu A Sada I U Vašoj Glavi" koja je od crvenog providnog vinila (koji je doduše vremenom počeo da tamni na čudan način...). Sada se izgleda svi BAŠ trude da ploče (omote i vinil) učine što neobičnijim, očigledno da bi se dodvorili kupcima i opravdali visoke cene novih LP-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_pan Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecass Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Aj Jovo po Novo http://shop.pinkfloyd.com/pink-floyd-vinyl-reissue-volume-1-deluxe-bundle Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_pan Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratic Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Имам га у мојој колекцији! Изгледа моћно, а фино и звучи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now