Jump to content


DALI Concept 2


Kuzman

Recommended Posts

Novi su koštali oko 250€ prije nekih 5 godina kada sam ih kupovao,nisam baš pratio oglase tako da  ne znam kako se sada kreću cijene,mislim da realna cijena nebi tebala biti veća od 150€ ovisno o stanju zvučnika,ja sam ih koristio kao zadnje zvučnike u 5.1 sistemu uz Concept 6 kao prednje i Concept centar,za pozicioniranje nisu problematični pošto imaju bas reflex otvore ispred tako da se mogu stavit i bliže zidu.

Par puta sam ih slušao spojene na navedena pojačala,Marantz pm4001 i pm7001,na stalcima rade puno bolje nego na zidnim nosačima na kojima su inače bili u 5.1 sistemu,od muzike najviše slušam jazz,blues,rock,metal tako da se takva muzika slušala i sa njima,zvuk je dosta neutralan,ništa nije prenaglašeno,idu od 43 -25000Hz,osjetljivost je 87dB, 8ohma,nisu toliko zahtjevni za pokretanje,rade ok i sa pojačalom manje snage.

Sve u svemu za te pare super zvučnici,ne znam sa čime ih planirate uparit,odnosno koji je ostatak sistema,najbolje bi bilo ako ste u prilici da ih sami poslušate,najbolja opcija je naravno u vašem prostoru,pa da sami čujete da li vam odgovaraju i kako zvuče u vašem prostoru.

 

Link to comment
Share on other sites

Meni bi bili u klasicnoj postavci, klasican stereo sistem.

Bili bi upareni sa Pioneer A607R pojacalom.

Izvor zvuka bio bi PC (sa externom zvucnom kartom) i CD Plejer.

Muzika koja bi se slusala, pre svega elektronska,a potom jazz, blues, rock, trip hop... Dakle, trebao bi mi neki solidan all-rounder.

Slusao sam Mission m71, ali mi je zvuk bio jako taman, zatvoren. Bass neprirodan i prenaglasen za tako malu kutiju. Srednji su bili progutani od strane bass-a a visoki su bili useparajuci. Kao da su se trudili da nadomeste nedostatak u srednjem segmentu.

Link to comment
Share on other sites

On 5/11/2016 at 2:25, Kuzman said:

Slusao sam Mission m71, ali mi je zvuk bio jako taman, zatvoren. Bass neprirodan i prenaglasen za tako malu kutiju. Srednji su bili progutani od strane bass-a a visoki su bili useparajuci. Kao da su se trudili da nadomeste nedostatak u srednjem segmentu.

Opisao si klasican zvuk pojedinih Mission kutija, imaju nekoliko modela koji zvuce tako i tu pozicioniranje i uklapanje sa drugacijim ostatkom sistema ne pomaze. Ono sto svira kao sto bi trebalo kosta oho ho. Inace bilo je nekoliko tema koje su pokrenuli nezadovoljni korisnici Mission kutija. Ne sviraju one lose ali prenaglasen bass (cak i kada su pravilno pozicionirane) i  tamniji karakter zvuka dosta kvare utisak.

Dali Concept 2 sviraju u rangu Dali Zensor 3 modela koji je kod nas oko 350e, jedino sto su malo manje osetljivi.

Link to comment
Share on other sites

@Technicssss @Aibo

Definitivno cu otici da poslusam tog Dali-ja.

Voleo bih kad bi imao priliku da poslusam B&W 602 (vidim da se na oglasima prodaje 685 za 350e, sto mislim da je malo preterano)

Ako bih mogao da nadjem nesto pristojno za recimo 250e bio bih vrlo zadovoljan.

Imao sam prilike da slusam neke Dynaudio zvucnike, zaljubio sam se. No za Dynaudio treba dosta novca izdvojiti.

Link to comment
Share on other sites

B&W 602 S3 sam imao godinama, zapravo i dalje sakuplja prašinu kod mojih kući, to je zaista dobra kuija u svojoj klasi, jedina muka je što drže visoke cene po oglasima kad se pojave a što je najgore čak i tako se prodaju relativno brzo.

Link to comment
Share on other sites

On 5/18/2016 at 10:31, Kuzman said:

@Aibo - Upravo to. Da je cena oko 200e verujem da se ne bih mnogo razmisljao (trenutno su na oglasima B&W 602 samo ne znam koja serija, trazi covek 350e)

To za cenu ne treba da te cudi, prodavci gledaju cene na Ebay-u pa onda dodaju jos 30% i misle da taj novac mogu da uzmu u Srbiji. Za 350 evra imas CDM1 u jako dobrom stanju, a posto rece da ti je to van budzeta, imas na KP oglasima Bowers & Wilkins DM 303 u odlicnom stanju za 140 evra. Ako ti je Novi Sad blizu mozes da poslusas i Canton Ergo 202 (170 evra). U toj klasi Monitor Audio BX2 je isto jako dobra kutija ali trenutno ih nema po oglasima, a da ih ima uglavnom bi cena bila 20 evra manja nego u prodavnici :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...