Jump to content


SAL Basovi 8 incha


Aragorn

Recommended Posts

Pozdrav prijatelji interesuje me jedna informacija naime nasao sam na internetu prodaju SAL basova od 8 incha koje planiram da ugradim u kutiju od HSR-160 zadrzavajuci pri tom srednje i visoke EI NIS jer ovi basovi niski koje sam imao u kutijama nisam vidjao uopste oznaku za njih i neke ljude koje sam pitao rekli su da neznaju o kojoj seriji se radi AZ8081/BGP2 8 oma 30 wati. A ovi SAL  basovi imaju 8 oma 100/150 wati. Dali je neko imao iskustva sa SAL basovima 8 incha hvala unapred!!! 

Link to comment
Share on other sites

30 minuta ranije, zek said:

A zašto ih menjaš - da li su pregoreli ti basovi, bolje da njih premotaš nego da ubacuješ SAL.

Menjam ih zato sto pojacalo od 30 wati koje koristim mi je vec ostetilo jedan taj bas pa sam ustanovio da 8 oma 30 wati zapravo to nema ni 30 wati po basu nego 20 magnet je bas bas mali neispunjava moje ocekivanje!!!

Link to comment
Share on other sites

45 minuta ranije, zek said:

Pregoreće ti i drugi zvučnici sa pojačalom od 30 W kada ga poteraš u klipovanje.

Evo ovako koristim AKAI AA-1030 Risiver kacio sam druge kutije na njih i bije ko sveti ilija a moje kutije hoce da pocepa zato sto su basevi preslabi na 8 oma izvlaci 30 wati a na 4 neznam verovatno duplo a moje kutije rade na 4 oma zbog paralelnog vezivanja basova!

Link to comment
Share on other sites

Jako bitna stvar koju moras da znas je to da nisu zvucnici slabi vec pojacalo. Taj Akai je vintage i daje 2 x 30W na 8 ohm i iskreno ne verujem da podrzava zvucnike na 4 ohm. Taj jedan bass je ostecen jer si pojacao vise nego sto treba i pojacalo je otislo u kliping ne zato jer je imalo mnogo snage vec je nije bilo dovoljno ili mozda otpornost na tim HSR zvucnicima pada dosta ispod 4 ohm.

Moj savet je da potrazis kompletne kutije koje su velike osetljivosti i rade na stabilnih 6 ili 8 ohm. Te koje si probao i kazes da biju extra su najverovatnije i jedno i drugo. 

Link to comment
Share on other sites

pre bih rekao da otpor tih zvucnika pada ispod 4 oma u radu jer kacio sam i druge zvucnike na taj risiver isto id 4 oma ali sa jacom snagom i tera ih bez problema kao sto rekoh biju ko sveti ilija i jako bitna stvar ovaj risiver podrzava zvucnike 4 - 16 oma jedna od najboljih serija koje je Akai sedamdesetih godina napravio!!!

Sent from my Tesla Smartphone 6 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ne bacaj pare bezveze, osim ako baš nisi posebno emotivno vezan za te EI zvučnike, ili smatraš da je desetak hiljada dinara koliko koštaju ta 4 SAL zvučnika beznačajna suma koju možeš i da prežališ ako eksperiment ne uspe. Imaš gomilu polovnih zvučnika na oglasima u rangu cene do 100e od kojih će neki od njih sigurno bolje pasovati uz pojačalo koje imaš, a svakako i bolje raditi.

Link to comment
Share on other sites

15 sati ranije, Aragorn said:

Evo ovako koristim AKAI AA-1030 Risiver

Да не бацаш паре узалуд, купи ове:  https://www.kupujemprodajem.com/Saba-30-K-vintage-zvucnici-32295827-oglas.htm?filter_id=144464   уз тај рисивер и има да још боље бије као Св. Илија и Св. Ђорђе заједно.

Link to comment
Share on other sites

Aragorn, ne pricam o kvalitetu zvuka i izradi, verujem da je Akai jako dobar zvucno ali generalno moje iskustvo sa slicnim vintage pojacalima te snage (slusao sam jedno celih 15 godina) mi kaze da nisu bas dobri partneri za zvucnike koji rade na 4 ohm i ispod.

Inace ja sam mislio da planiras zamenu samo tog jednog drajvera, a ako planiras da zamenis sva 4 ja ti to licno ne bih savetovao iz vise razloga. Kao prvo ne znas kako ce zvucati, ne znas na koliko oma rade ti SAL drajveri i kako ce zvucati na toj skretnici, a osim toga cifra koliko kostaju ta 4 drajvera je dovoljna za jako dobre vintage zvucnike i to necackane. Naravno izbor je tvoj.

Link to comment
Share on other sites

Ok kapiram te. Inace nisam vas poslusao na moju srecu uzeo sam SAL drajvere ali ne ipak one koje sam postavio nego SAL- SRP 2030 kakva razlika u zvuku bas ostar i topao a biju bas onako kako sam zamislio!!! 8 ohm 80 Watt sa vazdusnim hladjenjem  motane na aluminijumu a magnet troduplo veci nego ovi EI nis!!! :cheers

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, Aragorn said:

2800 dinara komad kosta! Inace bez bass reflex-a odnosno kompresione kutije sa ovim drajverima nerade dobro sa reflex-om ubijaju!!!

O'š da ka'eš da si od EI kutija koje su originalno kompresione, napravio bas-refleks?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...