Jump to content


Šušti, pucketa, krči..... :D


moonru

Recommended Posts

Sta mi se desava....imam stari risiver iz 70-ih godina, fino svira, osvezen, sve to lepo radi kada svira radio ... problem je kada hocu da slusam DAC, imam CA 840, cd plejer koji mi je ujedno i DAC .... dakle ukljucim DAC, ukljucim pojacalo, prebacim sa radia na aux, i umesto zvuka cujem samo pucketanje, sustanje, krcanje ...... i tako nekih 10 min dok se ti zvukovi ne izgube .... e sad, samo jedan zvucnik ostane da radi, drugi ne ........ dakle, kada slusam radio sve je super, radi kao san, sto znaci da je risiver ispravan ..... 

 

pada mi na pamet da probam neke druge interkonekt kablove, aj neka ostane da su oni losi, jer su pravljeni, ali su odlicno napravljeni .... komp mi je povezan optickim kablom sa kompjuterom, ta veza je u redu jer kada je raskacim i dalje se desava isto kada pustim neki CD da slusam ... sto znaci da od kablova mogu da budu problem jedino interkonekti.

 

Uglavnom sta hocu da pitam, da li postoji mogucnost da se novi uredjaji ne gadjaju sa starim uredjajima, da jednostavno tu nesto ne stima oko signala, i sta ti ja znam, to jest da li je neko imao slicna iskustva, i sta je resenje.....meni ostaje jos da probam drugi neki CD plejer da povezem, i sa drugim interkonektima da probam ovaj CA 840 ...... da napomenem da mi je majstor izvukao nove cinceve na risiveru, jer su bili petopolci, ali majstor je odlican, a i sama ta intervencija ne bi trebala da je nesto komlikovana pa da tu bude problem.

 

 

Hvala unapred :D 

Link to comment
Share on other sites

Zek, u oba slucaja su smetnje, jbg...

 

Father, Willi, meni su oba izlaza na risiveru petopolci, i aux i tape, i onda je napravljen jedan nastavak ( kablić) koji je jedna strana petopolac a druga ulazi za standardne činčeve, probao sam malopre oba ulaza, i aux i tape, i isti je problem na oba.....taman sam se ponadao da ce na tape ulazu da radi, jer mi je tape na posebnom prekidacu-dugmetu, a aux na potenciometru na kome su phono, aux i radio zajedno, medjutim prc, ista stvar.

 

Bem mu miša, moracu da donesem bilo kakav CD plejer cisto da probam, da eliminisem mogucnost da je problem do samog CA 840.

 

Link to comment
Share on other sites

Treba prekontrolisati kako je odrađen taj konverter kablić (petopolac na činč). Mnogo je tu žica na malom prostoru. Ako je neka pletenica mase sa oba kanala malo razbarušena mogla bi da čačka neki plus pin. To bi moglo bi da proizvodi smetnje koje navodiš?

Ipak, ne bih se kladio da je tu problem već unurat preampa u risiveru. Svakako treba zaviriti i u kablić da ne zeza.

Ja najviše sumnjam na neki elektrolit ili kondenzator u ulaznom delu... <_<

Link to comment
Share on other sites

Najverovatnije da ce biti jedno od ta dva sto kazes, kablić nastavak, ili kond, elektrolit,  u risiveru.....ali za svaki slucaj cu isprobati da donesem neki drugi CD plejer, i neke druge interkonekte, cisto da elimisem te dve stvari, pre nego se bacim na ove dve koje spominjes.

 

Hvala, javljam sta je bio problem cim resim, do tada slusam samo radio :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Epilog, nije konacni ali bar znam do cega sigurno nije problem, i do cega delimicno jeste.....doneo sam kuci neki stari marancov CD plajer, povezao na iste kablove, i sve radi super...dakle, nisu kablovi, nije risiver, vec je nesto do CA 840 a sta je u pitanju to cemo da otkrijemo - nadam se :D 

....imam neku glupu sumnju da se CA 840 i moj prastari risiver prosto jednostavno u "necemu " ne vole, pa cu probati jos samo da povezem CA na neko pojacalo novije generacije, da vidimo oce li da susti, krci i pucketa. ... javljam

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...